Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '08

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

İstanbul'un enfes lezzetler sunan yemek mekanları

İstanbul'un enfes lezzetler sunan yemek mekanları
 

leziz bir yemek gibisi yok..


Sayın Okurlar,

Yıllardır işim gereği sürekli dışarıda çalışıyorum. Anlayacağınız muhasebeciyim ama sürekli sağa sola gitmem gerekiyor ve yemek tercihlerimi, iş yerinde değil de, dışarıda gerçekleştiriyorum.

Dışarıda olmanın tek avantajı da, istediğiniz yemeği tercih etmenizdir. Bunun dışında asla ve asla olumlu bir yanı olmadığı gibi, her gideceğiniz yoldaki trafik, canınızdan bezmenize yardımcı oluyor.

Bahsettiğim avantajlardan sizlere bir kaç yer tavsiye edeceğim..

Varan 1 - Yolu; Sarıyer-Zekeriyaköy-Bahçeköy-Tarabya taraflarına düşenlere önereceğim yer : Karadeniz Mutfağı
İstanbul'da bir çok yerde Kuru fasulyeci mevcut fakat burası, daha önce rastlamadığım bir lezzetde kuru fasulyesini sunuyor bizlere. Köftesi ile de meşhur bu mekana yolunuz düşerse, kuru fasulye yanında özel yoğurtundan da almanızı tavsiye ederim. Adres : Bahçeköy - Zekeriyaköy yolu üzeri Bahçeköy

Varan 2- Taksim civarından mısınız ? o zaman (bilenler bilir, bilmeyenlere anlatıla) tek adresiniz Marko Paşa olmalı.
Türk-Osmanlı mutfağının en nadide eserlerini, en geç 3 dakika içerisinde ayağınıza getiren mekanın en çarpıcı özelliği; atmosferi. İstiklal Caddesi'ne girdiğinizde, nerede yiyelim diye düşünenlerdenseniz daha fazla düşünmeyin..

Varan 3- Yine Taksim'in en gözde mekanı : Hacı Abdullah Lokantası... Cumhuriyet'den önce hizmet vermeye başlamış bir mekan için sanırım fazla bir şey söylemeye gerek yok. Lakin tek bir şey yazmak istiyorum o da (şaşırtıcı biliyorum) Bamya yemeğini sevmeyenler, bir de Hacı Abdullah Lokantası'nda tadın.. Eminim neden daha önce Bamya yemediğinize üzüleceksiniz.

Varan 4- Gecenin bir vakti karnınız size okul günlerini hatırlatıyor..Anadolu Hisarı'na gidip, dürüm yiyebilirsiniz veya Fıstıkağacı'nda Patsoda bir alternatif olabilir. Hisar'daki kebapçı, yıllardır, ufacık minibüsü ile, şu ana kadar binlerce insanın karnını defalarca doyurmuştur. Fıstıkağacı Patso ise, 15 sene önce de atıştırma durağımızdı, şimdi de. Nasıl bir patates kızartmasıysa, ne evde yediğimiz, ne başka bir yerde yediğimiz kızartmalardan çok çok farklı...
Kebapçı, Anadolu Hisarı sahil yolu üzerinde. Patso ise Fıstıkağacı Cumhuriyet Lisesi'nin hemen karşısı.

Varan 5- Yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınıza rastladınız veya bir arkadaşınızın veya eşinizin vb. özel bir gün (neden işin içine rakı-balık girince, örneklemelerde illa ki özel bir gün diye başlanır buna da takmış durumdayım) meyhane faslına gireceksiniz ama yanınızda eşlik ettiğiniz bayanlar var. Kadınlı-erkekli güzel loş bir mekan düşünüyorsanız, fiyatı astronomik olmayan bir mekan ise aradığınız, ilk rotanız İsmet Baba Restorant.
Kuzguncuk sahilde yer alan İsmet Baba'da, hem boğazdan gelen iyot kokusuyla balığınıza lezzet kokusu katabilir bir yandan da Rakı-Balık-Muhabbet üçlemesinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Rezervasyon sisteminin geçersiz olduğu bu mekana uğramayanları ve uğramayı da düşünmeyenleri ensefle kınıyorum.

Varan 6- Sizlere pek fazla yer yazmadığımın farkındayım çünkü lezzet duraklarının Nirvana'sı olan mekanda yemekler beni bekliyor. Mekanın ismi ise; Ana restorant. İç ses 'geliyorum anne bi dakkaya...!!'

Saygılar, sevgiler

 
Toplam blog
: 11
: 2109
Kayıt tarihi
: 12.06.08
 
 

1978 İstanbul doğumluyum .Özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum. 1998 yılından beri hobi o..