Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '17

 
Kategori
Futbol
 

Issız Kuytu Köşelerden Dönen Efsane

Öncelikle meşale skandalına değinmek gerekiyor. Sahaya atılan meşaleler yüzünden ilk yarı 17, ikinci yarı ise 11 dakika uzadı. Bu kadar meşale sahaya nasıl girdi? Asıl bunu sorgulamak gerekiyor.

İlk yarı ortada geçti. İki takım da temkinli oynamayı tercih etti. İkinci yarıda da Eskişehirspor’un golüne kadar maç ortadaydı. Ancak Göztepeli futbolcular yaptıkları ilk hatada kalelerinde golü gördüler.

Bu golden sonra oyun üstünlüğü tamamen Eskişehirspor’a geçti. Göztepe ise telaşlı bir şekilde oynamaya başladı. Sarı kırmızılılarda dikkat çeken nokta, sezon boyunca etkili oldukları kanatları kullanamamalarıydı. Gerek Tayfur, gerekse de Halil hiç etkili olamadılar.

Yılmaz Vural, ikinci yarının sonuna doğru üç değişiklik birden yaparak doğru bir hamle yaptı. Nitekim 90+5’de Jahovic ile gelen beraberlik golü maçın uzatmalara gitmesine neden oldu.

Uzatmalarda gol arayan taraf Göztepe’ydi. Çünkü penaltılarda Eskişehirspor’un kalecisi ve tecrübeli futbolcularından dolayı avantajlı olduklarını biliyorlardı. Ama skor değişmedi ve maç penaltılara kaldı.

Penaltılar ise tam bir sürprize sahne oldu. Eskişehirspor kalecisi Boffin yerine Göztepe kalecisi Günay devleşti ve iki penaltı kurtardı. Keza Eskişehirspor’un tecrübeli futbolcuları inanılmaz kötü vuruşlarla penaltıları kaçırdılar.

Göztepe de penaltılarda ayağına gelen fırsatı iki kez kullanamadı ama kaleci Günay’ın tecrübeli Semih Şentürk’ün penaltısını kurtarmasının ardından topun başına gelen Göztepeli Sinan Özkan, Göz Göz’ü Süper Lig’e çıkaran golü attı ve Göztepe 14 yıl sonra Süper Lig’e geri döndü.

Süper Lig, Eskişehirspor’un avuçlarının içine kadar gelmişti. Ama kırmızı siyahlılara en büyük darbeyi kendi taraftarları vurdu. Gerçekten de bu maç, taraftarların takımlarına nasıl zarar verebileceklerinin en güzel örneğini oluşturdu. Çünkü Eskişehirspor’un 1-0 öne geçtiği golden sonra Eskişehirli taraftarların sahaya attıkları meşaleler yüzünden ikinci yarı 11 dakika uzadı. Maçın 11 dakika uzaması Göztepe’nin işine geldi ve sarı kırmızılılar 90+5’de beraberliği sağlayarak maçın uzatmalara gitmesini sağladılar. Eskişehirspor’un yaş ortalaması, uzatmaları kaldırmaya müsait değildi. Penaltılarda da kaleci Günay üstün bir performans gösterdi. Eskişehirspor’un tecrübeli futbolcularının penaltı performansları ise inanılmaz kötüydü.

Böylesine stresli bir maçta iki takımın futbolcularının birbirlerine yaklaşımları son derece olumluydu. Bu açıdan iki takımın futbolcularını da tebrik etmek gerekiyor.

Evet, Göztepe 14 yıl sonra Süper Lig’de. ‘’ Efsane ‘’ kelimesi ağır bir kelimedir. Herkes için söylenmez. Göztepe, ‘’ Efsane ‘’ terimini hak eden camiaların başında gelir. Avrupa Kupalarında yarı final oynayan ilk Türk takımı olan Göztepe efsanesi artık hak ettiği Süper Lig’de yaşayacak.

Amatör kümeden Süper Lig’e gelmek kolay değil. Sarı kırmızı bu isyan marşlara döküldü ve tüm ülkeye yayıldı. Bu yolda emeği geçen herkese teşekkürler. Adnan Süvari başta olmak üzere bütün Göztepe efsanelerine selam olsun…

Elbette Yılmaz Vural başta olmak üzere İzmir’e bu sevinci yaşatan kadro da büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Issız kuytu köşelerden Süper Lig’e hoş geldin Türk futbolunun efsanesi Göztepe. Artık hak ettiğin yerdesin. Dilerim o eski yıllardaki başarılarını Türkiye’ye yeniden yaşatırsın…

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..