Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '07

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul demek kasım demek, kasım demek İstanbul demek!

İstanbul demek kasım demek, kasım demek İstanbul demek!
 

Çek şimşeklerini üzerimden kara şövalye, ben savaşların sebebi, ben şiirlerin konusu, ben âşıkların mekânı, ben İstanbul’um…

Ne güzeldir İstanbul’da aşk. Ne güzeldir bebek sırtlarında tavşankanı çay içmeler. Pier loti’den şehri izlemeler. Kız kulesinde dinlenmeler ne güzeldir. Yorgun akşamların demir attığı kimsesiz koy, Haydarpaşa garı ne güzeldir. Beykoz’da yeşil daha bir yeşildir. Sarıyer’de su daha berrak. Orta köyde deniz manzaralıdır ibadet. Beşiktaş yaşayan bir efsane. Ne güzeldir İstanbul.

İstanbul el gibidir, her şeye uzanan. İnsanın her duyusuna dokunan. İstanbul şiir gibidir, tüm cümleleri yarım kalmış. İstanbul hayat gibidir, hırçın ama narin akıp giden.

İstanbul’u birde kasımda izlemek gerek. Nazlı bir gelin gibi olur, ağlamaklı. Sarı yapraklara boyanmış tüm sokakları yitik bir sevda için yas havalı. İstanbul kasımda başka güzeldir. İşte o zaman sıyrılır sahte kahkahalardan. Biraz buruk, buhranlı ama yine de gurulu oluverir başı. Rüzgarla cilveleşir narin bedeniyle. Yağmur altında çığlıklar atar sevincinden. İstanbul her köşe başını ayrı sever, gündüz oldu mu telaşla eş, gece oldu mu sokak lambalarıyla sessiz bir meşk.

Kasımda ayrı bir güzeldir İstanbul, bir bardak çayı daha anlamlı. Tüm şairleri denize sevdalı. Boğazının suları daha bir delidir kasımda, vapurları daha tiz sesli, nargilesi daha dumanlıdır.

Önsözsüz bir yazı gibidir kasımda İstanbul. Nereden başlayacağını bilmez hayat. Biraz üşütür insanın içini ama yinede gözlerdeki sıcaklığı eritmez.

İstanbul’u bir de kasımda izlemek gerek.

 
Toplam blog
: 46
: 1674
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Şu an özel bir şirkette, grafiker olarak çalışmaktayım, geçmişte hikaye denemeleri ile başladığım ya..