Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İstanbul Barosu tam not aldı

İstanbul Barosu tam not aldı
 

İstanbul Barosu Türk Halk Müziği Korosu, yöre yöre Anadolu ezgilerinin ses bulduğu konserinde misafirlerinden tam not aldı.

İstanbul Barosu Türk Halk Müziği Korosu, yöre yöre Anadolu ezgilerinin ses bulduğu konserinde dinleyenlerinin büyük takdirini topladı. Çalışmalarını Tekin Kumaş yönetiminde Taksim’de devam ettirmekte olan koronun çoğunluğunu İstanbul Barosu üyesi hukukçular oluşturuyor.

20 Aralık’ta, Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser, Özcan Gül, Adem Tosunoğlu ve Emre Ay üçlüsünün buram buram Anadolu tüten enstrümantal ezgileri ile başladı. Salondakilerden büyük alkış alan dinletinin ardından ise beraber ve solo türkülere geçildi. Şanlıurfa, Trakya, Yozgat, Malatya, Sivas, Trabzon, Mardin, Burdur, Bilecek, Kahramanmaraş, Bursa ve Diyarbakır türkülerinin seslendirildiği konsere, halk oyunları gösterisi de ayrı bir renk kattı.

Salondakilerden çabuk bittiği yönünde yorumlar alan konserin en takdir toplayan özelliklerinden biri de, koristlerin adeta tek ses olmayı başarmış olmaları idi.

Şef, A. Tekin Kumaş yönetimindeki koro şu isimlerden oluşuyor:

Zeynep Bozkurt, Safura Benli, Arzu Eyüpoğlu, Meral Kaplan, Reyhan Bozkurt, Yasemin Başlantı, Neslihan Adik, Yeşim Gencer, Aslı Akbaba, Erkan Karahan, Kadir Tuncer, Çağlar Yenice, İlker Çınar, Sinan Öz, Aytaç Epik.

Haber: Arzu Başlantı

 

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..