Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '07

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
Okunma Sayısı
37536
 

İstanbul'un lezzet konakları

İstanbul'un lezzet konakları
 

Geçenlerde bir mail geldi "İstanbul'un lezzet konakları" diye ilgimi inanılmaz çekti gaziantepli olduğumdanmıdır bilinmez yemek yapmak, nerede hangi iyi yemekler yapılıyorsa araştırmak, gidip bizzat yerinde yemek acayip ilgi alanımıma girer bazen yediğim yemek parasından çok benzin parası vermek durumunda kaldığım zamanlar bile olmuştur yani ben yemek olayına şöyle bakmam "aman canım alt tarafı bir karnımızı doyurucaz"işte aşağıdaki lezzet durakları o yüzden inanılmaz ilgimi çekti bir çoğunu bizzat denemiş biri olarak birazda ben ekleme yaparak meraklıları için kaynak olabilecek bu lezzet konaklarını sizlerle paylaşmak istedim kimin hazırladığını bilmiyorum ama hazırlayanların emeğine, ellerine sağlık.

1. Hunkar Lokantasi'nin ayvali yahnisi ve irmik helvasi : Nisantasi ve
Etilerde iki lokantasi mevcuttur.Geleneksel Turk mutfagi yemekleri sunar.
Ayvali yahni tereyaginda cevrilmis iri ayva parcalari kuzu etiyle bir
arada pisirilip tarcinla lezzetlendiriliyor. Ve son dokunus bir kasIk
pekmezle gerceklesiyor. Bir diger lezzeti ise ozel tereyagli, ilik irmik
helvasi, tatliyla hic alakasi olmayani bile teslim alir. En iyi irmik
helvasi, en iyi asure bu lokantadadir. Keci peyniri ile yapilan
zeytinyagli patlican salatasi ile paca corbasi da unludur. En iyi corbada
birinci siradadir. Corba cesitleri gunluk degisiyor. Mim Kemal Oke Sokak.
No :21 Nisantasi 0212 2254665- Nisbetiye cad. No :52 Etiler.0212
2874770-71

2. Kanaat Lokantasi'nin tencere yemekleri ve sorbe'si : Tarihi Turk ve
Osmanli saray yemekleri ile unludur. Tencere yemeklerinden coban
kavurmasi, sac kavurmasi , kuru fasulyesi nadir bulunacak lezzettedir.
Ekmek kadayifi da pek meshurdur. Yogurdu ve sutlu tatlilari iyidir.
Patlican kebabini en iyi yapanlardandir.Kuzu elbasan tava, ozbek pilavi,
zeytinyagli enginar, ogmac corbasi ve zeytinyagli lahana sarmasi diger
unlu lezzetleridir. Sorbe havasindaki meyveli dondurmalari meshurdur.
Katki maddesi yok, salep Yozgat'tan, sut Cekmekoy'den. Selmanipak
caddesi, No:25 Uskudar.0216 5533791-3415444

3. Pandeli'nin boregi : Misir carsisinin girisindeki restoranda yer
bulmak oldukca guctur. Osmanli ve Fransiz mutfagi ile unludur.
11.30-16.00 arasi aciktir. Pazar gunleri kapalidir. Patlicanli boregi
meshurdur.Ustunde bir parca donerle servis edilen boregi denemelisiniz.
0212 5373909

4. Yanyali Fehmi'nin arpacik soganli yahnisi : Osmanli saray
mutfaginin en iyi orneklerindendir. Husrana yol acmayan birinci sinif
esnaf lokantasidir. Tek seye indirgendiginde arpacik soganli yahni on
plana cikiyor. Bu meshur papaz yahnisi arpacik sogani ve kuzu etiyle
yapiliyor. Islim kebabi, elbasan tava, pasa kebabi, acem tavugu, enginar
graten diger unlu lezzetleridir. Yaglikci Ismail sok. No. 1, Kadikoy
carsisi-Balikcilarin oldugu sokak, solda ilk dukkan.

5. Asitane'nin sebzeli sarmasi : Istanbul'da Osmanli mutfagini en iyi
sunan yerlerdendir.Sebzeli asitane sarmasinda kozlenmis patlican ve
sarimsakli kofte, nane asidesi ile servis edilir.Cuma ve Cumartesi
aksamlari fasil ve Turk sanat muzigi agirlikli canli muzik programi var.
Kariye cami sok. No :18 Edirnekapi

6. Haci Abdullah'in Kompostolari : Turk, Osmanli mutfaginin en
sohretlilerindendir. 400 cesit yemegi var. Ister franbuaz, ister nar ;
kompostolar lezzetlidir . Ana yemeklerinden en bilinenleri, elbasan tava,
kuzu incik, kuzu tandir ve etli dolmalardir. Ayva tatlisi
nefistir. 11-23 arasi servis yapiyor. Aga cami yani, Sakizagaci cad. No:
17 Beyoglu. 0212 2938561-2930851

7. Haci Salih'in imambayildisi : Yemek cesitlerinin tumu Turk
mutfagindandir. Imambayildinin en iyi yapildigi yerdir. Istiklal cad. No
:201 Anadolu han (pasaj ici) 12-19 arasinda servis yapilir. Kir
pilavi, begendi ve kuru fasulye sevilen yemeklerindendir. Sakizli
muhallebi yemeyi de ihmal etmeyin. Beyoglu. 0212 2434528

8. Hamdi'nin kebaplari : Misir carsisinin hemen arkasindaki Hamdi Et
lokantasinin kebaplari da muhtesem Halic manzarasi kadar iz birakir.
Firik pilavi (ustunde az nohut ve kuzu tandir olan bir nevi bulgur
pilavi) nefis, lahmacunu super, cig kofte ve icli kofteleri muhtesem,
oruk kebabi (simit kebabi) sira disi, sis kebabi dunya capinda, tatli
olarak katmer (baklava) enfes. Tahmis cad. Kalcin sok. No :17 Eminonu.
0212 5280390

