Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

İsral kaşınıyor!

İsrail kesinlikle kaşınıyor.. Yapılanların hiç bir şekilde izahı olamaz. Yardım malmemesi taşıyan ve içinde sadece sivillerin olduğu savunmasız bir gemiye silahlı bir şekilde saldırılmasının hiç bir haklı yönü yoktur. Üstelik bu saldırı İsrail sularında yapılmıyor. Uluslararası sularda yapılıyor. İsrail böyle bir saldırıyı kendi suları içerisinde yapsa dahi bu büyük bir suçtur. Sonuçta savunmasız bir gemiye silahlı bir şekilde saldırılıyor. İsrail, yaptığı bu saldırıyla açıkça Türkiye'ye savaş ilan etmektedir. Yardım götüren 6 gemiden sadece Türk gemisine böyle bir saldırı yapmaları önceden planlanmıştır. İsrail'i şiddetle kınıyorum.

Bu noktada Türkiye'nin yapması gereken tek şey sakin olmaktır. Bu tip durumlarda Başbakan'ın nasıl tepkiler verdiğini biliyoruz. Şu ana kadar Başbakan bir açıklama yapmadı. Umarım dikkatli bir şekilde bir açıklama yapar. Duygusal davranmadan, fazla aşırıya kaçmadan bir ultimatom vermeli.

Ülkenin her tarafında gösteriler yapan vatandaşlarda aynı şekilde aşırıya kaçmadan, demokratik haklarını kullanarak gösteri yapmalıdır. Hükümetten çok vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. Bu saldırının intikamını, hiç düşünmek istemediğim bir şekilde musevi vatandaşlardan çıkartmak çok tehliklidir. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan musevi kökenli insanlara karşı çok dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, güvenlik güçlerimiz Sinagoglarda önlem almalıdır.

Ülke olarak şu anda çok sinirli ve duygusal anlar yaşıyoruz. Ancak, sinirlerimize mümkün olduğunca hakim olmalıyız. Diplomatik yollardan hakkımızı aradığımız zaman kesinlikle biz haklı çıkacağız.

Saygılarımla...
 
Toplam blog
: 59
: 798
Kayıt tarihi
: 25.02.09
 
 

Hayat futbola fena halde benzer. Futbol, şahsi beceri gerektirir; ama aslında toplu oynanan, insa..