Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '09

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

İşsizlikte dünya 3.'sü olduk!

İşsizlikte dünya 3.'sü olduk!
 

Günaydın….
Uyanın artık sabah oldu. Hadi amaaaaa…. Bu kadar uyudunuz yeter. Bu sabah kahvaltısı olarak harika bir haber var. Önce yıkayın yüzünüzü. Uykunuz bir temelli açılsın.

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDUK. Nasıl güzel değil mi? Evet yanlış okumadınız. Dünya üçüncüsü olduk. Ama işsizlikte.

Türkiye'deki işsizlik oranının, resmi veriler esas alındığında dünya piyasalarında adı geçen 52 ülke arasında üçüncü sırada bulunduğunu belirten Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Hükümetin reel sektör işletmelerinin eriyip gitmesine seyirci kalmaması gerektiğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak TİSK'ten yapılan açıklamada Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 16 Şubat 2009 tarihli Hanehalkı İşgücü Araştırması 2008 Kasım Dönemi Sonuçları haber bülteni ile işsizlik oranının bir yıl önceye göre yüzde 10, 1'den yüzde 12, 3'e yükseldiği hatırlatıldı.

Tarım dışı işsizlik oranının yüzde 12, 6'dan yüzde 15, 4'e; kentlerdeki genç işsizliğinin ise yüzde 21, 6'dan yüzde 25, 5'e yükseldiği belirtilen açıklamada, "İş bulmaktan ümidini kesenleri, eksik istihdam edilenleri ve mevsimlik çalışanları dikkate almayan 'klasik' tanıma göre dahi, işsiz sayısı 645 bin kişi artarak 3 milyona ulaşmıştır" denildi.

Sanayi ve inşaat sektörlerinde 91 bin kişilik istihdam kaybı olduğuna işaret edilen açıklamada şöyle devam edildi: "The Economist Dergisinin 14 Şubat 2009 tarihli sayısında, eldeki son ölçüm değerleri itibariyle dünya piyasalarında adı geçen 52 ülkenin işsizlik oranları karşılaştırılmıştır.

Buna göre ülkemizdeki işsizlik oranı yüzde 12, 3 ile 52 ülke arasında üçüncü sırada gelmektedir. Sanayi ve hizmet sektörlerindeki işletmeler talep yetersizliği ve finansman sorunları sebebiyle göz göre göre eriyip gitmektedir.

Hızla önlem alınmadığı takdirde Türkiye, dünyada işsizlikte bir numara olmaya adaydır. Hükümet buna daha fazla seyirci kalmamalı, bir an önce belirtilen sorunları çözecek kısa ve uzun vadeli etkin tedbirler içeren bir paketi hayata geçirmelidir." (İHA)

Hala ülke iyi yönetiliyor, herşey güllük gülistanlık diyenler, uyurgezerler sizler, evet özellikle sizler pembe gözlüklüler, bu haberi lütfen iyi yorumlayın.

Esen kalın. 17/02/2009

Diğer yazılarım için:

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=946713

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..