9. Ciya'nin kirece yatirilmis kabak tatlisi : Kadikoy carsisindaki
Ciya'da maceradan korkmayin. En iyi yoresel mutfak (Guney Anadolu )
buradadir.Kapanisi mutlaka disi citir ici yumusak olan kirece yatirilmis
kabakla yapin. Van yoresinin ayran asi corbasi, eksili kofte ( onlar
anali kizli diyor), humus, felafeli, pazi ve borani'yi de deneyin.
Gunesli bahce Sok. No :48/B Balikcilarin oldugu sokak. Kadikoy. en
ilginci gul iskembesi . Balik ve et cesitlerinin her turu mevcut.
Karadeniz mutfagindan lezzetlerle tanisabileceginiz bir meyhanedir.
Pacanga boregi ve kuzu sarma ozel yemekleridir. Asmalimescit cad.
Sofyali sok. No : 10/12 Beyoglu

11. Lacivert'in uskumru dolmasi : Pirincten cok sogan iceriyor. Asil
sirri ise icine katilan kisniste. Alaturka balik corbasi, pazi dolmasi,
firinda kizartilmis beykoz kebabi, somonlu bohca krepi, kremali safran
soslu levrek porcini, mantar ve ispanakla gratine lacivert steak, kabak
ve ayva tatlilari spesiyalleri. En iyi kabak tatlisi buradadir. Essiz
bogaz manzarali Lacivert Anadolu Hisar'inda. Korfez cad. No :57/A 0216
4134224

12. Mabeyin'in baharatli yemekleri : Asya yakasindaki bu 19 uncu yuzyil
ahsap villasina Turkiye'nin mutfak baskenti olan Gaziantep'in
sansasyonel ve ustaca hazirlanmis baharatli kebap ve izgara etleri icin
gitmeye deger.Altunizade'den Camlica'ya cikarken. Eski KisIkli cad. No
:129 0216 4225580

13. 360 Istanbul : Mukemmel manzara ve korkunc kokteyller.Vahsice global
secimler sunan monu hos. Istiklal caddesi. Misir apt. No .32/309 kat 8
Beyoglu. 0212 2511042-43

14. Guvecci Abdullah'in guvecleri : Osmanli Imparatorlugu zamaninda
guvecte yemekler yapan Uskup'lu Abdullah ustanin torunlari cok cesitli
guvec yapiyor. Uskup kebabi ve guvecte manti sasirtici guzellikte. Fener
Kalamis caddesi. Fenerbahce 0216 3477797

15. Pafuli :Karadeniz yemeginin ve hamsinin birincisi. 21 yildir
Kurucesme'deki yerinde hizmet veriyor. Ickili lokanta. Karadeniz
yemekleri disinda soguk mezeler, kalamar, karides gibi deniz urunleri de
var. Karalahana sarma, mihlama, hamsili pilav, misir unuyla hamsili tava,
misir ekmegi, fasulye tursusu kavurmasi , kara lahana diblesi ve pazi
kavurma bulabilirsiniz. Tatli olarak Laz boregi de var. Iki katli, 140
kisiye kadar servis verebiliyor. Japonlarin Istanbul'da en fazla ragbet
gosterdigi restoran. Sadece Karadeniz yemekleri yiyip cikmak isteyenler,
kisi basi 40-50 YTL arasi oduyor. 12.00- 01.00 arasi acik. Bogaz
manzarali. Otopark sorunu yok.Kurucesme caddesi.No:116 Tel: (212) 263 66
38

16. Koco : Bir balik restorani olmasina ragmen her cesit et yemegi ve
mezeye de sahip. En iyi hamsi yapan 10 yerden ikinci sirada yer
almaktadir.Gunluk olarak sezonun tum taze baliklarini bulunduruyorlar.
Hamsi tavasi cok seviliyor.Hamsiyi izgara, tava veya bugulama olarak
yemek mumkun.Tereyaginda karides, sicak ciger ve muska boregi de tavsiye
ediliyor. Kadikoy Moda Caddesi No :265 Tel: (216) 336 07 95

17. Komur Lokantasi : Karadeniz yemeginde en iyi ikinci. Istanbul'da
monusune karalahanayi alan ilk restoran. Komur, 1960 larin basinda
kuruldu. Trabzon, Rize ve Artvin yoresinin yemekleri servis ediliyor.
Kucuk Mustafapasa ve Fatih'te iki subesi var. Cibali'deki restoranin
kendi otoparki bulunuyor. Fatih subesi Fevzipasa Bulvari uzerinde. Cok
katli lokantada gunde 30 cesit yemek yapiliyor. Hamsi pilavi, karalahana
dolmasi, hamsi tavasi meshur. Bol findikli, cok hafif bir tatli olan
"Komur Sarmasi"ni da mutlaka tadin. Tel: (212) 631 01 92

18. Canim Cigerim : Istanbulun en iyi cigercisi listesinde birinci
sirada yer aliyor. Mersinli Ilhan Ozkan, Beyoglu Asmalimescit'teki mekani
6 yil once acti. Sadece ciger servis ediliyor. Gunluk kuzu cigeri, kuyruk
yagiyla birlikte sise gecirilerek komur atesinde
pisiriliyor. Mersin ve Gaziantep'ten getirilen baharatlarla sunuluyor.
Cigerin yaninda ezme ve yesil salata, sogan ve piyaz veriliyor. Gunde
20-25 kilogram ciger tuketiliyor. Her gun 12.00-24.00 arasinda hizmet
veren cigercinin salgami da Mersin'den geliyor. Icki servisi yok. Minare
sokak No :1 Tel: (212) 252 60 60

19. Cigerci Hulisi : En iyi cigerci siralamasinda ikinci sirada.Sahibi
Hulusi Ecevit, kahvaltida dahi ciger yenen Mersin'in unlu
cigercilerinden Apo'nun ustalarindan. Istanbul Kadikoy'deki mekani bir
yil once acti. Kuzu cigeri, kuyruk yagi ile birlikte sise gecirilerek
ateste pisiriliyor. Ezme, zeytinyagli, nar eksili salata, kozde domates,
sogan ve biberle servis yapiliyor. Bol yesillik ve ozel lavas ekmegi
veriliyor. Kimyonu ve salgami Mersin, pul ve toz biberi Gaziantep'ten
geliyor. Ustune kerebic tatlisi yemeniz tavsiye edilir. Alkollu icki
servisi yok. Her gun 12.00-02.00 arasinda hizmet veriyor.Tel: (216) 336
11 23


