Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İstanbul festivallerden para kazanır

İstanbul festivallerden para kazanır
 

İstanbul için pazarlanabilecek yeni organizasyonları düşünmenin ve hatta hayata geçirmenin tam zamanıdır diyorum.

İstanbul'u ziyaret eden turistlerin cazibe merkezi olarak çok az sayıda ilginç objesi bulunuyor. Bir kez geldikten ve bu az sayıda cazibe merkezlerini gezdikten sonra İstanbul’a ikinci kez gelme nedeni ne olabilir ki bir turistin.

İlk gelişinde İstanbul'da bir hafta kalacak bir turist, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Camilerimiz, surlarımız, boğazdaki gemi gezileri, Beyoğlu, Kariye, Topkapı ve diğer müzelerimiz, Sanat Müzelerimizi gezip gördükten sonra İstanbul’a bir daha gelmek ve yeni şeyler görmek için bir nedeni kalmamış oluyor.

İstanbul farklı ve ilginç festivaller şehri olmaya aday bir şehirdir. İstanbul’un bir çok köşesinde çeşitli tarihlerde uluslar arası festivaller takvimine girecek otantik ve eğlence ağırlıklı festivaller düzenlenebilir.

Türk insanının yaratıcı yeteneklerini geliştirici ve her yıl bu yaratıcılıkların sergilendiği festival organizasyonları çeşitli kuruluşların sponsorluğunda gerçekleştiği takdirde İstanbul’un ticari hayatına önemli artı değer üretebilir.

Tasarımcılar bu festivaller için çok özel tasarımlarıyla şehrin sokak ve caddelerini renklendirir ve katılımcı bir organizasyon çerçevesinde büyük kitleleri bu eğlence merkezine çeker.

Festivalleri ilginç kılan festival kortejinde yer alan ikonlardır, otantik ve teatral kıyafetlerdir, şehrin birçok yerinde kurulan tasarım harikası tak’lardır. Kortejde yer alan rengarenk araçlardır.

Her festival bir kültüre ve geçmişle iç içe geçmiş modern bir stile sahip olduğu takdirde; her yıl özüne sadık kalınarak yeni ve modern tasarımlarla ilgi odağı olmayı sürdürebilir.

İstanbul halkı bu konuda bilinçlendirildiği takdirde bu festivaller için uzun süreli bir eylem içinde olacaklarından dinamik ve eylemci bir kimlikle festivalin lokomotifi olabilirler.

Eğlenmek bir sanattır. Eğlendirmek daha da önemli bir sanattır. Gelin bu konuda ilgi duyan herkesi bu festival işine katalım. Biz de eksik olan çoğulculuk ve organizasyon yeteneğimizi geliştirelim. Sokak festivalleri düşünelim. Geçmişimizin otantik değerlerini modernize ederek, günümüze uygun bir festivaller zincirine dönüştürelim.

Yeni gelir alanları yaratalım. Yeni işgücü olanaklarını geliştirelim.

İstanbul ve İstanbul halkı bunu hak ediyor.
Resim:http://www.webim.eu/fotogalerim/Rio_da_karnaval_cilginligi.asp?id=7

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..