Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '15

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

İstanbul Türkiye'nin yarısı; bir İstanbul daha yapalım, bu işe yaramaz memleketi kaldırıp atalım

İstanbul Türkiye'nin yarısı; bir İstanbul daha yapalım, bu işe yaramaz memleketi kaldırıp atalım
 

Şaka gibi ya! Koca Türkiye’nin gelirinin yarısını İstanbul topluyormuş. Bu sonuca göre İstanbul olmasa memleket resmen aç.

Allah İstanbul’umuza zeval vermesin! Sakın ola İstanbul’umuzun başına bir şey gelmesin! Somali’ye döneriz Alimallah!

İyi de İstanbul’da altın madeni falan mı var? Angaranın bağları, Pozantı’nın dağları orda mı? Fabrika varmış; sen de yap, elini mi tuttuk.

Bu bir garip haldir, Korkut’tan başka da kimse göremedi maşallah! Ya nasıl dikkatinizi çekmez, nasıl normal görürsünüz! Böyle şey olur mu? Bir ülkenin yarısı bir şehirden doyar mı?

Türkiye’yi İstanbul taşıyor. İstanbul’u çık al sana bir Afrika ülkesi. Bir ülkenin ekonomisi nasıl bir şehre bağlı olur. Savaş çıksa. İstanbul bombalansa. Halimiz nice olur!

Gelirin yarısı ama nüfusun beşte biri.  Oh suyundan da koy! Memleketi biz besleyelim anasını satayım! Elin oğlu çamların gölgesinde sırtüstü yatsın, biz eşek gibi çalışak! Sonra da o vatansever, biz…”Haydi Anadolu”

Bırakın Allah aşkına ya! Haydi Anadolu’ymuş! Ne var ki Anadolu’da! Tembel insanlar. Tuvalet çukurları. 50 binlik bir ilçede 47 tane kahve saydım. Ulan 15 milyonluk İstanbul’da yok bu kadar kahve!

Belli kardeşim; memleketin çalışkanları İstanbul’a gelmiş, tembelleri orada kalmış. İş yokmuş; yoksa yarat. İstanbul’un fabrikalarını Romen Diyojen kurmadı ya!

Zaten ordu emir almış. Allah göstermesin bir savaş sırasında öncelikle İstanbul korunacakmış. Diyelim ki Türkiye’nin geliri 100 milyar. 60 milyon Anadolu 50’sini 15 milyon İstanbul ‘da 50’sini topluyor. Niye böyle, İstanbul darphane mi? Hele de Güneydoğu tümüyle bizim sırtımızdan geçiniyor. Ülkeye hiç katkısı yok.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..