20. Selim Amca : En iyi Bumbar dolmasinda birinci sirada yer aliyor.
1982'de Diyarbakir'da kurulan Kaburgaci Selim Amca'nin unu kisa surede
Diyarbakir'i asti ve Istanbul'a kadar uzandi. Bugun Istanbul'da Aksaray,
Bahcelievler ve Sahrayicedit'te olmak uzere uc subesi var. Oglen
12.00'den gece 22.30'a kadar acik. Yazin en sicak aylari haric, haftada
yedi gun bumbar servisi yapiyorlar. Bumbarin malzemeleri Diyarbakir'dan
geliyor. Kaburgaci Selim Amca'ya gitmisken haslanmis icli kofte ve
kaburga dolmasini da deneyebilirsiniz.

21. Gelik lokantasi'nin kasarli koftesi : Atakoy sahil yolundaki
yillarin unlu lokantasi Gelik'te kasarli kofte cok iyi yapilmaktadir.
Kuyu kebabi , mantarli gelik pilavi, kunefe diger ozel urunleridir. 0212
5607283 (3 hat)

22. Sultanahmet koftesi : Orijinali Sultanahmet'teki Selim Usta'nin
dukkanidir. 3 katli 200 kisilik tarihi binada kofte, piyaz, salata, tursu
ve irmik helvasi yiyebiliyorsunuz. 10.30-22.30 saatleri arasinda acik.
Irmik helvasi da en az koftesi kadar meshur. Rezervasyon
gerekmiyor . Selamicesme'de ilk subesini acti. Tel: (212) 513 64 68

23. Filibe kofteci'sinin koftesi : Dort kusaktir ayni aile tarafindan
isletilen mekan, sanat cevresinin de ugrak yeri. Ayni anda en cok 15 kisi
yemek yiyebiliyor. Gunde ortalama 200 kisiye hizmet veriyor. Her gun saat
11.00 gibi baslayan servis, o gun icin hazirlanan kofteler bitene kadar
devam ediyor. Pazar gunleri acik degil. Rezervasyon
gerekmiyor. Ankara cad. No :112 Sirkeci Tel: (212) 519 39 76

24. Han'in inegol koftesi : Bagdat caddesi Bostanci (No :486 Tel : 0216
3612968) ve Saskinbakkal'da ( No. 379 Tel : 0216 3021919) iki subesi var
Han restoranin. Yillardir en cok tercih edilen lezzeti inegol koftesi.

25. Hain kofte'nin sucuk koftesi : Uc cesit ( hain, acili, sucuklu)
koftesinden en iyisi sarimsakli sucuklu koftesidir. Emniyet evleri mah.
Yeniceri sok. No :10/2 Levent sanayiinin icinde. 4. Levent. 0212 2785854

26. Kasibeyaz'in lahmacunu : Ozelligi sogansiz olmasi.Sarimsak ve tuzlu
pide hamurundan yapiliyor ve sadece kuzu eti kullaniliyor. Antep kebap
ve yemeklerini sunuyor. Ozel yemekleri ; Patlicanli kebap, alinazik ve
fistikli kebap.Catal Sokak No: 10 Senlikkoy/Florya. 0212 6632890

27. Beyti'nin beyti kebabi: Ismini de spesiyali olan etten aliyor
restoran. Beyti kebabinda o kadar iddialilar yani. Buraya ilk kez
gidiyorsaniz kendinizi size zengin cesitlerden azar azar ornekler sunacak
garsonlara birakmaniz. Pazartesi gunleri kapali. Orman sokak No:8 Florya.
0212 6632990

28. Park Samdan'in kuzu kaburga veya kuzu kulbastisi . 20 yildir
Istanbul'da klasIklesmis bir restoran olan Samdan mutfaginin yillardir
degismeyen ozel yemegi kuzu kaburga ve kulbastidir. Mimkemal Oke cad. no
: 18/1 Nisantasi. 0212 2250710

29. Bogazici Borsa'nin hunkarbegendisi : Turk mutfagini en iyi yapan
yerlerin basinda gelen Borsa'da klasIk lezzetler, sIk sunulur.
Hunkarbegendisi hicbir yere benzemez. En iyi zeytinyaglilarda ilk sirayi
aliyor. Is yemegi verilebilecek en iyi 10 icinde birinci sirada . Ic
bakla, havuc ve patates ile sunulan enginar, imambayildi, pazi sarma ve
pilaki en sevilen zeytinyaglilar. Eminonu, Osmanbey ve Fenerbahce'de
subeleri vardir. Harbiye, Lutfi Kirdar Kongre salonu alti. 0212 42001-02

30. Feriye'nin cilavi : Turk mutfagini enfes bir manzarayla
birlestiriyor Feriye. Cilav'in nefaseti, icinin sakizli olmasindan
kaynaklaniyor. Cilav yasmin turu kokulu pirinctir. En iyi zeytinyagli
yemek yapanlarda ilk ona girmistir. Zeytinyagli kabak cicegi dolmasi,
visneli asma yapragi sarmasi, kalamar icli pazi yapragi sarmasi, asma
yapraginda butun enginar gibi sevilen yemekleri vardir. Ciragan cad. No :
124 Ortakoy.02122272216

31. Patisah Sofrasi'nin kozde pilici : Turk ve Osmanli yemeklerinin
sunuldugu mekanin ozelligi, pilic ve kuzuyu tamamen dogal odun atesinde
pisirmesi. Kozde pilic hem lezzetli hem citir oluyor. Abide-i Hurriyet
cad. No:259 Sisli adliyesinin yaninda.

