Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Müzik
 

Istanbul için unutulmayacak bir konser veren U2 ve konseri daha yakından tanıyalım!

Istanbul için unutulmayacak bir konser veren U2 ve konseri daha yakından tanıyalım!
 

THE CLAW ADI VERİLEN SAHNE


Bölüm 2

U2 çıkardığı her yeni albümde çıtayı bir üst sıraya yükseltiyor müzik kariyerlerinin yanı sıra insan hakları ihlallerini turne temalarında gündeme getiriyorlardı. U2 ve Bono barış elçisi konumunda devlet başkanları ile görüşüp politikacılardan çözüm talep ediyorlardı.

Bono önderliğindeki U2’nun politik çıkışları ve yardım kuruluşlarına olan ilgisi 1986’da başladı. U2, 1986’da Sting’le birlikte Amnesty’nin “Conspiracy Of Hope” Turnesi kapsamında tüm Amerika’yı dolaştı. Bob Geldof tarafından organize edilen, Band Aid ve Live Aid projelerinde de sahne aldı. Geldof ve Bono ‘2005 Live 8’ adlı projeyi ise birlikte gerçekleştirdi.

1999’dan beri Bono, üçüncü dünya ülkelerinin borçlarının silinmesi ve özellikle Afrika’daki ciddi oranda yükselen AIDS sorunu için başlatılan kampanyaları destekledi.

2005’te moda tasarımcısı Rogan Gregory ile birlikte, Afrika’ya olan bakış açısını, yardım konusundan ticarete çekebilmek için sosyal bilinç hattı EDUN’u başlattı. EDUN’un amacı; Afrika, Güney Amerika ve Hindistan’daki fabrikaları kullanılır hale getirmek, adil ücret politikası ve uygulanacak iş ahlakı pratiğiyle, kalkınmakta olan ülkelerdeki yatırımı teşvik etmek, iyi bir model oluşturmaktı.

Bono’nun barış için ortaya koyduğu mücadele sayesinde gurubun müzikalite ve dünya görüşü anlamında savunduğu değerlerin geçen yıllarda daha geniş kitleler ile buluştuğuna tanık oluyoruz. Birçok efsanevi rock yıldızı ülkemizi ziyaret etmesine rağmen U2’nun ülkemize gelmemesi ben başta olmak üzere tüm hayranlarını uzun yıllar üzdü.

Özellikle bu ziyaretin yapılamamasındaki en büyük engelin; ülkemizdeki insan hakları ihlalleri ile ilişkilendirilmesi hepimize çok sevimsiz gelse de konser sonunda bu durum açıklığa kavuşmuştu. U2 360 ile ülkemizi ziyaret edeceği duyulduğunda buna en çok sevinen onu yıllardır bekleyen hayranları olmuştur.

Istanbul Turnesi Şarkı Listesi

Return of the Stingray Guitar
Beautiful Day
New Year's Day
Get On Your Boots
Magnificent
Mysterious Ways
Elevation
Until The End Of The World
I Still Haven't Found What I'm Looking For
Pride (In The Name Of Love)
In A Little While
Miss Sarajevo
City Of Blinding Lights
Vertigo
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (Remix)
Sunday Bloody Sunday
Mothers of the Disappeared
Walk On İlk biss One
Where The Streets Have No Name

İkinci biss

Ultraviolet (Light My Way)
With Or Without You
Moment Of Surrender

Konser ile ilgili istatistikler;

- U2 360 Derece Tour İstanbul konserinin biletleri , 2 Kasım 2009 tarihinde satışa sunuldu. ''Red Zone''olarak adlandırılan ve sahnenin hemen önündeki özel alanda yer alan bölümün 550 TL'lik biletleri rekor sayılabilecek bir sürede, 1 saat içinde tükenmişti. Red Zone biletlerinin satış geliri “Aids ile Mücadele” vakfına aktarıldı.

- Japonya, Amerika ve Hong Kong'dan Güney Afrika, Brezilya ve İran'a kadar 29 farklı ülkeden müzikseverlerin İstanbul konseri için bilet satın aldığı öğrenildi. Türkiye'den ilk bileti ise Ağrı'dan bir U2 hayranının satın aldığı açıklandı.

- Sahne kurulumu için 600 kişi çalıştı. Stadyumda toplam 1000 kişi görev aldı.Tüm prodüksiyon altyapısı 130 TIR’la taşındı. Prodüksiyon altyapısının toplanması 48 saat sürüyor.Video ekranları toplam 1 milyon parçadan oluşuyor. Konserin hazırlıkları 10 gün sürdü.

- Bono ve 4 kişiden oluşan U2 grubunun sadece müzik enstrümanlarının değeri 150 milyon doları buluyor. - Turneden turneye taşıdıkları eşyaların ağırlığı ise toplam 390 tona ulaşıyor.

- 'U2 360° Tour'un 2010 Avrupa ayağı konserleri 6 Ağustos'ta İtalya'nın Torino şehrinde başlamış, daha sonra Ağustos ayı boyunca Almanya, Danimarka, Finlandiya, Rusya ve Avusturya'daki konserlerle devam etmişti. U2, 3 Eylülde Atina'daki konserinin ardından, 360° Avrupa Turnesi'nin 10. durağı olan İstanbul konseri 2010 yılının en büyük etkinliği oldu.

- Hayranları, U2'yu ön sıralardan izleyebilmek için dün gece 04.00'den itibaren konser alanının önünde sıraya girdi. Konseri izlemek için Türkiye'nin her ilinden gelen vardı. Atatürk Olimpiyat Stadı'na U2 hayranlarının ulaşabilmesi için ek otobüs seferleri konuldu ancak özellikle akşam saatlerinde büyük bir trafik sıkışıklığı yaşandı. Binlerce araç bağlantı yollarında ancak adım adım ilerleyebildi, müzikseverler konsere geç kalma endişesi taşıdı.

 
Toplam blog
: 62
: 2308
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

Üniversite yıllarında başladığım fotoğraf sanatını iş hayatına atıldığım dönemde geliştirdim. Bir..