Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '08

 
Kategori
Doğa Sporları
 

İstanbul Sydney hattı.

İstanbul Sydney hattı.
 

Sizinle daha önce Gizem ile Bryan’ın bisikletle yapacakları yolculuktan bahsetmiştim. Onlar bir amaç için de İstanbul’dan çıkıp Sydney’e ulaşmaya çalışacaklar. Küresel ısınmaya karşı yapacakları bu bisiklet turunu sizlere belli zaman aralıkların da duyurmaya çalışacağım. Onlar daha önce 6 Şubat 2008 tarihinde gerçekleştirdikleri bir sempozyum da dile getirmişlerdi.

Alo Gizem Hanım yola çıktınız mı?

Daha önce 1 Mart olarak duyurduğumuz yola çıkış tarihimizi 9 Mart'a ertelemek zorunda kaldık. Emin olun, bizim de ayaklarımızın altı feci şekilde kaşınmaya başladı, pedal basmaya başlamak için sabırsızlanıyoruz. Bugün itibariyle hala Boğaz Köprüsü geçiş izni beklediğimizden tura nereden ve saat kaçta başlayacağımız belli değil. Pazartesi en geç Salı günü belli olacak, haber vereceğim.

Hazırlıklar tamamlanmadı galiba. Ne gibi eksikleriniz var?

Uzun yola ve ağır yüke dayanıklı olmaları için Geotech bisikletlerimiz Delta Bisiklet tarafından üretildi, yolda resmen yağ gibi akıyorlar. Gecelerimizin çoğunu geçireceğimiz emektar Kelty çadırımızı elden geçirdik, birkaç polu değiştirdik, yağmurluğu su geçirmez spreyle kapladık. Uyku tulumlarımız mevsimlik ama kaz tüyü, zaten içlerine hem çarşaf görevi gören hem de birkaç derece sıcaklık veren şifon astar diktirdik. MSR Whisperlite ocağımız her türlü gazla çalışıyor. Yanımızda laptop ve uydu telefonu telefonu götürüyoruz ki yol boyunca hem web sitemize hem de yazı ve resim göndereceğimiz medya ortaklarımızla bağlantımız kopmasın. Bütün elektronik cihazları ve pillerimizi şarj etmek için güneş panelimiz bile var. Ne yazık ki şu anda gümrükte takılı kalmış olduğundan göremedim ama acayip merak ediyorum. Dünyamız için yaptığımız bu turun dünyaya en az zarar verecek şekilde yapılması bizim için çok önemli. Yoldayken yiyecek alışverişine çıktığımızda naylon torba almamak için yanımızda bez torba bile götürüyoruz! :)

Türkiye rotanızı kaç gün de geçmeyi umuyorsunuz?

Türkiye geçişimiz nerdeyse bir ay sürecek. Rota üzerinde hem TEMA temsilcilikleriyle, hem bisiklet gruplarıyla buluşup hem de üniversitelerde sohbetler ve sunumlar yapacağız. Böylelikle bize harika mesajlar yazarak arkamızda olduklarını söyleyen pek çok kişiyle tanışma fırsatımız olacak. YAŞASIIIIIINNNNN!!! Rota detaylarımızı
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93998 adresinde görebilirsiniz.

BisikleTEMA gönüllüleri hakkında bilgi verirmişsiniz.

Biz yola çıktıktan sonra etkinliklerin devam etmesi, bisiklet hareketinin oluşması ve yayılması çok önemli. O yüzden bir bisikleTEMA gönüllü grubu oluşturduk. Türkiye'nin pek çok yerinden bisiklet sevenlerin üye olduğu bu grup, TEMA Vakfı Proje Geliştirme Koordinatörü Tamer Soylu ile birlikte sürdürülebilir ulaşım etkinlikleri gerçekleştirecekler. Kısacası, bu işin peşini bırakmıyoruz. 28 Şubat'ta İstanbul'da bu konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştiriyoruz, alınan kararları sizinle yine bu sayfadan paylaşacağım. Ulaşım politikamızı bisiklet lehine değiştirmek isteyenlerdenseniz siz de üye olun (tabii ki bedava): http://groups.google.com.tr/group/bisikletema

Yeşiliz Dergisi Bisiklet Sayısı nedir?

Ballı bir TEMA çalışanı olduğumdan dergiyi şu anda elimde tutuyorum ama henüz dağıtımı yapılmadı. Bisiklete ayrılan bu sayıda "Bisiklet dostu şehirler ve yapılması gerekenler, Türkiye'de bisiklet, Bisikletle sosyal sorumluluk projeleri, Otomobilsiz günler, Ekotopya, Bisiklet manifestosu, bisikleTEMA ve "Bisiklet Bir Ulaşım Aracıdır" sempozyumunun özeti" var desem... Dedim bile.

Bisikletin geleceği hakkında düşünceleriniz nedir?

Bisiklet adına güzel şeyler oluyor ve olacak... Buna inancımız tam. Çok heyecanlıyız, çok...

Son olarak bir diyeceğiniz var mı?

Güzel ve yağışlı (buna ihtiyacımız var) bir ilkbahar dileğiyle,

Teşekkür ederim.

Biz de teşekkür ederiz.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..