Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '22

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İSTANBUL ÇOK SESLİ KOROSU

İSTANBUL ÇOK SESLİ KOROSU YAZA MERHABA KONSERİ KOZZY KÜLTÜR MERKEZİ'NDE
 
Doç. Cenk Öztürk'ün sanat yönetmenliği ve koro şefliğini yapmış olduğu, Türkiye'nin güzide çok sesli koro topluluğu olan İSTANBUL ÇOK SESLİ KOROSU'nun 2022 Yaza Merhaba konseri 31 Mayıs 2022 akşamı saat 20.00'de, İstanbul Kadıköy, Kozyatağı Kültür Merkezi, Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi'nde gerçekleşiyor.
Prova çalışmalarını Caddebostan Kültür Merkezi, koro çalışma stüdyosunda yapan topluluğun bu yılki ilk konseri olan ''Yaza Merhaba'' konserinde şu koro eserlerine yer verilecek.
1) L.V.Beethoven, Neşeye Şarkı (Senfoni No.9 Op. 125 Re minör, 4. bölüm)
2) W.A.Mozart, Lacrimosa (Requiem re minör, K.626)
3) G.Verdi, Nabucco, Va Pensiero
4) W.A.Mozart, Ave Verum Corpus, K.618
5) T.Giordani, Caro Mio Ben
6) A.A.Saygun, Dertli Dolap, (Yunus Emre oratoryosu)
7) Santa Lucia, (Napoliten)
?? F.Schubert, Bekleyiş (Söz Serdar Öztürk)
9) F.Lai, A man and a woman (Bir adam ve bir kadın)
10) Samim Bilgen, Ilgaz
11) Aygız (Düzenleme Hayri Akay)
12) Kanatları Gümüş (Söz Nazım Hikmet Ran, Müzik Mesut Cemil Tel, düzenleme B.Emre Orhun)
13) Mevsim Sonu (Söz: Y.Kemal Beyatlı, müzik ve düzenleme Serdar Öztürk)
14) İnci Avcıları (Müzik: G.Bizet, İnci Avcıları, Nadir'in aryası, söz ve koro düzenlemesi Serdar Öztürk).
İstanbul Çok Sesli Korosu, 2019 yılında kaybettiğimiz , şef ve genel sanat yönetmeni Sayın Sedat ÖZTOPRAK’ın temel değerler olarak esas aldığı “sevgi, saygı, hoşgörü, ilgi, çok sesli müzik, nitelikli konserler, sağlıklı ses, sağlıklı diyalog, paylaşım ve dayanışma” ilkeleri doğrultusunda yoluna Şef Doç. Cenk ÖZTÜRK ile devam etmektedir. Koristlerin tamamı, müziği günlük hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olarak yüreğinde hissetmekte, öğrenmenin sonsuzluk olduğunun bilincinde olarak, müzik eğitimlerini geliştirmek adına şan ve solfej derslerine de titizlikle devam etmektedir. İstanbul Çoksesli Korosu’nun misyonu ise, çoksesliliği sevdirmek ve rüya şehir “İstanbul’un çok sesliliğini” önce İstanbul’a, sonra Türkiye’ye ve ardından yurtdışına duyurmaktır.
31 Mayıs 2022 akşamı saat 20.00'de Kozzy Kültür Merkezi'nde yapılacak olan İstanbul Çok Sesli Koro konseri tüm dinleyicilere ücretsiz olarak gerçekleşecektir.
 
İSMAİL HAKKI AKSU
Bir ayakta ve şunu diyen bir yazı 'İstanbul Çoksesli Korosu Sanat Yönetmeni ve Koro Şefi Doç. Dr. CENK ÖZTÜRK Piyano Ezgi Yücel Yaza Merhaba Konseri KOZYATAĞI KÜLTÜR MERKEZİ GÖNÜL ÜLKÜ & GAZANFER ÖZCAN SAHNESİ 31 Mayıs 2022 Salı 20:00 Giriş Ücretsizdir MERKEZİ KULTÜR KADIKÕY BELEDİYESİ' görseli olabilir
1
 
 
 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..