Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

İstanbul yazıları- 7 Sağlık A.Ş.nin modern tuvaletleri

İstanbul yazıları- 7 Sağlık A.Ş.nin modern tuvaletleri
 

Tuvaletler başta İstanbul olmak üzere şehirlerimizin başta gelen problemlerinden biridir. Gerek umumi tuvaletler gerekse camilerin yanındakiler yabancılara karşı başımızı öne eğdiren mekanlardır. Tuvalet deyince akla  genellikle pislikten içine girilmeyen, mezcup birisinin para topladığı, çoğu zaman bakanı edeni olmayan, kullananların da ömründe bir daha gelmeyecekmiş gibi temizlemeden bıraktığı yerler akla gelir.

Ancak bu utanılacak durum son zamanlarda değişmeye başladı. Büyükşehir Belediyesine bağlı Sağlık A.Ş.nin açtığı, Eminönünde çoğu kişinin Marmaray'ın girişi sandığı yürüyen merdivenli ultra lüks tuvaletten, üst geçitlerin altında açılan modern tuvaletlere kadar insanın çekinmeden gittiği, çok iyi temizlenen, yabancılara karşı mahcup olunacak değil yüz ağartacak tuvaletler görmeye başladık.

Ancak hâlâ ekseriya camilerin yanında içine girilmeyecek kadar pis ve ilkel binlerce tuvalet var. Yeni cami yapmak için para toplanacağına buralar için toplansın ve" Temizlik imandandır" diye bir hadis olduğu hatırlanarak buraları ıslah edilsin.

İkinci bir utanılacak durum da Belgrad ormanları ve Taşdelen gibi mesire yerlerindeki tuvaletler. İnanılmaz derecede pis ve ilkeller. Mesire yerine girerken binlerce lira para toplanıyor ama buralarını düzenlemek kimsenin aklına gelmiyor. Çünkü buraların sorumlusu beyefendilerin kendi lüks tuvaletleri vardır. Lütfen sıcak koltuklarından bir kere kalkıp mesire yeri tuvaletlerin ne halde olduğuna bir baksınlar. Özellikle baharın gelip mesire yerlerinin dolmaya başlayacağı şu günlerde..

Tuvaletler yaşadığınız yerin aynasıdır. Artık bu aynayı temizlemenin vakti gelmedi mi?

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..