Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

İstanbul Çapa hastanesinde 1 yıl sonraya gün veriliyormuş; 1 yıl içinde hasta ölürse ne olacak?

İstanbul Çapa hastanesinde 1 yıl sonraya gün veriliyormuş; 1 yıl içinde hasta ölürse ne olacak?
 

Bu iş yanlıştır doğrudur falan demiyoruz; randevu verilen bu 1 yıl içinde hastamız ölürse ne olacağını merak ediyoruz. Allah rahmet eylesin diye gömecek miyiz yoksa hastaneye karşı bir itiraz hakkımız var mı, ya da hastanenin uygulayacağı prosedür nedir.

Biz belki abartmışızdır, insanların ilgisini çeksin diye medya abartır, bu işin kuralı bu; ama hiç böyle bir şey de yok değil yani. Gidip gelenler anlatıyorlar; böyleymiş. Bizim her şeyi dosdoğru yazma mecburiyetimiz yok. Bir yerde ateş varsa dumanını dağ başını duman almış gibi yazarız, ateşi yakanlar düşünsün!

Yani aklımız almadığından bu yazıyı yazıyoruz. Bir hastaya acil olmasa bile böyle altı ay, bir yıl sonraya nasıl gün verilir! Tamam, önemli bir hastanesin. Orası üniversite, daha çok araştırma hastanesi… Kişiye de ki seninle ilgili araştırmalar bir yıl sürecek de anlarım.

Yani bir gerekçesi vardır mutlaka. “Hastalığın acil değil” Bugün değilse yarın acil olur. Sivilceyle geldim Yavuz çıbanıyla ölürüm; sen nasıl kalkıp bir yıl sonra gel dersin. Bakamıyorsan bakamıyorum de başka hastaneye yolla.

Yok ya, bu acayip bir durum! Sanıyorum bu hastane kanunlara tabi değil. Kanunlar böyle bir şeye izin vermez. 6 ay sonra gel dediğin hasta o rahatsızlıkla ölürse ne olacak!

Kime yazıyoruz! Türkiye’de devlet mi var!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..