Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '15

 
Kategori
Kahve
 

İstanbul buram buram kahve koktu, iyi de oldu!

İstanbul buram buram kahve koktu, iyi de oldu!
 

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul, festivallerin bir ilkine daha ev sahipliği yaptı; İstanbul Coffee Festival. Son zamanlarda sık sık bir yenisi açılan üçüncü dalga kahvecilerden önemli bir kısmının yer aldığı festivalde hayatımıza yeni yeni giren cold brew, sifon gibi terimler, kahve kültürüyle ilgili bilmediğimiz ve yeni yeni keşfettiğimiz birçok şey açıklığa kavuştu.

image

 

Şimdi sizlere festivalle ilgili izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle iyi ki böyle bir festival yapıldı diyorum. Gittiğimde de gördüm ki, uzun zamandır yeni bir hobi ve faaliyet alanı haline geline kahvecilik işi, hatırı sayılır bir takipçi kitlesi oluşturmuş kendine. Dolayısıyla kahveyle ve yeni demleme teknikleriyle ilgili birçok şeyi işin uzmanlarından dinlemek hepimize çok iyi geldi eminim.

image

 

 

 

 

Birçok stantta farklı uygulamalar, workshoplar ve sunumlar yapılıyordu. Ben Old Java’nın standında cold brew hazırlama aşamalarına tanıklık etme şansı buldum. Farklı bir teknikle, içeride soğuk havayı muhafaza ederek çalıştıklarını vurguladılar. Ortaya çıkan sonuç oldukça iyiydi. Moc İstanbul ise harika bir chai tea latte ile büyüledi beni. İçeriğinde normalden farklı olarak süt ve baharat oranı daha yüksekti sanırım. İçimi yumuşak ve biraz şekerli ama oldukça lezzetli bir içecek çıkarmışlardı ortaya.

 

image

 

 

Sıra geldi en sevdiklerimden biri olan SAHİ İstanbul’a. Lokum ustaları, her zamanki gibi lezzetli narlı ve kaymaklı lokumlarını hazırlayıp servis ediyordu. İstanbul’un eski dolmuşlarından esinlenerek hazırlanan çikolata paketleri ise buram buram nostalji yayıyordu etrafa. Ayrıca üst kattaki Safrani'nin Safranbolu lokumları da oldukça iyiydi. 

Devamı için: sehirnotlari.com 

 

 
Toplam blog
: 21
: 269
Kayıt tarihi
: 09.09.14
 
 

Merhaba! Dijital pazarlama, seyahat, güzel yemek, farklı kültürler ve sıradışı keşiflerden oluşan..