Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '08

 
Kategori
Değerleme
 

İstanbulda ev almak

İstanbulda ev aramak gerçekten hem zor hemde meziyet gerektiren bir iş.

_ Fiyatlar bir dert

_Emlakçıların komisyonu

_Kredi masrafları ve faiz oranları

_Piyasanın değişkenliğinden dolayı yemekten korktuğunuz kazık.

Bu liste alıp başını gidebilir, ama ben burda durayım isterseniz. Son 6 aydır hemen tüm online amlak sayfalarından emlak piyasasını ve buna paralel haliyle konut kredisi faiz oranlarını takip etmekteyim. Levent Plazalarda çalıştığım için ve yol işgencesine girmemek için buralara yakın nezih semtleri tercih etmek istesemde fiyatlarda ki korkunç ‘0’ fazlalığı insana ne yapacağını şaşırtır vaziyette.

-Levent

-Etiler

-İstinye

-Kurtuluş

-Beşiktaş.

Semtlerinde bırakın ev almayı, külübe almak bile çok zorlaşmış durumda. Bu semtlerde ev fiyatları sürekli artarken faizlerinde şu aşamada sürekli artış göstermesi insanın elini kolunu bağlar durumda. Dediğim gibi uzun süreli ev arama çalışmalarım sürekli fiyasko ile sonuçlanmakta. Bu noktada yapacak birşey kalmadığı için insan ister istemez günde 2 saat hayatından çalarak alternatif yerleşim yerleri aramak durumunda kalıyor. Tabi ki bunu tek düşünen ben olmadığım ve İstanbulda sürekli artan nüfus sonucunda ki evlere olan taleb. Sizi gene bu durumda maça yani ev aramaya 1-0 başlatıyor.

Belirtiğim gibi alternatif semtlere yöneldiğim vakit ki, bunlar Anadolu yakasında ataköy civarı oluyor. Burda ki farklı nedenlerden dolayı başlayan fiyat artışları ile karşılaşıyorsunuz(yeni konumlanma, finans merkezlerinin oraya taşınması ve v.s). Bu durumda insan ne yapacağını şaşırıp kalmaktan başka birşey yapamıyor. Şu anda tek umudum piyasaların birascık elle tutulur hale gelmesiyle düşecek faiz oranları ve sürekli olarak kullandığım yatarım araçlarımın getirisinin bu paralel de artması.

Şu zaman da ev almak gerçekten ciddi bir meziyet istiyor özellikle İstanbul’da. Ama İstanbul dışının da kendi şartları çerçevesinde pek farklı olmadığını düşümediğimi belirtmek isterim.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..