Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İŞSİZ KALANLARA TAVSİYELER…

İşsiz kalmayı herkes dünyanın sonu sanır. Aslında biraz da haksız değiller. İşimi kaybedip, çalışan olmayı içime sindirdiğimde tam 8 ay iş bulamadım. Artık iflastan zaten azalan özgüvenim yerlerde sürünüyordu. Yarına ait hiçbir umudum kalmıyordu. Çok alıngan ve çok çabuk öfkelenen, sinirlenen birisi olmuş çıkmıştım. Karamsarlık uykusuzluğu da getirince iyice depresyona giden bir kısır döngünün içine girmiştim. İş sadece kazanç sağlamaz, etrafınızın size saygı duymasını, sizin öz güveninizin artmasını ve eve ekmek götürebilme mutluluğu sağlar. Tabii ki burada ekmek sadece ekmek anlamına gelmiyor. Evdekilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı anlatıyor. İşinizin olması sosyal yaşamı ve günlük aktiviteleri de artırır ve düzenler. Hatta şöyle bir şey var; işsizken işinizin olduğundan daha fazla para harcıyorsunuz. Çünkü dışarıdayken bir öğle yemeği hatta bir bardak çaya bile bedelsiz ulaşamıyorsunuz. Ama çalışıyorsanız bu hizmetlerin hepsini işveren veya çalıştığınız kurum karşılıyor.

Türkiye bir krizler ülkesidir. Üç-beş yılda bir illa ki bir finans darboğazı olabilir, kur ayarlaması olabilir. Yani şu ki, krizlerin sorumlusu olmadığınızdan işsiz kalmanın sorumlusu da değilsiniz. Bunun için aşırı karamsarlığa ve duygusal çöküntülere girmeye hiç gerek yok. Bu dönemi, kendinizi geliştirmeye, dönüştürmeye arayın. Çünkü donanımsız insanların torpilsiz bir iş bulma özelliği asla yok. Hele bu ülkede. Onun için bu mücadeleyi tek başınıza yapmaya kalkmayın aileniz ve yakın çevrenizle paylaşın. Onlardan yardımcı olmalarını isteyin. (bunu yaparken ileride başınıza kalkma olasılığı olan kişilerden uzak durmayı da unutmayın.)

Gerçek dostlarınız artık zaten belli olmuştur. Onların değerini bilin. Onlarla dertleşip moral tazeleyip onların tavsiyelerini dinleyin. Bu arada networkünüzü geliştirin ve büyütün. Bu arada iş arama sitelerinin en büyüklerinden 2-4 tanesine üye olun. CV hazırlayıp, iş ilanlarına başvurun. Kendinizi geliştirecek kurslara, seminerlere gidin. Belge alın. Gidecek imkanınız yoksa bol bol kitap okuyun. Özellikle aynı meslekten arkadaşlarınızla teması arttırın. Çünkü her iş ilanla bulunmaz. Kulaktan kulağa hala en etkin iş bulma yöntemlerindendir.

Sabahtan akşama karalar bağlayıp evde oturmayın. Her gün işe gider gibi evden çıkıp her gün farklı dostlarınızın yanına gidip, oralardan başvurduğunuz ilanlardan dönüşlerle görüşmelere gidin. Aman dikkat edin gerçek dostlar bir elin parmağını geçmez. Ailenize durumu anlatın, anlayışlı olacaklardır. Onlarla belli tasarruf tedbirlerinizi paylaşın. Ve onlarla gerginleşmeden mutlu bir şekilde zaman geçirin. Günlük bir ritminiz olsun, çalışıyor muşçasına, düzenli olarak iş arama sürecinize devam edin.

İyi şanslar dileğiyle…

 

 
Toplam blog
: 55
: 921
Kayıt tarihi
: 08.07.06
 
 

40 Yaşından Sonra Evet, ben yıllarca okudum, okudum. Ne bulursam, elime ne geçerse. Kırkından sonra..