32. Season'un rizottosu : Four Season otel'in avlusunda zarif bir
restorandir. Akdeniz mutfagi agirlikli season gurmelere gore Istanbul'un
en iyi yemek sunan ikinci lokantasi. Krema yerine sebze suyuyla
hazirlanan rizottosu hafif ve lezzetli. Tevfikhane sok. No.1
Sultanahmet. 0212 6388200

33. Kiyi Restoran'in yaprak cigeri : Kiyi'nin baliklarinin yani sira
mezeleri de cok iyidir. Kuzu yaprak cigeri bilumum baharatlar bulanip
kizgin yagda pisiriliyor. Uzerine dereotu serpilip servis edilir. En iyi
midye dolmasi da burada yenir. Ahtopot salatasi, kagitta karides ve
fasulye yahnisi ozellikle tavsiye ediliyor. Kefelikoy caddesi No :126
Tarabya 0212 2620002

34. Mikla'nin kirmizi biber corbasi : Isvec dogumlu sef Mehmet Gurs; tum
yemekleriyle mest ediyor.Kozlenmis kirmizi biber corbasina oncelikle
bayiliyoruz. Akdeniz tabaklarini Turk ve Iskandinav aksaniyla
sunuyorlar. Balik ve kuzu eti agirlikli yemekler sunuluyor. Yemek sunumu
en sIk lokanta secilmistir.Tepebasi The Marmara Pera Hotel'in 18 inci
katinda. 0212 2935656

35. Develi'nin cigkoftesi: Develi'nin Samatya'daki subesi esastir.
Guneydogu yemek ve kebaplarini yapiyor. Burada cig kofte sam fistikli
yapiliyor. Balik pazari meydani. 0212 5290833

36. Salomanje'nin mucveri ve mozaik tatlisi : Kabak mucveri ve ev tipi
mozaik pastasi meshurdur. Kahvalti, pazi sarmasi, koftesi ev yapimi
tatlilari denenmesi gereken diger lezzetleridir.Nisantasi, Arifiye Sokak.
0212 3273577

37. La Maison'un cikolatali suflesi : Orijinal Fransiz yemeklerini
yillardir basari ile sunan bu oldukca pahali restoranda cikolatali
sufle bir klasIktir. Muvezzi Cad. No :63 BesIktas-Ciragan- 02122274263

38. Sabirtasi'nin icli koftesi : Harika salata esliginde Ali amcanin
doyumsuz icli koftelerini esi evde yapmaktadir.Maras yemegi olan Eksili
corbayi da deneyin. Istiklal Caddesinden Tunele giderken Yapi Kredi
Bankasinin karsisinda 216-218 no.li binanin 5 inci katinda. 0212 2448223

39. Zencefil'in sebze salatasi : Vejetaryen lokantasi Zencefil'de
kabakli, soya fasulyeli sebze salatasini denemelisiniz. Yaninda
Zencefil'in ozel ekmeklerinden de isteyin. Diger ozel yemekleri pazili
kis, sebzeli borek, firinda ispanak ve mucver'dir. En iyi limonata da
burada yapilir. Istiklal cad. Kurabiye sok. No :3 Beyoglu. 0212 2444082

40. Cesni'nin iskembe sotesi : Mutevazi et lokantasinda damaginizi
delirtebilecek kudrette guvecte iskembe sotesi yapiliyor. Pilic ve biftek
sarma, firin beyti, somali kebap gibi spesiyaliteleri mevcut. Cemil
Topuzlu cad. Mahur Sok. 3/1 Ciftehavuzlar 0216 3603860

41. Corba da corba :Corba ana fikrinden yola cikan Corba da Corba, iki
yil once Alasehir'de acildi. Corba'da en iyi 10'da ikinci sirada. Her gun
09.00'da kapilarini acan mekan, haftanin bes gunu 02.00 'ye, cuma ve
cumartesi gunleri ise 04.00'e kadar acik. Burada porsiyonlar cok buyuk.
Bir corba icerek doymak mumkun. Ancak corbanin uzerine, ana yemekler,
salatalar ve tatlilardan olusan monuden secimler de yapabilirsiniz. En
cok tercih edilen cesitler; safranli hunkar, macar gulas, balik, Rus borc
ve yuvalama. Her gun 14 cesit sabit, iki cesit degisen corbanin yapildigi
mekanda, bugune kadar 400 tarif denenerek, musterilere
sunulmus. Tel: (216) 456 49 22

42. Ali Baba'nin koftesi : Onceleri bir minibus koftecisiydi. Unu
kulaktan kulaga yayildi, giderek dukkani buyutuyor. Vaktiniz varsa
masalarda kofte piyaz, yoksa ayakustu kofte ekmek tavsiye ederiz.1 inci
cadde No :192 Arnavutkoy. 0212 2631361

43. Daruzziyafe'nin koftesi : Suleymaniye camii'nin kulliyesinde Osmanli
yemek kulturunu yasatmak uzere acilan restoranin spesiyali olan bu
yemek biraz baharatli ve inanilmaz lezzetli. Icinde uc farkli et (koyun,
dana ve pilic) bulunuyor. Kofteye fistik ve baharatlar eklenip, yufkaya
sarilip pisiriliyor. Ozel yemekleri arasinda Tesrifettin Naim Efendi
yahnisi, Suleymaniye corbasi ve fukura keskulu
bulunuyor.Cumartesi aksamlari fasil dinleyebilirsiniz. Sifaha cad. No :6
0212 5118414

44. Kanatci Haydar'in tavuk kanatlari :Komur izgarada pisen tavuk
kanatlari muthistir. Kocasinan Sendurak.

45. Ayder'in kuru fasulyesi : Baglarbasi'ndaki salas bir dukkanda,
sehrin en iyi kuru fasulyesi bir gun oncesinden sutte guzellik uykusuna
yatirilarak yapiliyor. Nuh Kuyusu cad. No : 303

46. Tugra'nin Osmanli usulu tavuk corbasi : Ciragan Sarayinda,
Kempinski otelindeki Tugra'da tavuksuyu corba ozel bir tarifle , yogurt
ve pirasa katilarak hazirlaniyor. Bazi tavsiyeler, kuzu sirti kulbasti,
tavuk gogsu sarma, Tesrifatli Naim Efendi yahnisi, firin sutlac uzeri
cevizli dondurma sayilabilir. BesIktas. 0212 2583377

