Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '07

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul'un "değersiz insanları"

İstanbul'un "değersiz insanları"
 

Hepimizin korkulu rüyası deprem...

Keşke olmasa,

Aman Allah korusun, aman ağzından yel alsın emi... diyerek geçiştirdiğimiz,korkularımızı daha en az 60 yıl var canım,oooo o zamana kadar kim öle kim kala diye yatıştırdığımız...

AMA yarın olmayacağı konusunda kimsenin garanti vermediği bir KABUS !

Bilim adamları tedirgin...uyarıyorlar ama kimsenin gerçek anlamda dinlediği ve çözüm ürettiği yok.

Herşey paraya dayanıyor tabii ki, maddi durumları iyi olanlar ya evlerini değiştirdi ya da güçlendirdi.Saysanız 100-200 ü anca geçer.Peki ya diğer binalar ve içinde oturanlar ne olacak?

Ne olacağını bilenler söylüyor...


Boğaziçi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı uzmanları Prof. Dr. Atilla Ansal ve Prof. Dr. Mustafa Erdik'in İstanbul'da olası 7.0'den büyük bir deprem için hasar senaryoları üzerine yaptığı çalışmaya göre, "binaların güçlendirilmesi durumunda", yıkılacak bina sayısı 23 bin 291'den 1471'e, can kaybı ise 31 bin 521'den 2 bin 442'ye düşecek diyor.

Düşecek te,kim yapacak? İst. Belediye başkanı bundan bir kaç ay evvel,o kadar binayı güçlendirecek paramız yok demişti...

Ama şimdilerde bir basın toplantısında,göğsünü gere gere açıklama yapmış,aynen aşağıdaki kelimelerle...

Başkan Topbaş, İstanbul'un ekonomik değerleriyle de küresel bir oyuncu olduğuna dikkat çekti. Topbaş, ''İstanbul, ekonomisi ile 127 ülkenin ekonomisini geçmiş buluyor. 133 milyar dolarlık ekonomisiyle Milano, Pekin, Berlin gibi dev kentleri geride bırakarak 34'üncü sırada yer almıştır.

Böylelikle Avrupa Birliği'ne üye 9 ülkeyi de geride bırakmış oluyor.'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılı konsolide bütçesinin 15 Milyar 785 Milyon YTL'ye ulaştığını belirten Kadir Topbaş, bu rakamın Türkiye'deki yerel idareler arasındaki en büyük bütçeye tekabül ettiğini kaydetti veee gülümseyerek devam etti;

Hem İstanbul, hem de Türkiye için onur duyulacak bir durumdur. Önümüzdeki yıllarda da bu tablonun böyle devam etmesi tek dileğimizdir.

Peki neden kimse sormuyor,olası bir depremde 31 bin kişiden fazla insan ölecek,23 binden fazla bina yıkılacak,yani İstanbul bir enkaz kente dönüşecek.

Peki bu tablo gerçekleştiğinde nerenizle gurur duyacaksınız acaba? O zaman ki dilekleriniz neler olacak?

Görüldüğü üzere İstanbul, Avrupa kenti olma yolunda !



 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..