Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

İstanbul Boğazı kızıla boyandı. Neye boyanacaktı sarıya mı?

İstanbul Boğazı kızıla boyandı. Neye boyanacaktı sarıya mı?
 

Boğaz Sarı ve Siyah akınca bişi yok, organik kırmızı akınca suçmuş(!)


Her sene kurban bayramında yüzbinlerce hayvan 20 milyonluk şehirde kurban edilir ve bu etler fakirlere dağıtılır. Benzinin vergilerinin tıpkı tefecinin faiz oranı gibi uygulanarak alındığı ve yaklaşık 5 TL olduğu ülkemizde 700 TL kölelik ücreti alan milyonlarca fakirin yaşadığı İstanbul'da 30TL kilo fiyatı olan ete yaklaşamayan neredeyse kokusunu bile unutmuş olan gariban halk yığınları bu bayramı iple çekmekte ve çocuklarıyla az da olsa bir lokma et yiyebilmektedir.

Kurban Bayramı paylaşmanın, adamak ve adanmanın, Allah için kurban edip bunun etini fakirle paylaşmanın adı. 

Neymiş, "Kurban keserek bayram kutlayan bir dini anlamıyorlarmış" yok efendim "Boğaz kırmızıya boyanmış"mış.

Neye boyanacaktı yeşile mi?

Her allahın günü o boğaza 20 milyon adamın b.ku ve s.diği akıyor, şımarık kapitalistlerin fabrikalarından tonlarca atık akıyor birşey yok. Boğaz kana bulanmışmış?

Kurbanların kani organik, hayvanların kan ve atıklarını balıklar yiyebiliyor, ya fabrika atıklarını? Onları yiyen balıklar ölüyor. 

Her allahın günü İstanbulluların b.klarının sarısıyla, fabrika atıklarının siyahı yarışıyor bu iki renge bişi diyen yok. Kurban kanı yüzünden kırmızı akıyormuş bozayın suyu. 365 gün 6 saat b.kun ve kimyasal atığın atıldığı İstanbulda varsın 1 günde fakirler için kesilen hayvanların organik atıklarıyla balıklarda doysun.

Bu Kurban düşmanlığının altında yatan şey aslında boğazın kırmızı akması falan değil. Boğazı düşünenler o zaman evindeki tuvalete s.çmasın. Çamaşırını yıkamasın.

Burada organik ve balıkların yediği kurban atıkları değil mesele. Mesele Kurban'ın bir İslam sembolü olması. Dayanışma yardımlaşma ve ötekini düşünme olgusuna saldırıyor Kapitalistler. Çünkü ötekini düşünmek kapitalizmin temel ilkeleriyle oynamaktır.

Aileyi yıkmak için boşu boşuna uğraşmıyorlar. İlkel komünal toplumlardan kalan son miras aile idi. Komünist birim olarak görülen aile kapitalizmin en büyük düşmanıdır. aile de bireyler birbirini düşündükçe Kapitalizm tehlike ve tehdit içindedir. 

Birey değil bireyci yapmaya çalıştıkları toplumda en büyük hedef aile, paylaşım, dayanışma, yardımlaşma, bir olma, beraber olma ve toplumculuğun yayılmasıdır.

Kurban bunu sağlayacak en önemli unsurlardandır. 

İslam, fakiri en çok düşünen ve en toplumcu dindir....

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..