Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

İstanbul'da hafta sonu tatili (Poyrazköy)

İstanbul'da hafta sonu tatili (Poyrazköy)
 

Poyrazköy Plajı


Havalar yetirince sıcak olunca insan İstanbul’da kendini serinletecek bir köşe aramaya başlıyor. İşte böyle bir hafta sonu, çocuklarla beraber yollara düşüverdik. Beykoz’dan sonra Poyrazköy tabelalarını izleyerek orman içine doğru yol aldık. İnişli çıkışlı ve çam ağaçları arasında kısa bir yolculuktan sonra da Poyrazköy’e ulaştık.

Daha önce çok defalar duymuş ama gidememiştim. Kısmet bugüneymiş! Amacım çocukların denizde biraz vakit geçirmesiydi. Ramazan ayındaydık ve ben de oruçluydum. Dolayısı ile öyle uzun uzadıya bir deniz keyfi yapma şansımız da yoktu.  

Bu ruh hali ile plajın girişine aracımızı park ettik. Tenha olur düşüncesi ile özellikle Ramazan ayını tercih etmeme rağmen plaj umduğum gibi değildi. Dalgakıranın ve rüzgârın da etkisiyle deniz de berrak görünmüyordu.  Plaj kalabalık olunca, üstüne bir de rüzgâr nedeniyle denizin albenisini beni yeterince çekmeyince yeniden arabamıza binip yollara koyulduk ve Anadolu Feneri’ne doğru yol aldık. Buraya kadar gelmişken orayı da görmemek olmazdı.

Anadolu Feneri de tıpkı Poyrazköy gibi yeşil ve denizin kesiştiği güzel bir köşede. Amacımız sadece uğrayıp görmek olduğu için burada da fazla vakit harcamadan Riva’ya yöneldik. (Başka bir yazımda Riva ile ilgili izlenimlerimi yazacağım)

Poyrazköy; çok da iç açıcı olmayan yolunu görmezden gelirseniz;  İstanbul’a yakınlığı, yeşil ile kucak kucağa duruşu, bayanlara özel ayrı bir plajının oluşu, yol kenarlarında bulunan piknik alanları gibi nedenlerle hafta sonu gidilebilecek güzel bir köşe…

İstanbul’a yakınlığı düşünüldüğünde yollarının ivedilikle yapılması,  plajının ve çevresinin de her sezon öncesi temizlenmesi halk sağlığını geliştirmeye katkı sağlayacaktır.

Dilerim yetkililer bu konuda daha duyarlı olurlar…

http://www.poyrazkoy.net

http://www.uzmantv.com/poyrazda-neler-yapabiliriz

http://www.uzmantv.com/anadolu-fenerinde-neler-yapabiliriz

 
Toplam blog
: 66
: 5959
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

Anadolu benim, ben de Anadolu'nun canıyım!   ..