Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

İstanbul'daki Tokat ili Pazar İlçesi Dernek Başkanı Cengiz Çevik ile...

İstanbul'daki Tokat ili Pazar İlçesi  Dernek Başkanı Cengiz Çevik ile...
 

Turan


İSTANBUL TOKAT PAZARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI CENGİZ ÇEVİK “ DERNEK OLARAK DAĞITTIĞIMIZ KİŞİSEL GELİŞİM DERGİLERİ ÖĞRENCİLERİMİZDE  İNANILMAZ GELİŞMELERE SEBEP OLMUŞ 2014 YILINDA 10.000 KİŞİSEL GELİŞİM DERGİSİ DAHA DAĞITACAĞIZ”

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız ? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar ?

CENGİZ ÇEVİK- ismim Cengiz Çevik 19/12/1971 Tokat Merkez doğumluyum ilk orta ve lise eğitimimi Pazar ilçemiz de aldım. İstanbul ‘da ikamet etmekteyim. Otomatik kepenk ve panjur işi yapmaktayım. 3 çocuk babasıyım. 2011 yılından beri  İstanbul’daki Tokat Pazar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yönetim kurulu başkanlığını yürütmekteyim.

SORU- İstanbul’daki Pazarlılar Derneği ne zaman kuruldu? Kuruluş hikayenizi anlatır mısınız?

CENGİZ ÇEVİK –Ümraniye’de gönüllü kurucu üyelerimiz den Turan Karaman yönetimin de 2007 yılın da kurulmuştur 

SORU- Dernek bugüne kadar ne gibi faaliyetlerde bulundu. Anlatır mısınız ?

CENGİZ ÇEVİK- Derneğimiz bugüne kadar Pazar ilçemiz de bulunan Meslek Yüksek Okulumuza yaklaşık 35 adet bilgisayar bağışta bulunmuştur. Yine ilçe Kaymakamlığımızın düzenlediği projelerde yer almıştır. Derneğimiz yaklaşık 130 çocuğu sünnet ettirmiştir. Hayırsever iş adamlarımız sadece Pazar ilçe merkezinde değil, köylerinde de bu hizmetleri vermektedir. Halk Eğitim Müdürlüğüne Kütüphanemizi zenginleştirme adına kitap ve dergi bağışında bulunduk

SORU- Pazar Derneği diğer ilçe derneklerinden farklı olarak Kişisel Gelişime önem veriyor. Bunun ne gibi sonuçları oldu.

CENGİZ ÇEVİK- Tabi ki bizler bu yıl öğrencilerimize bu dergileri dağıttık takibini de yapıyoruz Öğrencilerimizi daha iyi yerlerde görmeyi arzu ediyoruz. Kişisel Gelişim dergileri öğrencilerimiz de inanılmaz farklılıklar göstermiş. Bizlerden yeni sayılar bekliyorlar.  2014 yılında da yaklaşık 10 000 adet daha Kişisel Gelişim Dergisi dağıtacağız.

SORU- Pazar  tarihi ve turistik bir ilçe. Bu potansiyeli tanıtmak için neler yapacaksınız?

CENGİZ ÇEVİK- Bizler İstanbul’da çeşitli televizyonlarda ve gazetelerde ilçemizi her fırsatta tanıtıyoruz .Bu hafta oynanacak Galatasay-Tokatspor maçına tüm dernek üyelerimiz ile yönetim kurulumuz ile ilçemizi tanıtan pankartlarımız ile gideceğiz. Sizleri de bekliyoruz .

SORU- Pazar halkının sizin dernek olarak çalışmalarınıza bakış açısı nasıl ?

CENGİZ ÇEVİK- ilçe halkımız yeri geliyor olumlu tepkiler alıyoruz, yeri geliyor olumsuz tepkilerde alıyoruz. Aldığımız olumsuz tepkilerdeki durumumuzu değerlendirip hatalarımız gidermeye çalışıyoruz

SORU-  Her yıl Ramazan Bayramı yapılan Karakaya Festivali çok ilgi görüyor. Bu festivali geliştirmek için neler önereceksiniz ?

CENGİZ ÇEVİK- .İlçemizde düzenlenen Karakaya Festivali aslında istediğimiz düzeyde gitmiyor kimse üzerine düşen görevi layıkı ile yapmıyor. Pazar dışında yaşayan insanlarımız bir araya geliyor da maalesef ilçe merkezinde yaşayan insanlarımızın bir araya gelmemesi bizleri üzmektedir. Bu festivali Pazar Derneği düzenliyor. Belediye Başkanlığı değil ya da herhangi bir kişi veya siyasi parti başkanlığı değil. Bu konu ile ilgili artık istanbul’dan bizler gelip, tüm üyelerimiz ile festival alanın da kontrolü elimimize almamız gerekiyor ise de alırız. Yeter ki farklı yönlere çekilmesin

SORU- Pazar'da gençlerin okuma sevgisi az. Pazar’ da doğup büyüyen Pazarlı yazarlar da   kendilerinin desteklenmediği inancında. Bu konuda siz ne gibi çalışmalar yapacaksınız ?

CENGİZ ÇEVİK- Yine önemli konular dan birisi maalesef yine Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu konu ile çalışması bugüne kadar hiç olmamış. Bizler kendilerine bu teklifi götürdük. En kısa zamanda ilçemize değerli yazarlarımızı ve şairlerimizi davet edeceğiz.

SORU- Pazar tarihi eserleri ve turistik doğal güzellikleri ile marka bir ilçe. Bu markayı daha tanınmış yapmak için neler yapacaksınız ?

CENGİZ ÇEVİK- Pazar’ı marka yapmak aslın da çok kolay. İlçemizde görev yapan devlet memurlarının büyük bir çoğunluğu Tokat merkezden geliyor. Yaklaşık 187 memur. İlçemizde konut açığı var ise de bu konu ile ilgili hiç çaba sarf edilmemesi ama bu konuyu enine boyuna masaya yatırmak gerekir. Tüm siyasi parti başkanlarının sivil toplum örgütlerinin iş adamlarının akademik kariyer yapmış kişilerin bürokratların bir araya gelmesi ile olur

SORU- Son olarak Pazarlı ve Tokatlı hemşerilerimize neler anlatacaksınız ?

CENGİZ ÇEVİK- Son olarak değerli hemşerilerimize eş dost akraba ziyaretlerini sıklaştırmalarını, evlatlarımıza akrabalık bağlarımızı en ince ayrıntısına kadar anlatmalarını, birlik ve beraberliğimizde her daim toplumun içinde yer almamızı ve hareket etmemizi yaklaşan yerel seçimlerde de tüm adaylarımıza gönülden başarılar diliyorum.

Çok teşekkür ediyorum 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..