Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

İstanbul’a GÖKÇEK mi ZAPSU mu?

İstanbul’a GÖKÇEK mi ZAPSU mu?
 

Olmaz olmaz deme; 'olmaz' olmaaazzzz...


Yerel seçimlere birkaç ay kaldı. Siyasi Partilerin İl , İlçe binaları hareketlenmeye , genel merkezleri ise arı kovanı olmaya başladı.

15 Büyükşehir Belediyesi var ülkemizin. Adana, Ankara,Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun. Bunların kaçı AKP kaçı diğer partilerin yönetiminde? Merak edenler açıp bulurlar elbet.

İstanbul’da yaşıyorum. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi benim birinci önceliğim. 1994 Yılından beri ‘ılımlı İslam’ felsefesi ile yönetilen İstanbul’da değişim rüzgârları esmeye başladı. AKP’li Kadir Topbaş, Faziletli Ali Müfit Gürtuna, Refahlı Recep Tayip Erdoğan…

Ali Müfit Gürtuna… ANAP‘ın Kartal kanadından Meclis üyesi olarak gelmiş, Recep Tayyip’in bir şiiri ile kaderi değişen kişi olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturuvermişti. Ardından da Erbakan Hoca’nın taktirine mahzar olmuş(!) 1999 seçimlerinde de, sandıktan muzaffer bir komutan olarak boşaltmadığı makam odasına geri dönmüştü.

Saray Muhallebecisi, Beyoğlu Belediye Başkanı ve Yüksek Mimar Kadir Topbaş. İstiklal Caddesi’nde Nusret Bayraktar’ın kırıp döktüğü kalpleri yapıştırmayı becermiş er kişi. Erol Kaya, Veysel Eroğlu, İdris Güllüce’nin ellerini uzattığı sancağı Tayip Erdoğan’ın Ahde vefa kişiliği neticesi ile kapmış, İstanbul’a 5 yıla yakın zamandır hizmetler yapmış kişi..

2004 Kışıydı. Ankara’ya davet edildiler. Erol Kaya - ki kendisi Pendik Belediye başkanıydı ve halen öyle- ; Veysel Eroğlu – İSKİ Genel Müdürü idi DSİ Genel Müdürlüğü verildi. Şimdilerde Çevre ve Orman Bakanı-; İdris Güllüce – Tuzla Belediye Başkanı idi, Üsküdar’dan Meclis üyesi olarak Büyükşehir’e geldi ve Başkan vekili olarak bir sonra ki döneme ( yani günümüze) hazırlanması istendi- Ve denildi ki 2004 kışı’nda “ Kadir abi bizi yıllarca sırtında taşıdı. Yaşı ilerliyor. Bir sonraki döneme yaşlanacak. Ona borcumuzu ödemeliyiz. O nedenle bu sancağı ona emanet edelim. Erol Sen Pendik’e devam et, Veysel Hocam sana DSİ’de ihtiyacım var, İdris sen vekil olarak kendini yetiştir önümüzdeki seçime hazırlan…”

Ve öyle de oldu. Ta ki ,İdris Güllüce’nin birkaç hatası ulusal basında velveleye verilene kadar.. Bu işten en zararlı çıkan o oldu.

Şimdi bir çok isim geçiyor İstanbul için. Tarhan Erdem Kadir Topbaş’tan başkası seçim alamaz diye demeç veriyor basına..Küçükçekmece Belediye başkanı Aziz Yeniay, Küçük İstanbul diye lanse etmeye başladı Küçükçekmece’yi, İstanbullulara egzersiz yaptırtıyor, alıştırmaya çalışıyor kendini… İdris Güllüce içten içe “ bana sözü vardı, sözünü yemez bizim Tayip!” diye iç çekiyor, Daha önce KİPTAŞ Genel Müdürü idi, Fatih Belediye Başkanlığına soyundu kaybetti. Ardından da TOKİ’nin başına getirildi Tayip Erdoğan tarafından. Erdoğan Bayraktar.. İçinde böyle bir Sevda vardır şüphesiz. Ancak İzmir ona daha çok yakışacak. Hali hazırda ki KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın adı da geçmeye başladı sokakta. Zayıf bir olasılık. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kulisi yapıldı, tutmadı. Son dönemlerde İbre tekrar Kadir Topbaş’a döndü. Bunda Tarhan Erdem’in payı büyük ..Ancak fısıltı gazetecileri Kadir Topbaş’ın hasta olduğuna dair dedikodu yayıyorlar ortalığa. Ve bir B planı hazırladı bile AKP.

Peki bu B planında Melih Gökçek İstanbul’a kaydırılabilir mi? Kabul etmez demeyin. Gökçek bu işe bayılır. Çünkü Altınok gibi bir iç rakip var Ankara’da ve Osman Gökçek Çankaya’ya talip. Ha Büyükşehir, ha Çankaya sonuçta nasılsa bir Gökçek kalacak Ankara’da..

Amaaa hiç dillendirilmeyen ve bence banko bir isim var CÜNEYT ZAPSU…

Yıptarılmamak için adı konuşulmuyor olabilir mi?

 
Toplam blog
: 126
: 1276
Kayıt tarihi
: 10.09.06
 
 

48 yıldır yaşıyorum.Gazeteciyim, müzisyenim, babayım... Önce insan ve iyi bir yurttaş olabilme çab..