Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '13

 
Kategori
İnançlar
 

İstanbul'u Fatih'ten sonra kim fethedecek ?

İstanbul'u Fatih'ten sonra kim fethedecek ?
 

İstanbul tekrar fethedilecek ama...


Üç büyük imparatorluğa başkentlik etmiş, Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan muhteşem şehir İstanbul.

53 günlük kuşatmanın ardından 29 Mayıs 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilmesi ile İslam Alemi çok büyük bir coşku yaşamıştır. Çünkü İstanbul'un fethi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed tarafından şu şekilde müjdelenmiştir.

“Kostantiniyye muhakkak fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned IV, 335)

Peygamberimizin bu müjdesi İstanbul'un madden fethi ile ilgilidir, Peygamberimiz başka bir hadisi şerifinde ise İstanbul'un manen fethini müjdelemiştir.

"Allah Teâlâ Hazretleri, mü'min kullarına Roma'nın merkezi olan istanbul'un tesbih ve tekbir ile fethini nasip buyurmadıkça kıyamet kopmayacaktir." (Ahmed Gümüşhanevi . Ramuz'ul Ahadis, s. 478)

İşte o fetih ahir zaman da  ( Hicri 1400 miladi  1980 ler ve sonrası ) İslamın hakimiyetine vesile olacak Hz. Mehdi tarafından yapılacaktır.

İmam Suyuti hazretlerinin rivayetine göre Ümmet-i Muhammed'in ömrü 1500 (binbeşyüz) seneyi aşmayacaktır. Hicri 1500 yılına ulaşmaya bir yüzyıl başı kalmıştır. O da Hicri 1400 yılı başlarıdır. 

Yapılan hesaplar, Mehdi ancak Hicri 14. asrın başlarında çıktığı taktirde doğrulanacaktır. Ümmetin ömrü Hicri 1500 senesini aşmayacağına göre, Mehdinin Hicri 1400'ün başlarında gelmesi gerekmektedir. 

El-Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar  
Kitab ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy il Ahir Zaman  
Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, 494  
Ramuz: El -Ahadis 508 (Ibni Mace-Tabaranai 'nin Kebiri) 

 

 
Toplam blog
: 33
: 2340
Kayıt tarihi
: 25.02.10
 
 

İletişim Fakültesi mezunuyum. Özellikle bilimsel ve coğrafi keşiflerle ilgileniyorum. ilgimi çeke..