Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '17

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul Gezilecek Yerler Listesi

İstanbul gezilecek yerler listesi - rehberi hazırlamak ne kadar mümkün tartışılır. Şehrin inanılmaz çeşitli sosyo-kültürel yapısını, nüfusun hacmini, neredeyse her semtin birer şehir (hatta kuzey Avrupa'yı referans aldığımızda bir ülke) gibi olduğunu göz önünde bulundurursak, İstanbul'da gezilecek yerler listesi yazmanın zorluğu gözümüzün önüne serilir.

Ancak ben, kişisel deneyimlerimi de hesaba katarak, Avrupa ve Anadolu Yakası için en azından klişe- herkesin gidip görmesi gereken bir liste hazırlayacağım. Hadi başlayalım.

*Avrupa Yakası:

1. Tarihi Yarımada

- Kapalıçarşı

- Sultanahmet Camii

- Topkapı Sarayı

- Ayasofya

- Süleymaniye Camii

- Çemberlitaş

- Mısır Çarşısı

- Yerebatan Sarnıcı

(Sırf tarihi yarımada bile İstanbul'da gezilecek yerler listesinde 3-4 gününüzü alabilir)

2. Balat

3. Ortaköy - Emirgan sahil şeridi

- Ortaköy

- Kuruçeşme

- Arnavutköy 

- Bebek

4. İstiklal Caddesi & Galata

5. Karaköy

6. Nişantaşı

7. Rumeli Kavağı & Rumeli Feneri

Semt semt İstanbul'da gezilecek yerler detayı vermedim. Sadece özet geçmek istedim. Örneğin İstiklal Caddesi'nde, Nişantaşı'nda gezilecek, gidilecek,görülecek oldukça fazla yer ve mekan vardır. 

Eğer daha sakin, daha temiz, daha az curcunalı bir İstanbul istiyorsanız Anadolu Yakası'nı tercih etmelisiniz. İstanbul'da Anadolu Yakası'nda gezilecek yerlerli aşağıda listeledim.

*Anadolu Yakası

1. Üsküdar

2. Kız Kulesi

3. Kuzguncuk

4. Moda

5. Yelderğirmeni

6. Bağdat Caddesi

7. Caddebostan

8. Çengelköy

İstanbul, her ne kadar son senelerde arap istilasına, beton zulmüne uğrasa da güzelliği çok kaybolmayan bir şehir. Tabii ki daha iyi bakmalı ve değerini bilmeliyiz. Naçizane bir İstanbul gezilecek yerler listesi oluşturmaya çalıştım . Ancak yazının başında da belirttiğim gibi eğer bu liste kesmezse buradan daha detaylı İstanbul gezilecek yerler yazısına bulaşabilirsiniz.

 

(Eğer daha kapsamlı bir yazı semt, semt ayrı detaylı bir İstanbul'da gezilecek yerler rehberi ararsanız aşağıdaki linke tıklayıp ulaşabilirsiniz:

http://www.filgezi.com/istanbulda-gezilecek-yerler-yapilacaklar/

 
Toplam blog
: 8
: 165
Kayıt tarihi
: 04.05.17
 
 

Can Marangoz ..