Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '06

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul trafiğinin F1 otobüsleri !!!

İstanbul da İ.E.T.T otobüsüne binmeye özenmek! Hem de klimalı, konforlu, lüks, son model arabaların için de siz trafikte beklerken hızla yanınızdaki şeritten giden içi tıkabasa dolu, ayakta tutunmaya çalışan insanlara bakıp iç geçirmek "ben de bugün otobüse binseydim" diyerek hızla giden otobüsün arkasından bakakalmak...

Hayal mi kuruyorum çok mu uzak otobüs yerine otomobilimizi tercih ettiğimiz için pişmanlık duymak, düşünüp otobüsün içinde tıkabasa yolculuk eden insanları delice kıskanmak, onların yerinde olmayı istemek?

İstanbul trafiğine çözüm bulmak İstanbulda yaşayan insanların otomobilleri yerine otobüsleri tercih etmelerini sağlamak bu kadar da zormu? Tabiki hayır!

İşte Çözümlerden bir tanesi: E-5 ve Tem de bulunan yolların gidiş geliş olarak tek şeridini ayırıp sadece otobüslere tahsis etmek kolay gözüktü değil mi birden ? Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüsünde sabah ve akşam uygulanan tercihli şerit açıp sabahları Anadolu yakasında Avrupa yakasına geçen şeriti yalnızca otobüslere açmak. Akşam da Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçiş için açılan ek şeriti yine otobüslerin geçiş yapabileceği hale getirmek. Böylece sabah ve akşam köprü geçişlerinde oluşan trafiği rahatlatarak otobüsleri trafikte dahi hızlı bir ulaşım aracı olarak daha cazip hale getirmek. Otomobille işe gelip giden insanları imrendirmek!

Sizce bunu yapmak çok mu zor? Böyle bir sistem olsaydı, hala otomobilinizle işe gidip gelmekte ısrar eder miydiniz?

 
Toplam blog
: 3
: 398
Kayıt tarihi
: 12.09.06
 
 

Cehennemde ateş yoktur herkes kendi ateşini bu dünyadan kendisi götür felsefesine inanır. Yapmak ist..