Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '14

 
Kategori
Doğa Sporları
 

İstanbul Tekirdağ Turu-2014

İstanbul Tekirdağ Turu-2014
 

Tebis.


02-07-2014 Çarşamba sabahı.. Saat 05.00... Yola çıkmak için hazırlandım. Performans ve Antrenman turu olacak. Rotam İstanbul- Tekirdağ. Bagaj, heybe yok.. Günübirlik yol bisikletimle gideceğim. Kardeşim Haydar AKDOĞAN bana eşlik edecek.Toplam 135 km lik bir yolumuz var. Amacım, Mahmutbey gişelerden otobana girmek ve oradan gitmek. Saat 05.20 gibi evden çıktım. Haydar ile Şirinevlerde buluşacağız. Hava açık, sabahın erken saatleri olmasına rağmen fazla ayaz yok ve terletmeyecek kadar sıcak değil...Rüzgar karşımızdan hafif esiyor ama sürüşümüzü engelleyek kadar değil..

Saat 05.30 da Şirinevlerde Haydar ile buluştuk ve birlikte yola çıktık. İstikamet Gişeler. Hava henüz aydınlanmamış. Güvenlik tedbirlerini almışız. Bisikletlerimizin ön ve arka lambaları yanıyor. Kaskımız kafamızda, Emniyet yeleğimiz sırtımızda yol alarak gişelere vardık. Ben önde haydar arkada gişelerden hızlıca geçtik. Beşyüz metre sonra Trafik çevirdi. Geçemezsiniz yasak... Ceza kesmediğime şükredin ( 65 TL )... Geri dönüş yaparak yan yoldan giderek Bahçeşehir - Esenyurt üzerinden E5 'e çıktık. Bir saatimizi çaldılar ama sorunsuz bir sürüş yaptık.

Haramidere rampasını gün aydınlanırken çıktık. Güneş yüzünü gösterdi. Büyükçekmece' de ilk molamızı verdik. trafik bu saatlerde pek yok. Zaten şehir dışından da yavaş yavaş uzaklaşıyoruz. Sıcak poğaçalarımızı yedik, çaylarımızı içtik. Biraz mola verdik. Saat 07.30 yola çıkma vakti...Az ileride çatalca sapağından sonra Tabelalarda pozumuzu verdik.

 

Hafif bir rampadan sonra, Kumburgaz, Celaliye Selimpaşa istikametinde giderek. Silivri yol ayırımına geldik. Üstgeçit karşısında köşedeki çay bahçesinde kısa bir mola verdik. Buraya kadar rahat geldik, emniyet şeridini kullanarak, güvenli bir şekilde yol aldık.Tekrar yola çıktık saat 08.10...

 

 

Yolumuzun henüz üçte birini geldik... Sıcaklık iyicene arttı. Sık sık giderken su içiyoruz mataralarımızdan.Ben önde Haydar arkamda, en az iki bisiklet boyu göz önüne alarak seyir ediyoruz. Hızımız, düz yolda otuzbeş Km nin altına inmiyor, zaman zaman kırk kilometre ile gittiğimiz de oluyor. Rampa aşağıya inerken hızımız elli ve altmışı bulduğu anlar oldu. Rampa çıkarken biraz haliyle yavaşlıyoruz , hızımızda o zaman oniki ile onaltı arasında değişiyor.. Yol bisikleti sürüşün kolaylığı bunlar..

Selimpaşa - Silivri yolu arası biraz tehlikeli... Emniyet şerid yolu biraz dar.. Ama fazla Trafik olmaması işimizi biraz kolaylaştırıyor. Kınalı yol ayırımına geldiğimizde iyicene rahatlıyoruz. Çünkü yol tamamen asfalt, emniyet şeridi geniş ve güvenli. Bizleri sıkıntıya sokacak bir durum yok. Saat 09.20... Ayırımdan sonra biraz ilerleyerek sağ taraftaki Opet ' de ikinci ama uzun molamızı vereceğiz. Buraya kadar gelişte arada çok kısa molalar verdik. Rüzgar hep karşımızdan esti.. Fakat rahat yol aldık yine de...

Bisikletlerimizi park edip, ağaçların altının birine çimenlerin üzerine yayıldık. Haydar çay söyledi. Sıcacık çaylarımız da geldi. Sohbet edip, konuşuyorduk ki, yanımıza orta yaşlı birisi geldi. kendisi yüz yetmiş üç kez Milli olmuş bir bisikletçi. Cengiz Hocam.. Hoş sohbet birisi..Hemen kaynaştık. Anılarımız paylaştık. Ortak olduğumuz bir çok değerli arkadaş ve dostlarımızı andık. Vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık. Sohbetimiz uzadıkça uzamıştı. Saat 11.30.. Artık yola çıkma vakti deyip vedalaştık..