47. Apik'in iskembe corbasi : Eglenceden sonra geceyi iyi bir iskembe
corbasiyla tamamlamak adettendir. Apik Dolapdere'de yillarin
emektaridir. En iyi iskembe corbasi buradadir. Dereboyu cad. No: 79
Kasimpasa-Taksim arasi. 0212 2504804

48. Rejans'in Piroskisi : Rejans zaten ambiyansiyla basli basina bir
Istanbul tadidir. Piroskisi agizda kopuk gibi erir. Boeuf stragonof,
kievski ve pojorski diger unluleridir.Bu Rus lokantasi Ataturk'un gozde
lokantalarindan biridir. . Istiklal caddesi, Emir Nevruz sok. No : 17
Olivia gecidi No :15. Galatasaray'dadir. 0212 2433882

49. Mavi'nin patlicanli borekitasi : Nisantasi'indaki Mavi yillardir
degismeyen bulusma noktalarindan. Krepleri, salatalari, cesidi az da olsa
tatlilari hep iyidir ama patlicanli borekitasi az bulunur ozelliktedir

50. Beyoglu Lades'in Menemeni : Kendilerine ozgu bu menemenin en onemli
malzemesi, olmazsa olmazi salca. 30 senedir tadi hic degismeyen ev yapimi
salca kullaniyorlar.Aga caminin karsisindaki Sadri AlisIk sokakda. (eski
adi Bursa sok)

51. Sampiyon kokorec : Adindan da anlasilacagi gibi kokorec konusunda
sampiyon olup en iyidir. Beyoglu balik pazarindaki subesini tavsiye
ederiz. Sacta domatesli ve aci biberli yapiyorlar.


52. Tesvikiye Saray'in tavuklu pilavi : Lokanta ilk kuruldugunda
tavukgogsu yapiminda kullanilan tavuk etleri artinca pilava
katilmis.Boylece tavuklu pilav ortaya cikmis. Su anda en cok siparis
aldigi yemek.
53. Aga Lokantasi'nin sekerparesi : Beyoglu ve Gunesli'deki Aga
Lokantasinin sekerparesi kocaman, tam kivaminda. Lokanta Turk mutfagi
ornekleri sunuyor. Kuzu tandir, pilic MeksIka ve Osmanli mutfagindan
cesitleri diger unluleridir. Sakizagaci cad. No : 5/1 Beyoglu. 0212
2493924

54. Cafe Wien'in sinitzeli : Reasurans carsisi icindeki Cafe Wien'in adi
cafe ama cok lezzetli yemekleri de var. Viyana usulu sinitzeli en iyi
yapanlardan. Patates salatasi ve ozel yemekleri de cok
iyidir.Tesvikiye cad. No : 62

55. Giritli'nin ahtoptu : Turkiye'nin mezeleri ile meshur 10 yerinden
birinci sirada olanidir.Ot mezesinde ikinci siradadir. Minyatur
keselerde gelen tum mezeleri ayri guzellikte ama salkim sacak gelen
ehlilestirilmemis goruntudeki pamuk ahtapotu, ruyalara giren cinsten
.Mezeleri yaninda deniz mahsullu pilavi, guvecte kurutulmus sarapla
marine edilmis izgara ahtapotu, yerli kalamar, tas firindan otlu pide
diger ozel urunlerdir. Her gun bes cesit ot mezesi sunuluyor. Otlar,
zeytinyagiyla birlikte salata gibi servis ediliyor. Yogun aromali otlar,
tadinin yumusamasi icin bakliyatlarla karistiriliyor. Hepsi buharda
pisiriliyor. Ayvalik'tan getirilen sizma zeytinyagi kullaniliyor.
Ahirkapi Sok. No.24 Armada otel yani.Sultanahmet-Cankurtaran. 0212
4582270-71. Unkapani'ndan Eyup'e giderken Kadir Has Universitesinin
bitisiginde, tekel'in tutun borsasi olarak kullandigi binada ayri bir
Giritli lokantasi oldugunu gordum. Alakalari var mi bilmiyorum.

56. Balikci Sebahattin'in midyeli pilavi : Bu bahceli deniz urunleri
lokantasi mukemmel mezeler sunuyor. Sayamayacagimiz kadar cok ozel balik
yemeginin icinde bir midyeli pilav var ki yasarken mutlaka tadilmali.
Hasan koyu sok. No :1 Cankurtaran. 0212 4581824

57. Adem Baba'nin istavriti :Burada balik, sosuyla susuyle degil lezzeti
ile on plandadir.Yalnizca gunluk taze balik ve bol salata. Icki yok.
Istavritleri o kadar lezzetli ki, parmaklarinizi
yiyebilirsiniz.Kalamar tavasi, somon, hamsi tavasi da iyiler
arasindadir. Pazartesi gunleri kapali. Pazar gunleri balik corbasi bulmak
mumkun. Satis Meydani sok. No. 2-5 Arnavutkoy. 0212 2634829

58. Balikci Hasan'in lakerdasi ve coban salatasi : Baliklarin
tazeliginin sebebi haldeki balikcilarin sabah ilk olarak buraya satis
yapmasindandir. Arnavutkoy

59. Cengelkoy Iskele'nin deniz mahsulleri guveci : Lezzeti ve butun o
malzemelerin verdigi enerji dusunulerek bu yemege atom adi
verilmis.Anadolu yakasinin en guzel manzarali, en kaliteli balik
lokantasidir. Izgara kalamari, Levrek izgara ve hamsi tavasi da
lezzetlidir. Kalamar Izgara'nin sirrinin sosunda oldugunu soyleniyor.
Izgara balikta da kullanilan bu sos, soya sosu, tereyagi, sulandirilmis
sarimsak ve nisastanin belli oranlarda bir araya getirilmesiyle olus
uyor. Vapur iskelesi yani No :10 Cengelkoy. 0216 3215506

60. Todori'nin marine edilmis cig baligi : Todori, Anadolu tarafinin en
iyi balikcilarindandir. Baslangiclardan marine cig baligi, balik koftesi
ve uskumrusu muthistir. Cemil Topuzlu cad. No: 146 Caddebostan. 0216
3506565

