Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '20

 
Kategori
Güncel
 

İstanbul ve Güzellik

İstemediğim bir şeyi hayatta kimse yaptıramaz bana. Toplum kurallarına uymaya çalışır ama dayatmalı kuralları sevdiğim de söylenemez.

Askerlikte Suat arkadaşımla birlikte kuralları dinlemez surekli ´arazi´ olurduk.

Bugün de öyle yaptım. Altmış yaşında olmama rağmen altmışbeş yaş üstü kişilerle sokağa çıktım. Zaten altmışbeş model görünümlü altmış model otomobil örneğinde olduğu gibi yaşımdan büyük gösterdiğimi söylüyorlar.

Çok güzel çok özel insanlarla karşılaştım.

Altmışbeş yaş üstü insanların asil giyimli asil yürüyüşlerini izledim dakikalarca. Sokaklarda farklı rüzgarlar esiyordu renk renk.

Son asil İstanbullu gibiydiler sanki. O eski İstanbul kültürünü yansıtıyordu adeta. İstanbul hanımefendiler beyefendiler.

´İstanbul kültürü´ deyip geçilemez.

İstanbul kültürü demek farklı davranış biçimi demektir. Kibarlıktır zarifliktir hanımefendiliktir beyefendiliktir.

Bakmayın siz son yıllarda büyük göç alması nedeniyle İstanbul kültürü yavaş yavaş yok olmaya yüz tutmaya başlasa da her yeni İstanbullu altmışbeş yaş üstü eski İstanbulluyu takip etsin, onların konuşmalarını yürüyüşlerini araçlara toplu taşıma araçlarına nasıl binip indiklerini gözlemlesinler çok şey kazanacaklarını göreceklerdir.

Bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve sonsuza kadar medeniyetlerin izlerini taşıyacak olan İstanbul ayrica koronavirüs nedeniyle iki aydır çok daha temiz çok daha hiç olmadığı kadar sessiz ve bir o kadar da güzeldi.

Çok güzeldi İstanbul.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..