Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '14

 
Kategori
Güncel
 

İstanbul’da metro soygunu/Bir durak gidiyorsun 4 lira, 20 durak gidiyorsun yine 4 lira!

İstanbul’da metro soygunu/Bir durak gidiyorsun 4 lira, 20 durak gidiyorsun yine 4 lira!
 

Sen de uzağa gitme kardeşim, evin niye cehennemin dibindeki! Koskoca İstanbul metroları senin için tarife mi değiştirecek! Canın isterse bin, istemezse yürü! İki durak arası kaç metre ki, aynı mesafeye aynı paraya taksiyle de giderim!

Ya bu millet gerçekten koyun, 300 metre yere 4 lira veriyor, gıkı çıkmıyor! Oysa o 4 liraya bir saat çalışıyor. O 4 lirayı bazen oluyor bulamıyor. 2 dakika evet tam 2 dakika gideceği yere 4 lira alıyorlar. Kendi maaşına %5 zam yapanlar metroya %25 zam yapmışlar. Bu yetmiyormuş gibi 2 dakika gidenden de yarım saat gidenden de aynı parayı alıyorlar.

Fiyatlandırmada adalet şarttır kardeşim, bir durak gidenle 20 durak gidene bilet parasını aynı yapamazsın. Bazı hatlarda gitmediğin duraklar için peşin ödediğin parayı geri alabiliyormuşsun; bu her yerde olacak, parayı sokaktan toplamıyoruz!

Fakiri var fukarası var, herkes sizin gibi 10 bin lira aylık almıyor; 800 lira asgari ücret alanı da düşünün. Ne adaletsiz, vicdansız insanlarsınız siz ya! Halkı ezin diye mi size yetki veriliyor! İyi ki bir metronuz var, keşke yürüyerek gitsek. Komşu bizimle geldi. Dört çocuk  (el kadarlar bilete tabiymiş hepsi de) karı koca. Bir durak ötesi. Düğün dernek mecbur yani. Bizimki “ Pazar parasını metroya vermişler, kadın pazara çıkamadı” dedi. Hakkaten samimi olarak soruyorum, bu uygulamaları yapanların vicdanı var mı?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..