61. Doga Balik'in salatasi Doga balik hem baliklari hem manzarasi ile
unludur. Balik tabiki salatasiz yenmez. Doga'da salatalar Kazdagi'ndan
getirilen ozel otlarla yapiliyor. Su anda monude 10 cesit otlu meze
bulunuyor. Rezene, kuzu kulagi, gelincik, kus otu, yabani semizotu,
borulce, arapsaci, radika, turpotu, hardal otu en sevilenlerden.Yani ot
mezesinin birinci oldugu lokantadir. Akarsu yokusu cad. no : 46
Cihangir. 0212 2443172

62. Park fora : Deniz urunleri ve balik mezesinde en iyi onda birinci
siradadir. Kurucesme Cemil Topuzlu Parki icinde bulunan Park Fora'nin
soguk mezelerde spesiyali hardal sosla marine edilmis levrek. Torik
lakerda, uskumru cirozu, tuz karabiber ve sekerle marine edilmis somon,
Cerkez tavugunun balik versiyonu olan Cerkez baligi da restorana has
balik mezelerinden. Sicak balik mezeleri arasinda levrekten yapilma balik
koftesi, fener baligi kavurma, balik kokoreci, levrekten yapilan balik
boregi ve yine levrekten yapilan balik kroket var. Tarama, balik
yumurtasindan yapilan bir cesit soguk meze. Balik yumurtasinin
rendelenip islatilmis yarim ekmek, limon suyu, sirke, yag eklenerek
karistirilmasiyla yapiliyor. Balik corbasi, deniz kerevitinden yapilan
fora kerevit, Ispanyol usulu deniz urunleri pilavi Paella da
yiyebilirsiniz.Muallim Naci cad. No :134 Tel: (212) 265 50 63-67

63. Foca fish gurmet : Deniz urunleri ve balik mezesinde en iyi onda
ikinci siradadir.Foca, Istanbul Anadolu Yakasi'nda Kucukyali sahilinde 2
yillik bir mekan. Balik mezesi olarak levrek marin, palamut, torik ve
somon baligindan lakerda, izmarit salamura, soguk levrek, soya soslu
uskumru, uskumru cirozu, somon fume, somon pastirma yapiyorlar. Diger
deniz mahsullerinden yapilan mezeleri de bulabilirsiniz. Monude levrek
marin, palamut, torik ve somon baligindan lakerda, izmarit salamura,
somon fume ve somon pastirma one cikiyor. Foca lokmasi ise levrek
baligina sarilmis ahtapot, karides gibi deniz mahsullerinin ozel bir
sosla firinlanmasiyla yapilan bir sicak meze . Tel: (216) 5198686

64. Set'in balik kokareci : Kirecburnu'ndaki set'in her seyi taze ve
lezizdir. Balik kokareci insani baska dunyalara goturur. Balik
pastirmasi, balik boregi, ispanakli istiridye, fener baligi kavurma ve
lop kalkani diger unlu lezzetleridir. Kirecburnu cadddesi No :18.
Tarabya. 0212 2620411

65. Yakup'un ciroz salatasi : Meyhane kulturunun onculerinden Yakup'un
mezelerinin en guzeli ciroz salatasidir. Boreklerle arnavut cigeri
ozellikle lezzetlidir.Tunel'de Yakup, Beyoglu Asmalimescit'de Yakup-2,
0212 2492925

66. Imroz'un hamsisi : Tarihi Rum meyhanelerinden biridir. Hamsi,
zeytinyaginda kizarmis, citir citir ve uzeri kekikli servis
edilir.Zeytinyaglilari ile unludur. Pastirmali ve kasarli paneyi de
denemelisiniz. Balik pazari, Nevizade sok. No :24 Beyoglu. 0212 2499073

67. Koprualtinda balik : Altinboynuz manzarasina karsi hesapli yemek
icin dogru adres buradaki balik ekmekciler.

68. Anadolu kavagi'nda midye tava : Ekmek arasi, tarator soslu iki cop
midye tava, Bogaz'a karsi en buyuk keyiftir

69. Tarihi Kirecburnu Firini'nin kiymali boregi : Tam 47 yillik gecmisi
var. Ozelligi; kiymasinda kus uzumu olmasi. Kefelikoy cad. No :21 Sariyer.

70. Yenikoy Borekcisi'nin kurabiyeleri : (29) Uzeri susamli tatli
kurabiyeleri cayin yaninda vazgecilmez tattir.

71. Bebek Abbas'in Waffle'i : Tum Waffle'cilara tas cikartir. Bir de
ekstra bogurtlen konulursa, yemeyip yaninda yatilir. Cevdet Pasa mah. No:
117 Bebek.

72. Loft'un incir ezmeli profiterolu : Loft'un basarisi, bildik tadlara
degisIk yorumlar getiren, ascilik egitimi almis sahibinden geliyor.Lutfi
Kirdar Kongre ve Sergi sarayi Rumeli salonu, Harbiye/Elmadag

73. Divan pub'in pub salatasi : Artik biraz demode olsa da, peyniri, dil
kupleri ve bilhassa da sosuyla, Istanbul lezzetleri arasinda yeri ebedi
olmali. Elmadag, Atasehir, Erenkoy (Bagdat caddesi) , Maslak, Fenerbahce,
Kalamis. Pub veya camlica salatasi ile sinitsel, krep ve prefiterol'u
secebilirsiniz.

74. Barba Yani'nin karidesli boregi : Burgazada'daki Yani amcanin rum
mezeleri ve mastika likoru cok meshurdur. Ama en iyisi karidesli boregi.

75. Gunaydin'in etli pidesi : Eti kendi ciftliklerinden sagladiklari
icin yillardir ayni lezzette. Seher yildizi sok. No : 6 Etiler

76. Baylan'in kup griyesi : Yillardir bilinen spesiyal. Vanilya, yanmis
karamel, bal kaymakli dondurma uzerine ufalanmis ceviz ve findik
taneciklerinin dayanilmaz birlikteliginden olusur. Insanin tarif ederken
solugu Kadikoy'de alip, kupun icine gomulesi geliyor. Baylan pastanesi,
Kadikoy carsisi, Muvakkithane cad. No:19

77. Bulgar'in kaymagi: BesIktas'taki salas Bulgar'i bilen bilir ama
bohem burjuvalarin zihninde yer etmesi Wallpaper dergisine cikmasi ile
olmustur. Balkaymakli, taze yumurtali, citir ekmekli kahvaltisi ile ilkel
ama bir o kadar da lezzetlidir.

