Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '16

 
Kategori
Balıkçılık
 

İstanbul kıyılarında hangi olta takımları tercih edilmelidir?

Bilhassa Pendik, Kartal, Rahmanlar, Maltepe, Tuzla gibi kayalık arz eden dip bölgelerde oltanın takılmaması için, eğer bir de acemi iseniz bu bölgelerde  nispeten basit düzenekli ucuz oltalarla avlanmanızı önerebilirim. Çünkü kayalıklarda  yosun ve midyeler fazla olduğundan bu bölgelerde çok fazla takım bırakıldığına şahit olmaktayım. Netice olarak bu tip durumlar hem kesenize hemde moralinizin bozulmasına etkili olacaktır. İşin püf noktalarını kavradığınızda ve birazda ustalaşmaya başladığınızda daha kaliteli ve pahalı takımlarla avlama işlemine devam edebilirsiniz diyorum. Bu iş çok daha zevkli olacaktır kanısındayım.

  • Örnek olarak;   380 veya 420 santimerelik  bir kamış ve  en az 4 rulmanlı bir makine ile bu sıkıntınızı giderebilirsiniz. örnek vermek gerekirse  Remikson red 3000 veya  Ecosima 4000 kaliteli bir makine işinizi görecektir.
  •  

     

    • Ayrıca kullanacağınız misina en ideal olanı  0,30 mm çapında kalınlığında olan florocarbon veya 100 mt uzunluğunda,  ip misina Fusion, koyu yeşil renkli olabilir. Bu misinalar; İstavrit , İzmarit, Çinekop, Lüfer , Sinarit, turna,  gibi dişli balıklarda veya akya gibi çok güçlü balıklarda kullanabileceğiniz çok sağlam ve kopmayan bir örgü misina olmalıdır.   Eğer avlanacağınız bölge ege kıyıları ise o zaman  kesinlikle Ecosima 6000 veya Shimano Baitrunner XT 8000 RB Olta Makinesi önerirdim.
    • İstavrit için ise Kartal, Pendik, Tuzla, Maltepe gibi avlak yerlerinde  ince takım ( 0.30mm ) çaparilerde  iyi iş yapar. Eğer bulunduğunuz bölge derin bölge  ise, çaparinizi sudan yavaşça çekmeniz gerekmektedir. Çünkü İstavrit Balığının ağzı her ne kadar büyükse de çok hassas olduğundan dolayı ağzı dudak kenarı kolayca yırtılabilir.  Yem olarak canlı solucan,Teke ve Boru kurdu  kullanılabilir.
    •  İğne olarak  3-4 numaralı iğneler ve kurşun olarak ta 40 gramlık ağırlık yeterli olacaktır. Neden 40 gram; çünkü bu sahillerimizde boğazdaki gibi kuvvetli akıntılar yoktur.
    •  Eğer boğazda avcılık yapacaksanız o durumda  ağırlık 150-200 gram arasında olması gerekmektedir. Haydi rast gelsin..
    • Kaynak: Nuri Deniz 
     
    Toplam blog
    : 282
    : 4843
    Kayıt tarihi
    : 03.08.08
     
     

    1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..