Yola çıkmadan önce son kontrollerimizi yaptık. Su ihtiyacımızı karşıladık. Bu gibi uzun turlarda hava sıcak ise terlediğinizden bol su içmenizi öneririm, sodadan kaçının. Kola, limonata vs. gibi Şekerli içeceklerden uzak durun, içmeyin. Bol su tüketin. Kısa atıştırmalık için ise en iyisi bir adat gofret olmalı...

Yolumuzun yarısını gelmiş bulunduk. Önümüzde 65 km lik bir yol var. Daha önceden bu yolu defalarca gitmiştim. Haydar kardeşime yol bilgisini verdim. Asfalt yol.. Tekerlekler akıp gidiyor. Bir çok rampalar olmasına rağmen çıkarken hissetmiyorsunuz. Eğimler fazla değil. % 3 ile % 5 arası değişiyor. Emniyet şeridide geniş...Yolculuğumuz güzel geçiyor. Teknik olarak hiç bir problem yaşamadık. Zaten yanımızda ihtiyacımızı karşılayacak malzemeler de var. İç lastik, yama takımı, alyen anahtar vs...

Yeniçiftlik beldesine vardığımızda saat 12.30 idi. Burada kısa bir mola verdik. Dinlendik. Sularımızı takviye ettik. Marketten dondurma ve muz aldık. Yazın yolculuklarımda  bu ikili vazgeçilmezlerimdir. Dondurma hem hararetinizi alır hem de enerji verir. Muz da bildiğiniz gibi enerji deposudur ve midenizi rahatlatır. Yola tekrar çıktığımızda saat 12.45 idi... Öğlen yemeğimizi Tekirdağ' a vardığımızda yiyeceğiz. Dostlarımız ile telefonlaştık. Yemek için bekliyorlar.

      Yola koyulduktan kısa bir süre sonra ufak bir problem yaşadık. Bir okul Minübüsü emniyet şeridinden çıkıyor, bizleri gördüğü halde çıkış yapmak üzereyken seslendim... Çıkma..Çıkma.. diyerek... O da bunu duymuş olmalıki frenlere asıldı. Siz siz olun gözünüz daima beş yüz metreyi görebilmeli.. Tehlikeyi farketmelisiniz.. Yoksa başınıza umulmadık şeyler gelebilir..Bu gibi durumlarda öyle düdük, siren falan işlemez... Hele hızlı gidiyorsan bağıracaksın her zaman. Tabi bir yandan da yavaşlayacaksın. Kendini aracın arka sağ tarafına doğru yönlendireceksin. Çünkü, bu gibi durumlarda şöför fren yapar... Arka vitese kendisini atmaz...

Tekirdağ girişinde Özkanlar Köfte önünden geçerken birisi seslendi. Durduk.. Bir görelim ki Sencer ve ailesi Şarköy'e gidiyorlar. Öğlen yemek molası vermişler. Biraz ayak üstü sohbet edip yanlarından ayrıldık. Sağolsun, bizleri yemeğe davet etti ama bekleyenlerimiz olduğunu söyledik...Tekirdağ' vardığımızda Tabela yanında yine geleneksel pozumuzu verdik..Vakit kaybetmemek gerekir. Tekirdağ Bisiklet Derneği üyeleri bizleri karşılamak için Liman kafe denilen yerde bizleri bekliyorlar.

Liman kafeye vardığımızda ( Saat 13.15 ) hasretle kucaklaştık dostlarımızla.. Hemen bir boş masaya oturduk. Demli çaylarımız, soğuk sularımız söylendi.. Başladık muhabbete.. Dostlar teker teker gelmeye başlamıştı bile..

  

Onlar sordu, bizler anlattık... Biz sorduk onlar anlattı... Sohbet uzadı gitti. Bu arada açlığımızı da unutmuştuk. Tekirdağ Bisiklet Derneği ( TEBİS ) henüz emekleme devresinde olmasına rağmen, elini taşın altına koyan insanlar çoğaldıkça güzel şeyler yapılacağı anlaşılıyor. Daha yeni dernek olmasına rağmen şimdiden üye sayıları fazlalaşmış... Herkes birbirleriyle uyumlu.. Saygılı...Ve çok da Misafirperver insanlar.

  

Bir süre sohbet ettik. Sonra öğle yemeği için bizi Özcanlar Köfte yemeğe götürdüler. Harika , enfes bir tad var. İstanbula' da hergün tonlarca hazır köfte gönderiyorlarmış. Restoran dolup dolup taşıyor. Boş masa yok gibi.. Yemeğimizi yedikten sonra Armoni FM' e konuk olduk. Sinem hanımın elinden harika kahvelerimizi yudumlarken diğer yandan da muhabbet ettik. Her kesin keyfi yerinde.. Yorgunluğumuzu atmıştık. Artık akşam yapılacak etkinlik için hazırdık..

