Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '14

 
Kategori
Güncel
 

İsrail vuruyor dünya seyrediyor; bir millet insanlığın gözleri önünde katlediliyor

İsrail vuruyor dünya seyrediyor; bir millet insanlığın gözleri önünde katlediliyor
 

Güvenliği gerekçe gösteriyor, Hamas örgütü İsrail’in güvenliği için tehdit oluşturuyor diyorsun. Kim ne derse desin İsrail haklı olamaz. Bilenler bilir, Kerim Korkut öyle Müslüman’mış bizdenmiş falan dinlemez. Daha önce yazdığımız yazılarda Hamas, el Fetih gibi örgütleri Filistin’in ve Filistin davasının meşru temsilcileri olarak görmediğimizi söyledik ve acımasızca eleştirdik. Gerekçesi ne olursa olsun bomba yüklü araçları halkın içine salan kimselere başka şekilde davranamazdık.

Filistin davasını desteklerken İsrail’in meşru güvenlik hakkını da teyit ettik. Fakat BM güvenlik konseyi milletlerin meşru güvenlik hakları ile ilgili BM kararını gözden geçirmeli. Zira bu konudaki madde sanki ilgili ülkeye haksız rekabete yol açacak derecede serbestlik tanıyor gibi. Bu maddede en küçük bir olayda saldırın, gerekirse katliam yapın mı deniliyor? İsrail’in üç genci öldürüldü; Filistin bedelini içinde sivillerin de bulunduğu (Hamas militanı sivil değildir) yüzden fazla kişi ile ödedi ve hala ödüyor.

Burada bir başka konuya değinmek istiyorum. Tamam, İsrail haksız, Filistinlilerin topraklarını işgal etti falan. Bugünkü İsrail ile Filistin’in bulunduğu durumu karşılaştırdınız mı? İsrail değil Filistin 5 Arap devletiyle savaşacak ekonomik ve askeri güce sahip. Tamam, Filistinlilerin bir kısım toprakları işgal edildi ama sonunda oturdukları yerler, şehirleri, toprakları yaşayan 8 milyon nüfuslu bir halk var.

Yani bu mücadele 50 yılı aşkındır sürüyor. 50 yıl önce İsrail’in de pek bir şeyi yoktu. Ve oralardan bu duruma geldi. Filistinliler 1967’de de taş atıyorlardı, halen taş atıyorlar. Taş atarak topraklar geri alınabilir mi? Niye sizin de ekonominiz, ordunuz, savaş gücünüz yok? Ne yaptınız elli sene boyunca? İsrail yaptıysa siz de pekâlâ bir şeyler yapabilirdiniz.

Bir diğer konu ejderhadan kurtarıcı olmaz. Sizin haklı davanızı Hamas gibi İslami Cihat gibi El Fetih gibi terörist görüntülü örgütler öldürdü. Bu örgütler olmasaydı, taş atarak mücadele etseydiniz bütün dünya arkanızdaydı. Yani hak ve hukuku gözeten, sivillerin arasına intihar bombacıları yollamayan düzenli bir ordu her zaman haklı olurdu. Sonuçta karşınızda bir devlet var. Siz eşkıya ile mi savaşıyorsunuz da direniş örgütü kuruyorsunuz?

Üçüncü nokta bugünkü fiili duruma dünya kamuoyunun tepkisiyle ilgili. Bu haliyle İsrail’e destek veren Amerika, Kanada başta olmak üzere bir takım ülkeler insanlıktan bahsetmesinler. Buradan İsrail halkına çağrıda bulunuyorum. Eğer barışa, insanlığa inanıyorsanız İsa aşkına, Musa aşkına devletinize karşı ayaklanıp kara harekâtıyla muhtemel bir katliama hazırlanan ordunuzu vazgeçirmek için mitingler düzenleyin. İsrail halkının geleceği Filistinli çocukların mezarları üzerine kurulamaz. Buna bizzat İsrail halkı karşı çıkmalı!

Bir diğer çağrı İsrail yönetimine ve ordusuna… Hamas vuruyorsa git Hamas’ı yakala. Hamas’lı teröristler çocukları kucaklarına alıp kalkan yapmışlarsa bile çocukları ayır, öyle vur!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..