Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '08

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul'un kıyaslanamayacak güzelliği

İstanbul'un kıyaslanamayacak güzelliği
 

Aslında İstanbul bütün görkemi ve ihtişamı ile yerinde duruyor.


Öncelikle yazıda değinilen konuların, kıyaslamalarının önemli bir bölümüne katılmıyorum. Özgünlük sözkonusu olduğunda İstanbul dünyanın gerçekten en güzel bir kaç şehrinden birisi. En çok dünya şehri gezen birisi olarak Mehmet Ali Birand bu düşüncelerini söylemek için biraz geç kalmadı mı? Elindeki en önemli iletişim araçlarını, programlarını ne zaman bu yönde kullanmaya başlayacak? Bakalım bundan sonra kaç tane İstanbul yazısı yazacak, programı yapacak, fikri takibe devam edecek. Geçici arzular ve etkilenmelerle yazılan bu yazıyı saymıyor, bekliyorum.

Mehmet Ali Birand'ın "Buenos Aires, İstanbul’a iki çeker..." başlıklı yazısı http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10583928.asp?yazarid=69 de...

Rantın paylaşıldığı dönemlerde herkes gereğini yapmakla, ranttan pay almakla meşgul oluyor. Sırça köşkler imkanlar kadarıyla kuruluyor, neme lazımcılık diz boyu. Değer elden gidiyor. Bu kez elden giden değer üzerine ağıtlarla rant elde ediliyor, kitaplar yazılıyor, filmler çekiliyor. Bu sonsuz döngü devam edip gidiyor.

Aslında İstanbul bütün görkemi ve ihtişamı ile yerinde duruyor. Problem olan üzerindeki fazlalıklar.

İstanbul'un ormanları, en güzel yerleri kanun tanımaz, anti_modernist haydutlar tarafından parsellenirken İstanbul'dan envai çeşit konuda şikayetler yapan insanlar bu parsellerin ilk müşterileri arasında yer alıyor.

Ormanı katlederek kurulan, mahkemeleri bile dumura uğratıp inşaatı devam eden sitelerden kimler villa alabilir sanıyorsunuz? Her ortamda İstanbul'a sevgisini dile getiren haylazlıkta önde giden, yağma sofralarının efendileri ile bu kişiler aynı kişiler.

Haksız, izinsiz, kanunsuz olduğu ayan beyan belli olan şeyleri almasak, kullanmasak, gitmesek bunu gerçekleştirenleri onore etmesek, açılışlarda, magazin programlarında baştacı etmesek.. Ne olur?

Beraberce hayal edelim. Acarlar sitesinin ormanı katleden sitelerinden hiç kimse villa almasa.. Nasıl olur? Olur mu? Olmaz.. Herkes koşa koşa gider, villasını alır, devamında da bozulan İstanbul üzerine yaptığı edebiyatından da villanın parasını kazanır. Samimi bir şekilde şimdi oradan site almaya aday olmuş insanlar kimler açıklanabilir mi?

Sorun sadece yöneticilerde mi? Önde gelen medya sorumluları, sanatçılar, mimarlar, şehir plancıları, bugün küfredilen her projenin binanın altında imzası olanlar, sıradan insanlar olarak bizler sorunun parçası değil miyiz? İstanbul'u hallaç pamuğu gibi savrulup kurtlar sofrasında bölüşülürken ne yaptık?

Her şeyi yasal olarak yaşayan insanlar olarak bizim de bir gecekondu arsası edinme gücümüz yok muydu? Yıllardır ortalama 1500 ytl ye yakın ortalama kira, yönetim gideri ve diğer masrafları ödeyerek aptallık mı ettik? Yasaları her gün esneterek devlete ait arazilere gecekondu kuranları ödülendirenler aramızdan çıkmadı mı?

İstanbul burada, bütün görkemiyle duruyor. Siz onurlu, namuslu, yıllardır düzenli hayat yaşayıp vergi veren kira ödeyen insanlar nerdesiniz? Bir seçim daha geliyor. yeni rantlar, yeni soygunları en kamufle şekilde yapacak yeni kadroları seçeceğinizin farkında mısınız?

Bu konuda siyaset, inanç, köken sadece hırsızlığı kamufle etmeye yarayan örtülere dönüşmüş durumda. Kıyılar, ilçelerin merkezleri her gün mantar gibi biten büfelerle doluyor. Kimdir bunlar? nasıl elde ediyorlar bu yerleri? Kimin yakınları? Bildiğiniz bir şey mi? sorabiliyor musunuz?

İstanbul'a bir başkan gerek, hem de hemen gerek..
Yeni seçimlerde İstanbul'a ve bütün güzel şehirlerimize siyaseten değil gerçekten ufku ve vizyonu açık, modern insanlar, yöneticiler gerekiyor. Bu gelecek Türkiye'si için de önem taşıyor. Dünya şirketlerini uçuran yöneticilerimiz, başarılı işadamlarımız siyasetin çamuruna bulaşmamak için bu işten uzak duruyor.

Liderler adam gibi adam yerine kul ağası seçmeyi uygun buluyorlar. Beraberce düşünelim, hayal edelim bakalım. Nasıl bir başkanın sizi yönetmesini istersiniz? Lütfen yazın, yazamıyorsanız düşünün, çevrenizdekilerle sohbetlerinizin konusu yapın. Bugün olmazsa gelecekte buna bir son verelim.

Ah İstanbul, İstanbul olalı.. Görmedi böyle bir eziyet..

İstanbul'da yaşanmaya, korunmaya, görülmeye değer 1001 şey grubuna üye olun..

http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=57333098688
 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..