Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '13

 
Kategori
Tarih
 

İstanbul`un gönül sultanları: Eyüp Sultan Hazretleri(r.a) IV. Bölüm

İstanbul`un gönül sultanları: Eyüp Sultan Hazretleri(r.a) IV. Bölüm
 

ALEMDARI NEBİ
Yazan: Özlem Süyev
 
Ebu Eyyub(r.a), ilk önceleri, Medine’de yaşayan insanların çoğu gibi ilim sahibi değildi.  Ne zaman ki, “Hiç bilenle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür,” ayetini duyunca hakikati Hz Muhammed’in (s.a.v)ışığında aramaya başladı. Daima, “Rabbim ilmimi arttır,” diye dua ederdi. Çünkü, bilirdi ki, kulları içinde, Allah’tan (c.c) hakkı ile ancak alimler korkardı.
 
O biliyordu ki,İlahi ve ebedi mutluluğun kaynağı, Allah’a(c.c) yönelmekti.  Çünkü; “Allah(c.c) kime hayır dilerse, onu dinde bilgili kılar, kim ilim öğrenirse,  onun geçmiş günahlarını bağışlardı.
 
Şeytan bile alimlerden çekinirdi. Çünkü şeytan için, bir ilim adamını tuzağına düşürmek bin abideyi yıkmaktan daha zordu.  Ebu Eyyub (r.a)  tüm bunların ışığında, yürüdü… yürüdü… İlim nerede ise oraya gitti; doğru ne ise onu söyledi,; gerçek ne ise onu dile getirdi; saygı ve sevgiyle son peygambere; aşkla Allah’a (c.c)bağlandı. Bu aşkla Medine’den İstanbul’a yol aldı.  Geldiği topraklara nur yağdı…
 
Denilir ki, İstanbul, burada yatan evliyaların, gönül sultanlarının yüzü suyu hürmetine ayakta durmaktadır. O gönül sultanları ki, ruhlarımıza, ölümlerinden sonra bile, huzur ve şifa vermeye devam ediyor ve iyiliğin, doğruluğun, inancın, sabrın ne kadar aziz değerler olduğunu bize anlatıyorlar. Bu değerlerle yaşandığı zaman,  dünyada yok olduktan sonra bile insanların gönlünde hep var olunabileceğini bizlere kanıtlıyorlar.
 
Hz. Muhammed’in (s.a.v), “Alemdarı Nebi”si, “Mihmandarı Resulullah”ı,  Eyüp Sultan Hazretleri’de,(r.a) iyiliği, doğruluğu, güvenilirliği ve gönül yüceliğiyle hala, aramızda  manevi anlamda yaşamaya devam ediyor.
 
SON
http://www.antoloji.com/ozlem-suyev/
www.twitter.com/ozlemsuyev
 

 
Toplam blog
: 65
: 722
Kayıt tarihi
: 18.07.09
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Televizyon Bölümü'nü bitirdi. 1987 yılından bu yan..