Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Issız bir adada dişlerinizi nasıl temizlersiniz?

Issız bir adada dişlerinizi nasıl temizlersiniz?
 

Issız adada ağız bakımı


Ağız ve diş sağlığına önem veren biriyseniz, ıssız bir adaya düştüğünüzde de dişlerinizi nasıl temizleyeceğinizi düşünürsünüz. Peki ıssız bir adaya düşerseniz dişlerinizi nasıl temizleyebilirsiniz?

1. AĞIZ HİJYENİ KONUSUNDA EN BELİRLEYİCİ NOKTANIN BESLENME ŞEKLİNİZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN.

Ağız hijyeni nedeniyle için herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak için buna uygun bir beslenme biçiminizin olması gerekir. Bu da balık ve yeşil sebze ağırlıklı bir beslenmeye önem vermemiz gerektiği anlamına geliyor. Dişlerinizin asitlenmesini önlemek için meyve -özellikle de turunçgiller- tüketiminizi sınırlandırmalısınız veya bu tür besinler tüketildikten sonra ağızdaki asidik ortam su içerek tekrar normale döndürülmelidir. Ayrıca köklerinin ya da tohum ve çekirdeklerinin diş etinize yapışıp apseye sebebiyet vereceği belli başlı yiyeceklerden de uzak durmanız diş sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

2. DİŞİNİZİ TEMİZLEYEBİLECEĞİNİZ NE VARSA KULLANIN!

Dişlerinizin arasındaki boşlukları en iyi şekilde kullanmanız çok önemli. Yeterince büyük ve kalın bir saç teli ile dişinizi temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda kürdan görevi görmesi için balık kemiğikullanabilirsiniz.
Dişinizin diğer yüzeylerini temizlemek için:

Dişinizi ovmak amaçlı kıyafetlerinizin bazı kısımlarını ya da (adada bulunan yeşilliklere bağlı olarak) çiğneme çubuğu (misvak) gibi bir şeyler kullanabilirsiniz. Bu çubuklar diş ve diş etlerinize karşı haşindir, dikkatli olun. Bir çubuğu aşınana kadar kullanabilirsiniz. Ancak bunların antimikrobik özelliklere sahip (sakız, çay, maun, tarçın, kızılcık, zeytin, ceviz ağaçları veya acı köklere sahip herhangi bir ağaç) olmasını öneririz.

3.AĞZINIZI YIKAMAK İÇİN OKYANUS/DENİZ SUYU KULLANIN.

Tuzlu su, dişinizde bakterilerin üremesine pek engel olmasa da, sağlıklı diş etlere sahip olmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Ayrıca ağzınızı çalkalamak, dişlerinizin arasındaki yemekleri çıkarmanıza da yardımcı olacaktır.

Daha fazlası için:

http://onurozturk.com/issiz-adada-dis-nasil-temizlenir/

 
Toplam blog
: 57
: 351
Kayıt tarihi
: 17.12.14
 
 

Diş hekimliğinde merak edilen, aklınıza gelip doktorunuza sormak isteyeceğiniz bir çok sorunun ce..