Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İstanbul Kitap Fuarı ve "Tille'nin Gelini'

İstanbul Kitap Fuarı ve "Tille'nin Gelini'
 

TÜYAP tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Beylikdüzü’nde, 31 Ekim - 8 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 28. İstanbul Kitap Fuarı’nın ana teması ve Onur Yazarı belli oldu.

İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu’nun oy birliği ile aldığı karar sonucunda değerli şair, tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Cevat Çapan, 28. İstanbul Kitap Fuarı’nın “Onur Yazarı” olarak belirlenmiştir. Fuar süresince Cevat Çapan’ın şiirleri, çevirileri ve yaşamı üzerine söyleşi ve panellerin yer aldığı etkinlikler düzenlenecektir.

Bu sene, Kitap Fuarı’nın ana teması, İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu tarafından “Kültürlerarası Diyalogda Çeviri” olarak kararlaştırılmıştır. Bu tema çerçevesinde düzenlenecek etkinliklere yurt dışından değerli yazar, çevirmen ve konuklar davet edilecektir.

Bu yıl kitap fuarı benim için bambaşka bir anlam taşıyor. Yeni romanım “Tille’nin Gelini” ilk kez fuarda okuyucuyla buluşacak. Onun heyecanı ve sevinci var. Romanın tanıtımı ile ilgili Değerli yazar Osman Şahin ve şair Hayri K. Yetik’le birlikte bir de etkinliğimiz var. Sayın Osman Şahin, romanın geçtiği Fırat köylerinde 1958 yılında öğretmenlik yapmış. O coğrafyayı çok iyi tanıyor. O günlere ilişkin anılarını paylaşacak. Şair Hayri K. Yetik ise, ‘roman ve gerçeklik’ üzerine görüşlerini dile getirecek. Ben de romanın izinden giderek çektiğim fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterisi sunacağım. Böylece Fırat’ın ve Fıratlıların egzotik dünyasına ayna tutmaya çalışacağız.

O tarihte fuarda olacak tüm MB üyelerini ve okuyucularını etkinliğimize bekliyorum.

Dostlukla...

3 KASIM SALI 2009 / MARMARA SALONU

Saat:17.15-18.15
Söyleşi: “Tille'nin Gelini”
Konuşmacılar: Rifat Mertoğlu, Osman Şahin, Hayri K. Yetik
Düzenleyen: İlya Yayınevi

 
Toplam blog
: 107
: 1402
Kayıt tarihi
: 01.11.06
 
 

1970 yılında Siverek'te doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Tarsus'ta tamamladım. İstanbul Üniversitesi ..