78. Emek kafe'nin sahanda yumurtasi : Deniz kenarinda, masaniza konan
sercelerle birlikte kahvalti keyfi gibisi yoktur. Sahanda yumurtasi ve
karisIk menemeni icinizdeki ekmek banma hissini korukler.Ada cayi da
iyidir. Kayseri usulu mantiyi en guzel yapan yerlerin basinda gelir. Cig
borek ve yaprak sarma konusunda da basarilidir. Icli kofte, mantar soslu
kofte kol boregi, ev baklavasi ve corek otlu salatasi diger onemli
lezzetleridir. Koybasi cad. No :218, Yenikoy

79. Yasar ustanin kavunlu dondurmasi : 32 yildir Bostanci'da gercek
meyvelerden (kavun, cilek, seftali) dondurma uretiyor Yasar usta.
Kabuklarini fircaladigi kavunu istahla oneririz. Minibus caddesi sonunda
Turk Petrolun karsisindaki sokakta.

80. Kantin'in cheese cake'i : Semsa Denizsel'in visneli cheesecake'i bir
fincan filitre kahve ile bunyenize iyi gelecek.Valikonagi caddesi,
Akkavak sokak, Nisantasi.

81. Vefa'nin bozasi : Ekim ayi gibi cikan bozayi vefa tarihi vefa
bozacisinda denemelisiniz. Sarachane.

82. Zeynel'in tavukgogsu ve kazandibi : (17) Onca muhallebici var fakat
Zeynel'in tavukgogsu ve kazandibi hele de uzeri dondurmaliysa baskadir.
Fenerbahce-Caddebostan

83. Karakoy Gulluoglu'nun baklavasi : Spesiyal baklavalari
Hekimbasi'dir. Harcinda ve serbetinde ceviz, damla sakizi, zencefil,
corekotu, hindistan cevizi, kakule, karanfil suyu, kisnis, safran, salep,
tarcin ve portakal kabugu olan tam bir enerji urunu.Zeytinyagi ile
pisirilen Medibak, Kalorisi azaltilmis Diabak diger spesiyallerdir.
Rihtim caddesi, katli otopark altindadir. Karakoy mumhane caddesi
No:171'deki uretim yeri daha sakindir.

84. Sariyer borekcisinin pogacasi : Sariyer meydanindan Rumeli Kavagina
giden yolun uzerindeki tarihi Sariyer borekcisi yillardir bu isin ustasi.
Pogacasi o kadar lezzetlidir ki borege benzer.

85. Konak pastanesi'nin cikolatali badem ezmesi : Konak pastanesi'nin
her seyi ayri bir efsanedir. Aycoregi, ekler pastalari..Ama mantar
seklindeki cikolatali badem ezmesinin ustune yoktur. En iyi krokan da
buradadir. Valikonagi cad. No : 341 Nisantasi.

86. Tesvikiye Bahar Pastanesi'nin cikolatali kestane tatlisi :
Kafkas'in kestane sekerlerine bir Istanbullu olarak rakiptir. Hep
tazedir. Cikolata ile kestanenin bilesimi ve agizda dagilisi insani mest
eder. Macka cad. No : 65 Macka. Kadikoy ve Goztepe'de subeleri mevcuttur.

87. Gezi pastanesi'nin sicak cikolatasi : Kullanilan malzeme o kadar
kaliteli ki , sicak cikolata gercek cikolata tadinda. En iyi cikolatali
pasta burada yapilir. Buranin adi Gezi Istanbul oldu.AKM yani Taksim.

88. Divan pastanesi'nin cikolatasi : Istanbul'un en iyi
cikolatacisidir. Ozellikle prenses cikolata diye bilinen, ici bademli,
ustu cikolata ve kakao kapli olanlari bir efsanedir. En iyi ekler pasta
da buradadir.

89. Markiz pastane'sinin makaronu .Genellikle badem aromali olan bu
lezzetin, Markiz'de fistikli, gullu ve vanilyalisini bulabilirsiniz.
Tunel 'de.


90. Ethemefendi 36'nin Furanbuazli muhallebisi : Bu muhallebi,
bildiklerinizden cok farkli. Sakizli, furanbuaz soslu ve ustu
dondurmali. Ethem efendi cad. No:36 Erenkoy.

91. Fatih sarmacisi'nin sarmasi : Icine bolca kayisi marmeladi surulup
rulo yapilmis, serbete yatirilmis buyukce bir pandispanya, 60 yildir ayni
ufak dukkanda satilir.

92. Beyaz firin'in paskalya coregi : Kadikoy carsisindaki eski
dukkandan farkli olarak Ciftehavuzlar'da modernize cesitlerde var. Ama
paskalya coregi her zaman bir numara. Yumurta akindan yapilan bezelerin
icinde badem olan Makoranlarin lezzetleri, ozellikle beyazi cok iyi.

93. Pera Palas'ta 5 cayi : Suslu koltuklara kurulup, kuru pasta ile bir
fincan cay icmeyeli ne kadar oldu? Mesrutiyet cad. No: 98-100 Beyoglu.

94. House Cafe'nin naneli limonatasi : Sehrin gobeginde ihlamur ve dut
agaclarinin altinda yapilan cok ozel bir keyif. Brovnisi, burgeri, somon
izgarasi ve kendine ozel tatlilari mevcut. Atiye sokakta,
Salomanje'nin biraz ilerisinde. Nisantasi.

95. Inci'nin profiterolu :Prefiterolun icat edildigi pastanedir. Oz
Inci, Hakiki Inci gibi taklitleri turemisse de gercegi Istiklal
caddesindedir.

