Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '17

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul’a ayrı bir statü verilmeli

İstanbul’a ayrı bir statü verilmeli
 

Ülkenin hassas yapısı nedeniyle eyalet sistemi mümkün değil ama bu çaresizliğin bedelini ödeyen bir yer var; İstanbul.

İstanbul’u 81 il ile aynı statüye koyarsan 81 ilden biri olur ve o iller kadar değeri olur, o iller kadar kalkınır. İstanbul şimdi diyelim Şırnak ile İstanbul bir mi?

Ama değerlendirmede ikisi de il. İkisinin statüsü de aynı. İstanbul hakkında bilgisi olmayan biri için ikisinin de değeri aynı.

Nüfusu kastetmiyoruz, Türkiye’nin toplam vergi gelirinin %42’sini sağlayan (ülke gelirinin yarısının yarısı)bir yerin statüsü değeri böyle olmaz.

Bazıları eyalet hassasiyetini öne sürerek İstanbul’a özel bir statü (artık eyalet mi dersiniz, şehir devlet mi her ne ise)verilmesini engelliyorlar.

Milliyetçilik yapıyorlar ama bugünkü durumunun belki 5 katı daha iyi olabilecek kapasiteye sahip bir dünya kentinin önünü kesiyorlar.

İstanbul’u hangi hale getirirseniz getirin bu ülkenin bir şehri olarak kalacaktır. Aslında İstanbul’a şehir demek de doğru değil. İstanbul’un gelişip büyümesinden korkuyorlar. İstanbul’un Türkiye’nin önüne geçmesi niye birilerini rahatsız ediyor ki. Mesela New York ABD’den daha popüler.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..