Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

11 Ocak '12

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden örnek ortaklık

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden örnek ortaklık
 

Sorunlara Ortak Çözüm Bulacaklar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü 1980’ ler den beri tanıdığını, İstanbul’u ve belediyeciliği çok iyi bilen bir belediye başkanı olduğunu söyledi.

Yaklaşık iki aydan beri ilçe belediyelerini ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ettiklerini dile getiren Baştürk; “ Büyükçekmece bizim için çok önemli bir ilçe. Belediye başkanımız da 1970’lerden beri belediyecilik yapan İstanbul ve belediyeciliği çok iyi bilen değerli bir arkadaşımız. Bugün buraya gelmemizin tek amacı ilçenin sorunlarını en yetkili ağızlardan dinleyip el ele vererek çözüme kavuşturmaktır” dedi.

İstanbul büyükşehir Belediyesi’nin 2012 den önce böyle bir ziyarette bulunmasını yeni yıl hediyesi olarak değerlendirdiklerini dile getiren Başkan Akgün; “Özellikle yerel seçimlerden sonra Büyükçekmece’ye yeni bağlanan bölgelerde çok büyük eksiklikler mevcut. Bu eksiklikleri hep birlikte el ele vererek çözüme kavuşturmamızdan vatandaşlarımız memnun olacaktır. Zaten yerel yönetimlerin amacı da vatandaşın ihtiyacını karşılayarak memnuniyetini kazanmaktır ”şeklinde konuştu.

Kaya Ramada Hotel de Büyükçekmece’nin sorunlarını ve yapılması gereken yatırımların masaya yatırıldığı toplantıda ilçe genelinde şu yatırımların yapılmasına karar verildi;

ÜST VE ALT GEÇİTLER YAPILACAK…

İlçe genelinde İki adet araç geçidi, iki adet üst geçit ve hemzemin kavşak çalışmasına karar verildi.

Bu geçitlerden biri sık sıktrafik kazalarının ölümlesonuçlandığı Çakmaklı Metro önüne diğeri de Büyükçekmece girişindeki jandarma komutanlığının önüne yapılacak. Bunun yanı sıra D100 karayolunun çınar koleji önünden geri dönüşlerinin sağlanması için gerekli yoldüzenlemesinin yapılmasına karar verildi…

ALT YAPI EKSİK KALMAYACAK…

Büyükçekmece’nin özellikle yeni bağlanan bölgelerinde yaşanan alt yapı sorunları gündeme getirildi. Türkoba’nın fosseptik atıklarının olduğu gibi göle döküldüğü gündeme getirildi. Türkoba’nın yanı sıra Çakmaklı Mahallesi Samsunlular mevii de aynı sorunların yaşandığı belirtildi. Karaağaç ta yapılacak paket kolektör çalışması ile sorunun ortadan kalkacağına karar verildi. Ardından Beykent Üniversitesi altından geçen hattın mutlaka arıtmaya bağlanması gerektiğine karar verildi. Bunun yanı sıra Sinanoba Levtur sitesinde ki fosseptik sorunun da İSKİ tarafından çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Öte yandan Tepecik’te ki eski hatların yerine yeni hat çalışmalarının devam ettiği belirtildi...

TOPLANTIDA DEPREM DE KONUŞULDU…

Deprem ve işgaller konusunda da Büyükçekmece masaya yatırıldı. Özellikle , Kumburgaz ile Selimpaşa arasında çok sıkıntının yaşandığı belirtildi. Bugüne kadar 2800 e yakın deniz işgallerinin kaldırıldığı belirtildi. Denize inen 160 sokak yolu ise site sakinlerince çeşitli şekillerde gasp edildiği, buraların tekrar halka açıldığı gündeme getirildi. Kumburgaz da ki çalışmanın amacının halkın denizinden rahatlıkla faydalanmasını sağlamak olduğu belirtildi. Kumburgaz’dan Selimpaşa sınırına kadar olan sahildeki sitelerin sağlamlık bakımından gözden geçirilmesine karar verildi.