  

Diğer arkadaşların toplanması için daha süre vardı. İftarı birlikte yapacağımızdan, Taner kardeşim biraz daha dinlenmek içine evine davet etti. Gittiğimizde çok şirin bir bahçede , ağaçların altında, salıncaklı kanepede oturduk. Bahçeden taze koparılmış kayısılarımızı yedik, soda ve fantalarımızı içip aile halkı ile bir süre sohbet ettik..

  

Vakit geldiğinde izin isteyip evden hep birlikte ayrıldık. Toplanacağımız Liman Cafe 'ye hareket ettik.. Yavaş yavaş diğer dernek üyeleri de gelmeye başladı. Bir ara Taner bizi Sahilde dolaştırdı. Festival alanını gezdirdi.. Bu sene ( 2014 - Ağustos ayı içerisinde ) bir festival yapmayı düşünüyorlar. hazırlıklara başlanmış bile.. Sahil yolu kalabalık.. İnsanlar tur atıp duruyor.. Her yer yeşillik ve ağaçlık..

  

  

Diğer üyeler geldiğinde, toplanıp iftar yapacağımız yere doğru hareket ettik. Grup disiplini içerisinde yolumuza devam ettik. Trafik yoğun bu saatlerde..insanlar evlerine , iftar için yetişmeye çalışıyor..Bizler de öyle.. Sağlam üç rampa çıktık... Şehir dışında bisikletlerimizi sürmeye başladık. Her yer yeşillik, tarla... Ekili alanlar çoğunlukta..

  

  

     Bisikletlerimizi sürmeye devam ederken ben bu ara bir kaç poz foto alıyorum. Herkes halinden memnun. Biraz zorlu parkur olmasına rağmen kimse şikayet etmiyor. Tek yönlü yol.. Yol biraz bozuk..Çünkü köy yolu.. Biraz dikkatli sürüyoruz. Yolda çok sayıda çukur var..

 

  

 

 

Geldiğimiz yer, şirin bir köy.. Girişte köyün çay bahçesi bulunuyor. Ağaçlar altında.. Püfür püfür esiyor. Bisikletlerimizi park ettikten sonra, herkes kumanyalarını çıkardı. Birlikte iftarımızı açtık.. Ardından çaylarımızı yudumladık. Uzun bir süre oturduk. Yine sohbet den vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık.

  

  

Buradan ayrılma vakti gelmişti.. Saat de epey geç olmuştu... Bizleri misafir etmek istediler ısrarla. kalın bu akşam dediler. Fakat bizim ertesi güne işlerimiz olduğundan dönmemiz gerektiğini söyleyip bu nazik misafirperlikleri  için teşekkür ettik.. Tekirdağ' a vardığımızda saat 24.30 olmuştu. Diğer arkadaşlarla vedalaşıp ayrıldık.

Bizleri ağırlayan, misafir eden tüm Tekirdağ Bisiklet Derneği (TEBİS) dostlarımıza çok teşekkür ederiz. Harika bir ziyaret ve mükemmel bir gün, gece geçirdik. Kısada olsa hasret giderdik, diğer üyelerle tanışma fırsatımız oldu..

İmkanımız elverdiğince diğer şehirlerdeki dostlarımızı da böyle kısa ziyaretlerde bulunacağız. Amacımız, bisikletli dostlarımızla birlikte olmak, birbirimizi tanımak ve bisikleti sevdirmek.. Aynı zamanda bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu kabul ettirmek.

İnanın, yola çıkın, pedallayın.. Yol yorgunluğunuz, karşılaştığınız zorluklar bir anda unutuluyor. Önemli olan yolda olmak, amacınıza ulaşmak.. Yeni dostlar edinmek...

Herkese selam ve sevgiler...

  

  Ergn Osky- Haydar AKDOĞAN

 

Çıkış Tarihi: 02-07-2014

Çıkış noktası :Bakırköy-İstanbul
 Varış noktası : Tekirdağ ( Merkez )
 Çıkış saati : 05.30
 Varış saati : 13.15
 Bisiklet üzerinde toplam süre : 5 saat 20 dakika..( Bakırköy-Tekirdağ arası )
 Süre : 1 gün
 Rota : D100 ve E84 Karayolu üzeri... Esenyurt-B.Çekmece- Kumburgaz-Celaliye-Selimpaşa-Silivri- kınalı yol ayırımı- Marmara ereğlisi-Yeniçiftik- Tekirdağ
 Yapılan Toplam: 180 Km ( Etkinlikler dahil )
 Yol durumu : Asfalt... Selimpaşa-Silivri ve Kınalı yol ayırımına kadar biraz zorlu..Dikkat ister...Kınalı' dan sonra , Tekirdağ' a kadar yine yol asfalt ve Emniyet şeridi çok güvenli...

 
Toplam blog
: 37
: 553
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Uzun Yol Tur Bisikletçisi. ..