Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '06

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul trafiğinde bir gün...

İstanbul trafiğinde bir gün...
 

Her sabah, birçoğumuz gibi işe gidip belli saatlerde eve dönmeye çalışıyorum. Kent yaşamında çoğu zaman yaya olarak rol alsam da bazen de sürücü yan koltuğunu işgal ediyorum. Ama ne hikmetse her iki durumda bir gitar yayı kadar gerilmiş durumda evime zor atıyorum kendimi. Her zaman trafik şığı olan yaya geçitlerini tercih etsem de saniye göstergesi olmayan yerlerde korna sesine maruz kalmamak elde değil. Neden mi diyorsunuz? Bir gafelte düşüp de zamanı iyi ayarlayamayıp geçitin ortasında kalırsanız daha iyi anlarsınız. Sen misin yol ortasında kalan... Işık sürücüye geç diye yanıyor ya, yol hakkı onun ya üzerinizden geçip gidecek. Bu sırada da kornayla beyninizi delip geçiyor. Ki ben de yavaş yürüyen bir insan değilim hani.

Yayalar da sanki kurallara uyuyor mu, diyeceksiniz. Maalesef hayır. Çoğu kez taşıtlara ayrılmış yolları işgal ediyorlar. deniz kenarında gezmeye çıkmış gibi atıveriyorlar kendilerini caddelere. Sağına, soluna bakan yok. Araba geliyormuş, kime ne. Durabilecek mi diye düşünen yok. Hani hızlı geçmeye çalışsa anlayacağım ama vatandaş oralı bile değil.

İşte bu hallerin her ikisine de Zeytinburnu'nda rastlayabilirsiniz. Normal bir akışta yol alırken evinize doğru bu trafik de nerden çıktı demeyin Zeytinburnu'nda. Emin olun üç taşıtın geçebilceği kadar geniş olan caddede her iki tarafına arabalar parketmiş, bir akıllı geçinen de bunlara ek olarak gelişigüzel duruvermiştir yol kenarına.

Bir de sabah uyanamıyorum, bir fincan kahve içmeden kendime gelemiyorum, diyorsanız bir sabah Şirinevler minibüs durağına davet ediyoruz sizleri. Korna sesleriyle günün ilk günaydını kulaklarınızda çınlıyor. Birbirilerine inat mıdır nedir kornaları daha bir ısrarla çalıyorlar.

Anlayamadığım bir şey var. Acaba bizleri sürü gibi düşünüp korna sesine daha çok geleceğimizi mi düşünüyorlar?

Bir gün İstanbul'da trafik sorununu olmaması dileğiyle...

İyi günler


 
Toplam blog
: 31
: 4056
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

1979 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Kimya Öğretmeniği Tezsi..