Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

hermeshermes

 
 
Duygu Sömürüsü

Dikkatinizi önemsiyorum, teşekkür ediyorum Nahide Hanım. Size katılmakla birlikte, Türk toplumunun değiştiği, özellikle 90 sonrası kuşağın geleneksel Türk toplumunun kodlarından farklı kodlara sahip olduğu kanaatine sahibim. Konu bence derin. Dilenciliğin belki yeni bir yönü, ama farklı saikler de var. Saygılar, selamlar.

13 Ocak 2018 12:11
Duygu Sömürüsü

Kanaatimce dilencilik arz-talep ilişkisine dayanır. Vicdanının verdiği sıkıntıyı bastırmak isteyenler oldukça dilencilik olacaktır. Sahtekar dilencilerden bahsetmişsiniz, bu konuda size katılıyorum. Sahtekar dilenciler gırla... Enstrüman çalarak para toplamak önce Batı ülkelerinde başladı, sonra yaygınlaştı, dünyaya yayıldı. Bence bu konu üzerine düşünelim. Neden? Çünkü bu olgu sadece dilencilikle açıklanamaz. Hatta, dilencilik üzerinden Doğu-Batı kıyaslaması bile yapabiliriz. Kolu bacağı kesik, sakat, mağdur ve mazur, kör, topal vs. dilenciler bir yanda; Batıda bu neden yaygın değil mesela? Doğunun kültürel sosyal, hatta dini kodlarından mı kaynaklanıyor, öyleyse sebepler ne? Ayrıca,takdir edersiniz ki, bizimki gibi toplumlarda bireyin topluluk içinde kendi potansiyelini göstermesi kolay değil. Bence bu, yeni nesil. Z kuşağı Y kuşağı diyorlar ya hani, bireysellik arttıkça bunlar daha çok görülecektir.

13 Ocak 2018 12:06
Çaylar İkiiiii

Adil Bey yüreğinize sağlık. Zevkle okudum. Çayın şanı bozulduysa şekersiz furyası çıktıktan sonra bozulmuştur. Selam ve saygıyla...

11 Ocak 2018 23:23
 
Toplam blog
: 0
:
Kayıt tarihi
: 28.11.17