Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '06

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul..

İstanbul..
 

Hepimizin sıkıntılı zamanında kendi kendine söylediği tek bişey vardır: "KAÇIP GİTMEK İSTİYORUM BURALARDAN"..
Büyük şehirler çeker insanı, cazip gelir..Ortamlar, yerler, çılgın mekanlar… Ama o kadar yorar ki o koşturmacası, trafiği, kalabalığı, özellikle hiç istemediğin bi zamanda sıcacık yuvanı, sevdiklerini terk edip gelmişsen bu şehre.. Evet bu şehir: İSTANBUL..

Güzellikleriyle, eğlencesiyle, tarihi eserleriyle vs. vs.. Ama insanı o kadar çok içine çekiyor ki.. Sadece bi yerden bir yere giderken bile sanki binlerce ton taşımış gibi hissediyorsun kendini..

Dedim ya, bir de sevdiklerini bırakıp gelmişsen bu şehre, zorlukları kasıyorsa her gün; içkinle birlikte herhangi bir mekanda bulabiliyorsun kendini.. İnsanlara bakıyorsun ama bulamıyosun o gözyaşlarınla sarılıp ayrıldığın insanları onlarda… İç geçiriyorsun.. KEŞKE ONLARLA OLSAM BURDA NE KADAR EĞLENİRDİK KİMBİLİR.. diyorsun ve bir yudum daha içiyorsun içkinden.. Sarhoş olamıyorsun çünkü zaten alışmıştır bünyen artık..

Sen olmuşsundur bir İstanbul..
İçindeki değişken HAVA ŞARTLARIYLA.. Bir gün kar yağar,bir gün güneş açar, diğer bir gün yağmura bırakır yüreğin..
Sen olmuşsundur bir İstanbul..
İçindeki duygu TRAFİĞİ bir gün tıkanır, diğer gün bomboştur,bir başka gün ise içindeki hafif sıyrıklarlada olsa atlatılmış bir kazayı onarmaya çalışıyordur.
Sen olmuşsundur bir İstanbul..
Kalabalıktaki yalnızlığınla…

Herkesin kendinden bir şey bulabileceği bir yer.. Bi bakmışsın boğaz manzarasına kapılıp geçmişine yada bir cafede kahveni içerken içini ısıtıp kabul etmek istemediğin o gizli bahçende yolculuğa çıkmışsındır..

Öyle yada böyle sevdirir kendini bu şehir… Her şartta yaşamaya zorlar..

Eğer ki bir kere yerleşmişsen bu şehre, sanki dönüşü olmayan bir yolda gibi hissettirir kendini..İstesen de seni bi şekilde bağlamıştır kendine.Başka bi yerde yapamam ben artık dedirtir..

Pembe hayaller kurdurur sana.. Çok güzel rüyalar yaşattır.. Ama unutturmaz hiçbir zaman sevdiklerini.. Çünkü her gittiğin yerde mutlaka geçmişini hatırlatan bir şey bulursun bu koca şehirde..

Ne yaşarsan yaşa, gerçekleri unutturmayı başarırsa sadece anlık olarak başarabilir.. Gece kafanı yastığına koyduğunda bilirsin ki istersen dünyanın bir ucunda ol geçmişinden de, gerçeklerden de kaçamazsın… Duvarındaki resimlere bakarsın, dalarsın gidersin.. Gözünden akan bir damla yaşla gene sevdiklerine seslenirsin ve yastığına gömülürsün..

ÇOK ÖZLÜYORUM SİZLERİ, ÇOOOKKKK !!! BENİ HİÇ UNUTMAYIN

ÇÜNKÜ BEN SİZİ HİÇ UNUTMUYORUM !!!

 
Toplam blog
: 16
: 1368
Kayıt tarihi
: 19.10.06
 
 

Kendini anlatmaya gelince insan bir an duraksıyor.. Galiba en zoru insanın kendini anlatması:)1982 M..