Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '21

 
Kategori
Kitap
 

İstanbul Portresi

"Vicdan insanın pusulasıdır."

Hafıza Koleksiyoncusu ve Pera Palas'ta Gölge Oyunu kitaplarıyla tanınan yazar Kayahan Demir’in yeni polisiye kitabı İstanbul Portresi, ünlü ressam Vincent van Gogh'un bu etkileyici cümlesiyle başlıyor.

Bu kitapta sadece polisiye kurgu yok. Zira insan haklarının yanı sıra hayvan ve doğa haklarına da göndermelerde bulunuluyor. 'Cinayet' kelimesinin sadece insanlıkla ilişkili bir terim olmadığını, doğa ve hayvan cinayetlerinin de olabileceğini fısıldıyor okurların kulaklarına... Kitapta aynı zamanda bir baba-kızın dramına şahitlik ediliyor.

Aynı dönemlerde yaşamış iki büyük ressam; Osman Hamdi Bey ve Vincent van Gogh üzerinden Doğu ve Batı sentezi karşılıyor okuru. Doğu ve Batı arasında yüzyıllardır süre gelen amansız mücadele...

Polisiye türünde bir İstanbul masalı dinlemek isteyenlere kitabın tanıtım bültenini bırakalım:

"İnsan neden unutur ve neden unutulmuşu hatırlar? Peki bir şehrin portresi resmedilebilir mi?

Sanal alemde işlenen bir cinayet... İstanbul'un farklı noktalarına bırakılan üç cansız beden... Doğu ve Batı resim sanatının öncülerini bir araya getiren akıl almaz olaylar silsilesi ve İstanbul'un kadim sokaklarında cirit atan Kaplumbağa Terbiyecisi kostümlü bir katil zanlısı!

İstanbul Pera Müzesi'nde başlayan macera, Paris Louvre ve Berlin Alte Nationalgalerie Müzelerine kadar uzandıktan sonra Eskihisar Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi'nde son bulacak.

İyilerin ve kötülerin iç içe geçtiği, Doğu ve Batı medeniyetlerinin harmanlandığı çok bilinmeyenli bir denkleme hazır olun!

Şifre Bilimci Milas Ulukan ve Şifreli Dosyalar ekibinin başrolde olduğu soluk soluğa okunacak polisiye türünde bir İstanbul Masalı!"

"İstanbul Portresi" Timaş Yayınları etiketiyle, tüm kitapçılarda!

 
 
Toplam blog
: 7
: 983
Kayıt tarihi
: 07.03.15
 
 

Gazeteci, araştırmacı, gizem kitapları tutkunu... ..