Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

İstanbul valisi, Çarşı'nın Saylan pankartı hakkında açıklama yapmalıdır

İstanbul valisi, Çarşı'nın Saylan pankartı hakkında açıklama yapmalıdır
 

Haberi okuduğumda şaşırmasam da içimi bir ürperti kapladı. Haber şöyle diyordu: “Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Siyah-Beyazlı taraftarların, 19 Mayıs'ta büyük bir katılımla toprağa verilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı'nın anısına hazırladığı, "Türkan Saylan alkışlarla" yazılı pankartı, bir gece önceden İnönü Stadı'na soktuğu ancak kontrollerde Emniyet'in pankarta el koyduğu öğrenildi.” (1).

Bu haberi okuduğumda şaşırmadım, ülkemizde öyle saçmalıklar yapılıyordu ki şaşırmamayı öğrendim. Bu da onlardan biri olmalı dedim. "Türkan Saylan alkışlarla" yazan bir afişe el koyma cüretini gösterecek görevlilerin ülkemizde yaşıyor olmaları ve bizim onların sağladığı güvenlik önlemlerine güvenmemiz gerektiğini düşününce içimi bir ürperti kapladı.

Bu haberin yalan olmasını dilerim. Ülkemizde gözü kararmış bağnazlığın böyle bir boyuta gelmemiş olmasını dilerim.

İstanbul valisi, Çarşı'nın Saylan pankartı hakkında açıklama yapmalıdır.

Haber yalansa, yalan olduğunu açıklamalıdır.

Haber doğruysa, yalnızca doğru olduğunu açıklamakla yetinmemeli, bu densizliği yapan görevlilerin açığa alındığını da açıklamalıdır.

Hatta daha şık bir açıklama yapabilirler, valinin ve emniyet müdürünün istifa ettiklerini bir basın toplantısıyla duyurabilirler.

Teşekkürler Çarşı… Toplumsal duyarlılığınız için teşekkürler…

Türkan Saylan’ı saygı ve özlemle anıyorum.

(1) Polis Çarşı'nın pankartını topladı... (Milliyet, 25-5-2009): http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1098816&Date=25.05.2009

Ankara, 26 Mayıs 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..