Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

İsrailafobia!

İsrailafobia!
 

İsrail büyük elçisi Levy'nin Urfa'da yaptığı açıklama ile ilgili dünkü Milliyet'in haberi şöyleydi:

"İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, vatandaşlarının Türkiye’ye yatırım amacıyla gelmek istediğini, işgal veya Türk topraklarına el koyma gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, “Türkiye, İsrail fobisinden kurtulmalı” dedi"

Türkiye İsrail fobisinden kurtulmalı, diyor İsrail'in Ankara Büyükelçisi.. Niyetlerinin Türkiye'yi işgal olmadığını, Türkiye'ye iş yapmak üzere gelmek istediklerini ve ayrıca Güneydoğu topraklarıyla ilgili muhabbetlerini dile getiriyor..

Bildiğimiz gibi, Batı dünyasında geliştirilen bir "İslamafobia" anlayışı var. Bununla Batı dünyası İslam coğrafyasında ürediğini iddia ettiği "terörü" berteraf etmek bahanesiyle bu coğrafyada cirit atıyor. Afganistan, İrak, Sudan ve muhtemelen İran..

Gerekçe hep aynı; bu ülkeler uluslararası teröre destek veriyor ve bu terörü yok etmek için başta ABD olmak üzere, Batılı dünya ordularıyla birlikte İslam coğrafyasında "terörist" avlıyor.

Kendi kamuoylarını bu "savaşçı" politikalarına ikna etmek için uydurulan ve sürekli beslenen "İslamafobia" yani "İslam korkusu" bu devletlerin kan dökmeye dayalı politikalarını kamuoyları nezdinde meşrulaştırmış oluyor.

Bunun uydurulmuş bir korku olduğunu, El-Kaide dahil pek çok "terör örgütü" nün aslında ABD'nin politikalarını meşrulaştırmak amacıyla yine onlar eliyle kurulmuş bulunduğunu artık öğrenmiş bulunuyoruz. Nitekim, El-Kaide liderinin yakalandıktan sonra ABD eliyle serbest bırakıldığını, yine bir ABD'li gazeteci açıkça yazdı.

Gelelim İsrail Büyükelçisi'nin söylediklerine..

Gabby Levy, kendisi Ankara Büyükelçisi iken GAP çerçevesinde bir toplantıda bulunmak üzere Urfa civarlarında geziyor ve yukarda verdiğimi açıklamayı da burada yapıyor.

Aslında Levy, bu coğrafyaya olan ilgilerini açıkça ifade etmekten de çekinmiyor. Ama, "biz buraya işgal için gelmiyoruz" diyor.

Bunları tabii ki, Türkiye-Suriye sınırındaki "mayınların" temizlenmesi çerçevesinde söylüyor.

Türkiyede bir İsrail fobisi var mı? Önce buna bir bakalım.

İsrail'in kuruluşundan bu yana, sürekli bizi tırtıklayan bir yapısı olduğu kesin. Sultan Abdülhamit Han'dan altın karşılığı almak isteyip de alamadıkları Filistin topraklarını; Sultanı al aşağı ederek kolayca elde ettiklerini ve buraya yerleştikten sonra, bu coğrafyada huzuru sükunu katlettiklerini, niyetlerinin ve emellerinin bugünkü sınırlarıyla kalmayıp Türkiye'nin Güneydoğusu da dahil olmak üzere geniş bir alanı zapt etmek olduğunu biliyoruz.

Üstelik, İsrail'in pervasız politikalarıyla bunları sürekli doğruladığını, güncellediğini de izliyoruz.

Böyle açık bir gerçek varken ve biz bu "gerçeği" naklen yayınlarla izlerken bir İsrail fobisi oluşmaması mümkün mü?

"İsrail'den korkan İsrail gibi olsun" diyeceğim ama İsrail kendi "cürmünden" çok daha fazla yerleri yakabilen bir devlet.

Amerika başta olmak üzere, tüm dünyayı peşine takabiliyor. Birleşmiş Milletler gibi en tepe örgütler bile İsrail'e "öte git" diyemiyor.

Böyle bir İsrail söz konusu iken, hangi nedenle olursa olsun, tam da onların gözü olan toprakları İsrail'e emanet etmek, kediye ciğer teslim etmek değilse nedir?

49 yıl az zaman değil.. Bu yıllar içerisinde dünya ne olup bitecek.. İsrail gibi, lobileri harıl harıl çalışan bir ülke, bu süreç içerisinde uluslararası hukuku kendine uyduracak kararlar bile aldırabilir. Örneğin: "Bir toprakta kırk yıl iş yapan bir ülke o toprakların sahibi olur" gibi bir kanun bile çıkartabilir.

Bunlar uçuk vehimler gibi görülebilir ama İsrail söz konusu olduğunda hiç bir şey vehim değildir.

Şimdi, şu Sayın Levy'ye soralım: İşgal ettiğiniz Filistin toprakları ile ilgili, hangi taahhütünüzü yerine getirdiniz; Birleşmiş Milletlerin aldığı sayısız karardan hangisini uyguladınız?

Daha dün Gazze'yi yerle bir ederken, topraklarınıza düşmüş bir kaç basit füzeyi bahane ettiniz. Yaptığınız katliamın yarası bile sarılmadı henüz..

Evet, Sayın Levy, bizde bir "İsrailafobia" var; ama bu sizlerin uydurduğu "İslamafobia" gibi tabansız, temelsiz bir korku değil. Gözle görülmüş, kanla mühürlenmiş gerçek bir korku!

Mayınlardan kurtulalım, derken atom bombalarıyla komşu olmak istemiyoruz.

Bizden uzak durun, başka ihsan istemeyiz!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..