Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '09

 
Kategori
Dünya
 

İsrailli parlamenterin toplu öldürme önerisi

İsrailli parlamenterin toplu öldürme önerisi
 

Yıl 2009 aylardan Ocak…

İsrail’li parlementer Avigdor Lieberman, 1940 yıllarda Hitlerin Yahudilere uyguladığı işkenceleri, 1945 yılında ABD’nin Japonlara uyguladığı toplu öldürme olaylarını, şimdi Gazze'de Filistin halkına uygulamayı öneriyor!

Basına yansıdığı kadarı ile:

İsrailli parlamenter Avigdor Lieberman, Gazze'ye atom bombası atılmasını istemiş.

İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, aşırı sağcı siyasetçisi Lieberman, Hamas iktidarda olduğu müddetçe İsrail'in güvende olamayacağını söyleyerek, kente atom bombası atılmasını istemiş.

Yani bu sözlerin başka bir anlamı yok! Hamas'a karşı ABD'nin II. Dünya Savaşı'nda Japonya'ya yaptığını yapalım diyen Lieberman, "Gazze'yi işgal etmek gereksiz" demiş.

Düşünebiliyor musunuz? Adamı(!) ölün bin civarındaki Filistinli tatmin etmemiş, Karadan, Denizden ve havadan Filistin halkı üzerine yağdırılan bombalardan tatmin olmamış, Atom Bombası atarak, toplu kurtulmadan bahsediyor!

Bu adam(!)ın bu ilk hareketi değilmiş. İsrail Beyteynu Partisi'nden parlamento üyesi olan Lieberman'ın bir önceki icraatı, Arapları temsil eden partinin seçimlere girmesinin engellenmesi olmuş.

Yani bir parlamenter, bir partinin seçime girmesini engelleyebiliyor. Sizce de garip değil mi?

Lieberman'ın bu açıklaması, seçim öncesi en sert sağcı olmanın İsrail'de oy anlamına gelmesinden kaynaklanıyormuş.

İsrail ordusunun kentte karşılaştığı şiddetli direnişin ardından kayıplar vermesiyle, Hamas'ın alt edilemeyeceğinin yüksek sesle söylenmeye başlanmasından bu yana, politikacılar "toplu katliam" isteklerini dile getirmekte bir sakınca görmüyorlar.

Ancak İsrail'de propaganda ile icraat arasındaki sınırların belirsiz olduğunu iddia edenler, ülkenin Gazze savaşında kontrolden çıkmaya başladığına işaret ediyor ve Lieberman'ın dehşet verici açıklamasını benimseyen çok sayıda devlet görevlisi olduğu da gözden kaçmıyormuş.

İşte böylesi şahısların açıklamalarına hiçbir bölgeden ses çıkmıyor. Hele Araplardan hiç ses soluk yok. Onların tek derdi kızların 10 yaşına geldiğinde evlendirilmelerine izin kopartmak.

Tıpkı İstanbul Kuşatma altındayken, Bizanslı Papazların Meleklerin cinsiyetini tartıştığı gibi…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..