Planlama Sorunları çözüme kavuşacak: 2009 yerel seçimlerde Büyükçekmece’ye bağlanan Selimpaşa sınırına kadar olan yerlerin İmar planları çok kısa zamanda Büyükçekmece’de olduğu gibi 4 katlı olacak şeklide planlanarak çağdaş yapı stoku ile dönotılmış bir şehir görüntüsüne kavuşturulmasına kadar verildi. Büyükçekmece Belediyesi olarak şehircilik açısından olmazsa olmazlarının bu olduğu dile getirildi. Ayrıca yerel seçimlerden sonra yeni bağlanan beldeler de evlerin altlarında iş yerlerinin olduğu dile getirildi. Yapılacak yeni planlama ile bu iş yerlerini kurulacak sanayilerde toplamaya karar verildi. Bu çalışma gerçekleştiğinde 200 bin civarında istihdamın söz konusu olduğu da ifade edildi.

YENİ YENİ YOLLAR YAPILACAK…

İlçe genelinde trafiğin rahatlatılarak vatandaşların ulaşım sıkıntısı yaşamaması için yeni yeni ana arter yolların yapılması da gündeme geldi. Büyükçekmece Belediyesi’nin yapımı tamamlanan Bülent Ecevit caddesinin olduğu ana arterden başka iki ana arterin daha mevcut olduğunu bu üç ana arterin Büyükçekmece’nin ulaşımını rahatlatmadığını gündeme getirmesinin üzerine, ilçe genelinde iki ayrı ana arterin daha yapımına karar verildi. Öte yandan Mimarsinan E5 yan yol çalışması esnasında güzergah üzerinde kalan Mimarsinan Mezarlığında meydana gelen kot farkının mezarların kaymasına neden olabileceği gündeme getirildi. Yapılan müteala üzerine kazıklama çalışmasına bu alanda karar verildi.

Ayrıca Büyükçekmece Belediyesi’nin ana arter üzerinde 5 caddede 100 ton asfalta ihtiyaçlarının olduğunu dile getirmeleri üzerineistenen asfaltın çokluğu konuşuldu. Konunun çözümü noktasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün verilecek asfaltın karşılığında kendilerinin de Mezarlıklar Müdürlüğüne arsa taahhüt etmesi üzerine asfaltlanacak yolların asfaltının teminine karar verildi.

GECE PAZARINI BÜYÜKŞEHİR AÇMAYACAK…

3 yıldan beri Büyükçekmece sahilinde Büyükşehir Belediyesince kurulan gece pazarında sıkıntıların oluştuğunun gündeme getirilmesi üzerine, 2012 yılı yazında gece pazarı sorununun oluşmaması için gerekli önlem ve çalışmaların yapılmasına karar verildi.

Gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Eren, Mevlüt Vural, Köksal Tandıroğlu, Muzaffer Hacımustafaoğlu, Ali Altındaş, İSKİ Genel Müdürlüğü Gn. Md,İlçe Şube Müdürü Atıksu İnş.Daire Başkanı Ahmet Demir, Etüd ve Projeler Daire Başkanı Atilla Alkan, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ahmet Erhan Gökal, Emlak Yönetimi Daire Başkanı Sami Kılıç, Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz , Zemin Kent İyileştirme Daire Başkanı Semih Turhan, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cevat Yaman, Park ve Bahçeler Müdürü İhsan Şimşek, Yol Bakım Ve Onarım Müdürü Mehmet Özçelik . Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Reşit Oral, Kemal Kemaloğlu, Ahmet Bayraktar, Zafer Özsaydın , Bayram Ali Üner, katıldı.

Haber kaynağı ve fotoğraflar: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığı

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

***

Ulaşım ve iletişim bilgileri:

Beyaz Düşler: www.sabiharana.com

Facebook: Sabiha Rana | Facebook

Facebook : http://www.facebook.com/sabiha.rana

Twitter: http://twitter.com/#!/sabiharana

Milliyet Blog : http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

Naberler.com: http://www.naberler.com/Blog.aspx?Web=sabiharana&CID=6076

YouTube: Sabiha Rana adlı kişinin profil resmiSabiha Rana

İletişim: sabiharana@sabiharana.com

 

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..