Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '11

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

İstanbul kanalı ormanların kaderi

İstanbul kanalı ormanların kaderi
 

Kanal İstanbul projesi için Sayın Başbakan'ımız R.Tayyip Erdoğan'ın söylediklerinden bir bölüm; 

"İki yarım ada ve bir ada oluşacak. Karadeniz ve Marmara arasına yaklaşık 45-50 kilometre uzunluğunda bir kanal yapıyoruz. İstanbul'a 'Kanal İstanbul'u kazandırıyoruz. Panama, Süveyş kanalıyla kıyas dahi kabul etmeyecek yüzyılın en büyük projelerinden biri için kolları sıvıyoruz." 

Hayal kurmanın bir sınırı yok elbet. Kurulan hayalin; hayal olmaktan çıkıp işlevsellik kazandığı noktada oturup iyice bir düşünmek gerekir. Yazar ne güzel de demiş " İstanbul; Anadolu'lu bir anne ile Avrupalı bir babadan dünyaya gelmiştir." diye. Eklemiş bir de " Üsküdar; İstanbul'un en güzel kız çocuğudur." ne güzel de demiş. 

Şimdi; bu canım İstanbul'un ciğerleri görevini yorula yorula yapan kuzey ormanlarını yok etmenin ne alemi var. Gelin Dünya'nın en gelişmiş, en duyarlı , en çevreci projelerinı yapalım. Bir Atatürk'ün evlatları olan Türk gençleri sonuna kadar alalım elimize baltaları kürekleri inşaatında çalışalım. Yok etmeden doğayı, parçalamadan ormanı. 

Çevre zamanı gelir alır herşeyi elimizden. Mevcut ekolojiyi yok saymak bilgisizliktir. En az tahriple yürütmek yerine alternatif çözümler üretilmelidir. 

 
Toplam blog
: 3
: 258
Kayıt tarihi
: 29.04.11
 
 

1989'un Temmuz ayında Afyon'da Dünya'ya geldim.İlkokulu 3. sınıfa kadar Ankara'da devam ettikten son..