Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '13

 
Kategori
İlişkiler
 

İstanbul Kız Kulesi'ne aşıkmış; ama Kız Kulesi hep yalnızmış.

İstanbul Kız Kulesi'ne aşıkmış; ama Kız Kulesi hep yalnızmış.
 

Sen de merak ettin mi şimdi; Kız Kulesi'nin o meşhur hikayesini?


Bu aralar, işim gereği, sık sık Üsküdar'a gidiyorum sevgili okurum. E Üsküdar'a bu kadar sık gidince, Kız Kulesi'ni yazmamak olmazdı herhalde...

Geçenlerde çok sevdiğim bir arkadaşımla telefonda sohbet ediyorduk. Sohbet sırasında laf, döndü, dolaştı nasıl olduysa, Kız Kulesi'ne geldi. Ve arkadaşım, ilk kez duyduğum, o güzel cümleyi söyledi: " İstanbul Kız Kulesi'ne aşıkmış; ama Kız Kulesi hep yalnızmış." Şu kaderin cilvesine bak hele! Dünya İstanbul'a; İstanbul Kız Kulesi'ne aşık!

İnsan yaşamında da böyle değil midir aslında durum? Alemin aşık olduğu, dünyalar güzeli bir kadın, hep yanlızlığından şikayet etmez mi?

Adam, kadın, sevdiği istese, dünyaları ayağının altına serecekken, uğruna her şeylerin göze alındığı insan, her daim kimsesizliğinden, kendi başına kalmışlığından dem vurmaz mı?

Kız Kulesi'nin acıklı hikayesini bilenler için yalnızlık, bi' bakıma, insanın çaresizliğini denizin orta yerine hapsetmesidir. Her deniz fenerinden, her gemi lambasından kendine yeni yeni hayaller, umutlar yaratmasıdır.

Düşünebiliyor musun? İstanbul'un dört bi' köşesinden binlerce insan, hayranlıkla Kız Kulesi'ni gözlerken; Kız Kulesi hala, yüzyıllar öncesinde kalan kederli bir misafirinin yaşadıklarına ağlarmış.

 Bu aralar, Üsküdar'a her gittiğimde, Kız Kulesi'nin hafif sol çaprazında kalan balıkçıların derneğine takılıyorum. Her zamanki gibi şekerli bir Türk Kahvesi yudumlarken, ağır ağır, keyfine vara vara, kim bilir hangi düşüncelerimin, dertlerimin peşine takılıyorum? Kız Kulesi'yle her buluşmamızda, o kuleye hapsedilen talihsiz kızın hikayesi gelir aklıma. O olayı tekrar tekrar yaşarım her seferinde hayallerimde.

İşin komiği, Üsküdar'a her gittiğimde, ben de hafiften kur yaparım Kız Kulesi'ne! Ama o, pas vermek şöyle dursun, yüzüme bile bakmaz hiçbir seferinde.

O yüzden, yanlızlığına defalarca şahit olduğum Kız Kulesi için söylenmiş o güzel söz, ne kadar da doğruymuş. Ve Kız Kulesi için söylenenler, etrafı olabildiğine kalabalık, hayranları birbilerini yiyen,  belki de dünyanın en şaşalı yıldızları da, durup durup hep o aynı güzel cümleyi tekrarlarmış:

" İstanbul Kız Kulesi'ne aşıkmış; ama Kız Kulesi hep yanlızmış. " Aynen şu an sizin de mırıldanmaya başladığınız gibi...

Not 1:  Merak edenler, Kız Kulesi'nin mitolojik hikayesini kendimce anlattığım : " Gökyüzünde ararken Kız Kulesi'nde buldum seni..." başlıklı yazımı okuyabilirler.

Not 2: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..