96. Bebek badem ezmesi :Tarihi Bebek Badem ezmecisinin badem ezmesi
insan agzina gotururken erimeye baslar adeta. Cok hafiftir. Cevdet Pasa
cad. No : 57 Bebek.

97. Savoy'un milfoy pastasi : Kat kat citir milfoy pastayi Cihangir'in
en eski pastanelerinden Savoy'da denemelisiniz.Paskalya coregi de iyidir.
Siraselviler cad. No : 180.

98. Sariyer muhallebicisinin kazandibi : Sutlu tatlilar sahibinin
ciftliginde sagilan taze sutle yapilir.

99. Has Ekmek Firini'nin ekmegi/pidesi : Cinar alti kahvaltilarinda
Cengelkoy'deki Has ekmek simitleri, pideleri cok iyi gider.Cinar alti cay
bahcesi sakin bir ortamda bogaz manzarasinin keyfini cikarmak icin ideal
bir yerdir.

100. Emirgan Cinaralti'nin Cay ve pogacasi : Burada tavsankani cay icme
keyfi bambaska. Bunca yeni, alternatif su kenari kahvalti mekanina ragmen.

101. Kizilkayalar'in hamburgeri : Lezzeti ozel salcali sosundan
kaynaklaniyor. Ozellikle gece yarisi Taksim'de eglenceden donerken
yenmeli. Bagdat caddesinde de subesi mevcuttur.

102. Bambi'nin durum doneri : aksim /Siraselviler'de sira sira dizilmis
bufeler icinde en iyi durum doner yapan Bambi'dir.


103. Baris Bufe'nin dilli kasarli tostu : Bagdat Caddesinin klasigi,
dilli kasarli pide tostuyla taninir. En iyi tost buradadir. Pide doneri
ve cikolatali tostu da iyidir. Saskinbakkal (No : 379) ve
Ciftehavuzlar'da (No :235)

104. Marmaris Bufe'nin Leyla'si : Leyla. Marmaris bufe'nin cikolatali
muzlu tostuna verilen ad. Mudavimleri bu tosta dunyanin 8 inci harikasi
diyor. Nisbetiye cad. No: 24/32 Etiler ve Cumhuriyet cad. No:19/A Taksim.
Bostancida ilk subesini acti.

105. The Marmara'nin salata ve kuplari : Cesit de sunum da zengindir.
Fonda ise sehrin en merkezi meydaninin kozmopolit tadina varilir.

106. Ortakoy'un kumpiri : Bol kasarli, sosisli, salamli, rus salatali,
mayonezli, ketcapli dev kumpir icin Ortakoy girisindeki cift sirali
kumpircilerden birini secebilirsiniz.

107. Antre'nin peynirleri : Tam 35 cesit Turk peyniri var burada.Peynir
konusunda secici iseniz ugrayin.Siraselviler akarsu cad. Antre Gourment
Shop Cihangir.

108. Asri tursucunun tursusu : Sirri kullanilan koruk ve Uludag suyunda
sakli. KlasIklerin yani sira bamya ve erik gibi cesitler de var.
Tophaneye inen yolda. Cihangir.

109. Kanlica'nin yogurdu : O rengi pembemsi yogurdun ustune pudra sekeri
dokunce ummadik bir tat cikar ortaya. Istanbul'un kendine has bu
yogurdunu vapurda tatmak da ayri bir keyiftir.

110. Hacibekir'in akide sekeri : Anlatmaya gerek var mi?Lokumlari da
nefistir ama asil akideleri oyuncak gibidir.

111. Arnavutkoy'un cilegi : Artik cilek deyince kocaman, tuhaf sekilli
hormonlu bir meyve geliyor aklimiza. Arnavutkoy'un bembeyaz, mis kokan
cilekleri nadir bulunuyor.

112. Cengelkoy'un hiyari : Cengelkoy'un salataligi daha korpe, hos kokulu
ve kutur kuturdur. Haziran 20'den Temmuz 10'a kadar cikar. Bu tarihler
disinda Cengelkoy'den geldi denilirse sakin ola aldanmayin.

113. Murtaza'nin buzlu bademi : Ozellikle rakiyla cok iyi gider.
Nisantasi'nda seyyar arabada satan Murtaza'nin buzlu bademi en
iyilerdendir. Canakkale'den geliyor ve her daim taze oluyor.

114. Erenkoy'un sokak simitcisi : Erenkoy'de Starbucks'in karsi
kaldirimindaki simitciyi deneyin. Simidi ikiye bolup arasina krem peynir
ve zeytin ezmesi suruyor. Simit saraylarindan cok daha citir.

115. Samsun pide salonunun pidesi : Hakiki Karadeniz pidesi yemek
isterseniz bu kucucuk dukkanda kapali kiymali pide ile pastirmali veya
sucuklu yumurtali yagli yemenizi tavsiye ederim. Ahmet Mithat Efendi
Caddesi. No : 19/2 Kalamis. 0216 4184454-56

116.Hocaoğulları kebapçısı:gaziantep yöresine ait sarımsaklı lahmacun ve
kebap çeşitlerini bulabileceğiniz bayrampaşa maltepe meydandaki lokantada
antep fıstıklı kadayıf yemeden çıkmayın.
0212 501 24 97-

117.Pide de samsun: acıbadem caddesi üzerindeki bu muhteşem karadeniz pidesi yapan yer
pidenin her çeşidini bulmanız mümkün ama patlıcanlıyı şiddetle öneririm ayrıca çok şık dizayn edilmiş
bu restarauntta kurufasulyeli ve günahkar adlı pidesi de çok revaçtadır.
0216 326 30 00

resim:internet

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

merhaba, bu lezzet sıralamasında burgazada kalpazankaya restaurant'ın tandır kebabı, kalamar dolması, patlıcan salata ve şak şukası,kroketi gibi lezzetleride mutlaka olmalı bence.

ismail bucak 
 11.02.2008 23:47
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 25
Toplam yorum
: 27
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 6355
Kayıt tarihi
: 12.12.06
 
 

İstanbul'da yaşıyorum, iktisat mezunuyum. Evliyim, 1 kızım,1 oğlum  var.... Siyaset, ekonomi ve s..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster