- Kategori
- Restoranlar
İstanbul'da gerçek İtalyan yemekleri

Pizza Flammkuchen
İtalyan yemeklerine düşkünüm. Başlangıçlar, salatalar, pizzalar, lazanyalar, makarnalar derken hepsini kastediyorum. Hem yemeye hem evde kendi hazırladıklarımı sunmaya meraklıyım. Geçen günlerde de Suadiye Vapiano ziyaretim bu açıdan eşsiz bir deneyime dönüştü. Deneyip beğendiğim şeyleri paylaşmayı, fikir sunmayı severim, bu haftanın konusu da bu mekan olsun.
Vapiano aslında Almanya merkezli, ama sloganı ” gerçek İtalyan”. Orta Avrupa'da çok popüler bir lezzet zinciri ve bana sorarsanız İstanbul'daki en başarılı şubesi de Suadiye'de. İşin sırrı nedir diye merak ettim ve özel bir izinle mutfağa dalmayı başardım. Vapiano şef önlüğüm belimde, saç bonem kafamda, kendi makarnamı kendim yapmak üzere işe koyuldum. Makarnalar, soslar, baharatlar, etler, salatalar, sebzeler hepsi bir düzen içinde. Açık mutfak düzeni var ve seçimlerin gözünün önünde hazırlanıyor. Kendi makarnamı hazırlarken, malzemeleri ve mutfak ekipmanlarını kullanırken kendimi hiç yabancı gibi hissetmedim. Şef arada sırada ocağa olan mesafemi, baharatın miktarını ve çevirme şeklimi düzeltti sadece.
Yediğin içtiğin senin olsun, tavsiyelerini yaz dersen; bayıldıklarımı aktarabilirim. Başlangıç için Bruschetta seversen, burası parmağını yalatır. Dana Carpaccio da keyifli bir seçim. Pizza severim diyorsan Flammkuchen harika olur. Labne sos, mozzarella peyniri, taze soğan, dana bacon ve kırmızı soğan küpleri ile yapılıyor. İnce hamur, anlatamam sana ağızda dağılıyor. Nefis bir lezzet. Makarna gruplarından istediğini seçebilirsin ama eğer sosla karıştırmayı seviyorsan pesto sos , karides, krema karışımlı “Scampi e Spinachi” deneyebilirsin.
Biraz da mekandan bahsetmeli. Oturma alanları aydınlık, kış bahçesi var, yazın açık hava keyfine dönüşüyor. Kırmızı dekorasyon Akdeniz enerjisini içeriye taşımış. Menüler iki ayda bir güncelleniyor. Plastik ambalajlı gıda tüketilmiyor. Cam şişeler, sağlıklı paketler her yerde. Türkiye’de üretilen durum buğdayı eriştelere, makarnalara hayat veriyor. İrmikler Gaziantep’ten geliyor. ( Gaziantep’e haftaya gidiyorum, çok heyecanlı, gurme gezimizi ayrıca anlatacağım.) Zeytinyağı baş tacı ve yıllardır Ayvalık’ta yaşayan bir Alman vatandaşı üreticiden alıyorlar. Fiyat politikası değişecek diye kalitesine inandıkları üreticilerden vazgeçmiyorlar. Bir hafta içi öğlen yemeğine ya da ailecek hafta sonu keyfine gidelim derseniz, benim güvenle tavsiye edebileceğim bir yer.
Afiyetle!
Sena Baran
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
