Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

İşsiz yurttaşlar partisi

İşsiz yurttaşlar partisi
 

Yıl 2010

- İşsizlerin sayısının artması sonucu oy potansiyeli olduğunu gören bir grup işsiz, İşsiz Yurttaşlar Partisini kurdu. İYP Genel Başkanı, işsizlerin haklarını savunmak, onların toplumda daha saygın bir yere yükseltilmesini sağlamak amacıyla partilerini kurduklarını açıkladı.

Yıl 2011

- İYP, genel seçimlere katılacağını açıkladı.

- İYP seçim kampanyasında işsizliği azaltma sözü verdi.

- İYP’nin barajı aşıp meclise girmesi ve anamuhalefet partisi olması sürpriz olarak karşılandı.

Yıl 2012

- Anamuhalefet partisi İYP, işsizliğin atmasının kendi oy potansiyellerini arttırmasına karşın ülkenin geleceği açısından endişeleri olduğunu açıkladı.

Yıl 2014

- Yerel seçimlerde 15 ilin belediye başkanlığını kazanan İYP belediyelerde kadrolaşmaya başladı. Eski çalışanları işten çıkartıp yerine kendi yandaşı işsizleri yerleştirmeye başlaması hükümetin tepkisine yolaçtı.

- Ülkede işsizliğin artması başka işsizler partilerinin kurulmasına neden oldu. Genç İşsizler Partisi (GİP) ve Üniversite Mezunu İşsizler Partisi (ÜMİP) kuruldu.

Yıl 2015

- İYP, seçim propagandasında tüm işsizlere düzenli gelir vaadetti.
- Genel seçimlerden birinci parti olarak çıkan İYP’nin genel başkanı hükümeti kurmakla görevlendirildi. Görüşmeler sonunda İYP-ÜMİP koalisyonu kuruldu.

Yıl 2017

- İşsizlere aktarılan kaynaklar çalışan kesimin tepkisine yolaçtı.

- İşsizler ise hükümetin kendilerine verdiği ücreti beğenmediler.

- İYP’den ayrılan milletvekilleri, İşsizlere Yüksek Ücret Partisi (İYÜP) kurdular. Televizyonlarda “İşsizlere çalışanlardan daha yüksek ücret vereceğiz” dedikleri reklamlar yayımlamaya başladılar.

- Sendikaların ardarda aldıkları grev kararları ülkeyi erken seçime götürdü.

Yıl 2018

- Milletvekili genel seçiminde tek başına iktidar olan İşsizlere Yüksek Ücret Partisi (İYÜP) seçimlerden önce verdiği sözü kısmen tuttu. Mesleği olan işsizlere o mesleği yapanlara eşit ücret verilmeye başlandı. Diğer işsizlere ise asgari ücret verilmesi kararlaştırıldı.

- İşten ayrıldığı için işsiz kalanların, işsizlere verilen haklardan yararlanmasını önleyen yasa Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi.

- Yasanın iptalinden sonra çalışan kesimde ardarda işten ayrılmalar nedeniyle üretim ve hizmet sektöründe kriz yaşanmaya başladı.

Yıl 2019

- İşsizlere Yüksek Ücret Partisi (İYÜP) hakkında kapatma davası açıldı. İddianamede İYÜP sınıf partisi olmakla, işsiz yandaşlarına çıkar sağlamakla, rejimi değiştirmeye çalışmakla suçlandı.

SORU:

Ekonomideki kötü gidiş sürerse, işsizlerin sayısı böyle artmaya devam ederse ve işsizler kendi partilerini kurup siyasi iktidarı ele geçirirlerse ne olur?

Ankara, 4 Temmuz 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..