Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '17

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

İstanbul'un doğal ve tarihi güzellikleri

İstanbul'un doğal ve tarihi güzellikleri
 

Kız Kulesi


Herkese merhaba! Bugünkü yazımda, İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerinden bahsetmek istiyorum. İstanbul her ne kadar bıkkınlık verse de, "Yeter artık, gidelim bu şehirden!" dedirtse de, aslında İstanbul yaşamak için birçok neden sunuyor. Mesela, ben kendimi bildim bileli İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'-un trafiği, yoğunluğu, hava, çevre ve ses kirliliği çoğu zaman beni canımdan bezdiriyor. Ancak, bütün bunlara rağmen, halen daha İstanbul'dan vazgeçemiyorum. İstanbul'dan bir gün ayrı kalsam, özlemeye başlıyorum. İşte İstanbul'u onca sıkıntısına rağmen neden sevdiğimi, bu yazımda daha iyi anlayacaksınız. 

istanbul boğazı ile ilgili görsel sonucu

  1. İstanbul Boğazı: İstanbul Boğazı, beni her defasında kendisine hayran bırakmayı başarmıştır. Çünkü, muhteşem manzarasını bir dakika bile görmek, İstanbul hakkındaki tüm olumsuz düşüncelerimi bir anda unutuyorum. İstanbul Boğazı, herkesi kendine hayran bırakma-yı başarmıştır. İstanbul Boğazı, her yıl birsürü turisti kendisine çekmeyi başarmıştır. İstan-bul Boğazı, doğal güzelliği kadar stratejik açından da önemlidir. Çünkü, İstanbul Boğazı, Ak-deniz'den, Karadeniz'e bir köprü görevi yapmaktadır. Aynı zamanda, Asya ile Avrupa'yı  bir-birine bağlamaktadır. Bu nedenle, ülkemiz bu boğazdan geçen gemilerden, büyük tutarlarda vergi geliri elde etmektedir. Bu da, ülkemizin kalkınmasında önemli bir etken ol-maktadır. 

Kız Kulesi manzarası ile ilgili görsel sonucu

2. Kız Kulesi: Kız Kulesi için derler ki; zamanında bir kral, kızının öldürülmesinden korkarak, kızını bu kuleye hapseder. Daha sonra, kralın kızına hediye gelir. Hediye paketinin içinden yılan çıkarak, o kızı öldürür. İşte bu efsaneyi, bilmeyen çok azdır. Kız Kulesi, bakanları kendilerine hayran bırakan, muh-teşem manzarasıyla, insanları kendine hayran bırakmaktadır. Özellikle, gün batımında bu manzaranın seyrine doyum olmuyor. Kız Kulesi'de, İstanbul'a birçok turistin gelmesinde önemli bir rol oynar. 

galata kulesi ile ilgili görsel sonucu3. Galata Kulesi: İstanbul'u kuş bakışı seyretmek istiyorsanız, size tavsiyem Galata Kulesi'dir. Galata Kulesi, heybetli duruşuyla adeta "Ben İstanbul'un kendisiyim!" diyor. Galata Kulesi'inden geniş bir bakış açısına sahip olmak mümkün. İstanbul'a geldiyseniz, Galata Kulesi'ni mutlaka görün derim! 

sultanahmet camii ile ilgili görsel sonucu

3. Sultanahmet Camii: Osmanlı Padişahı Sultan I. Ahmed tarafından yaptırılan ve halen daha görünüşüyle insanları kendisine hayran bırakan Sultanahmet Camii, 6 minareli olarak inşa edilmiştir. Sultan I. Ahmed, bu camiyi Sedefkâr Mehmed Ağa'ya yaptırmıştır. 

sultanahmet camii içi ile ilgili görsel sonucu

Sultanahmet Camii'nin içi, insana kendini cennette hissettiriyor! Muhteşem mimarisiyle, halen daha milyonlarca turisti kendine çekmeyi başarıyor. Bu caminin yapılmasından 413 sene geçmesine rağmen, halen daha İstanbul'un en önemli sembollerinden olmaya devam etmektedir. Eğer İstanbul'a geldiyseniz, Sultanahmet Camii'ini uğramadan gitmeyin derim! 

topkapı müzesi ile ilgili görsel sonucu4- Topkapı Sarayı Müzesi: Topkapı Sarayı, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmed Han tarafından yaptırılmış ve Abdulmecid Han'ın zamanına kadar, Osmanlı Sarayı olarak kullanılmıştır. Topkapı Sa-rayı'nda, Osmanlı'lara ait birçok tarihi eser sergilenmekle birlikte, fetihler sırasında İstanbul'a getirilen kutsal emanetler de sergilenmektedir. İstanbul'a geldiğinizde, Topkapı Sarayı'na uğramadan gitmeyin! 

 

Sonuç olarak, bu saydıklarım İstanbul'un sahip olduğu güzelliklerden sadece birkaçı. Bu güzelliklerin hiçbir ülkede bulunmadığı, hiç süphesiz tartışılamaz. İstanbul, ne kadar kendinden bıktırsa da, yine de kendini sevdirmeyi başarıyor. Hani atalarımız, "Gülünü seven, dikenine katlanır." diyorlardı ya, İstanbul için de aynı şey söz konusudur. Bu yazımda, İstanbul'un sahip olduğu bu güzellikleri hatırlatarak, insanlara İstanbul'un güzelliklerini anlatmaya çalıştım. Ne kadar bu güzellikleri anlatırsak, ülkemize de o kadar turist çekmiş oluruz. Ülkemizin refahını istiyorsak, turizme önem vermek gerekiyor. 

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. 

 

 
Toplam blog
: 16
: 1964
Kayıt tarihi
: 02.11.15
 
 

27 Eylül 1992/Eminönü-İstanbul doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme 4. ..