Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

İstanbul'daki saldırı Türkiye'yi yasa boğdu.

İstanbul'daki saldırı Türkiye'yi yasa boğdu.
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Türkiye, İstanbul Güngören'de meydana gelen patlamalarla sarsıldı. İki ayrı yerde, ikisi de çöp konteynırında gerçekleşen patlamalar ülkemizi yasa boğdu. Teröristlerin, hainlerin vicdansız beyinleri, korkak yürekleri yine bir saldırıyla masum insanların canlarına mal oldu. Patlamada 17 kişi yaşamını yitirdi. 150'yi aşkın yaralı var. Ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Ölen ve yaralananlar arasında çocuklar da var. Masum vatandaşlara saldıran teröristlerin içleri hiç sızlamıyor. Vicdanları çok rahat. Daha hayatlarının baharında olan çocuklarımızı, gençlerimizi yitirdik. Kadınlarımızı, aklı başında büyüklerimizi yitirdik. 1 değil, 10 değil, 17 vatandaşımızı yitirdik. Üzüldük ama yıkılmadık. Amacı korku yaymak, insanları sindirmek, yıldırmak olan teröre karşı dimdik ayaktayız. Bundan sonra da her zaman ayakta duracağız.

Devletimizin terörle mücadelesi devam edecek. Askerlerimizin teröre karşı bitmez, tükenmez azmi ve gücü bu terör belasından kurtulmak için verdiği mücadele sonuçsuz kalmayacak. Terör örgütünün adı ne olursa olsun, terör örgütleri kimi hedef alırsa alsın, hangi amaç doğrultusunda terör olaylarına maruz kalırsak kalalım, ülkemiz sınırları içinde teröristler tarafından öldürülen insanlarımızın kanları yerde kalmayacak.

Çağrılarımız her daim sürecek: İnsanları öldürerek, korkutarak hiç bir amacınızı gerçekleştiremezsiniz. Masum insanlar öldükçe bu ülke daha da güçlenir. Teröre ve teröriste karşı mücadelemiz artarak devam eder. Şehitlerimizin kanları yerde kalmaz.

Teröre sessiz kalan ülkelere seslenelim: Bu ülkede yaşanan bir terör olayına kayıtsız kalmayın, bir gün sizin başınıza, sizin ülkenizdeki vatandaşlarınızın başına da böyle bir terör olayı, belki daha kötüsü gelebilir. Terör bir insanlık suçudur. Lütfen kendimizi birer dünya vatandaşı olarak görelim ve insanlığa karşı yapılan bir suçu kendimize yapılmış olarak görelim. Teröre ve teröriste karşı var gücümüzle mücadele edelim.

Şimdiye kadar binlerce insanımızı teröre kurban verdik. Belki bundan sonra, daha onlarca insanımız teröre kurban gidecek. Ancak, teröristler hiç bir zaman arzu ettiklerine ulaşamayacaklar. Amaçları sonuçsuz kalacak ve Türkiye Cumhuriyeti her zaman var olacak...

Genç Osman

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..