Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

İstanbullu Gelin dizisinde ezilen erkekler

İstanbullu Gelin dizisinde ezilen erkekler
 

Bir kaç gündür aklıma takıldı. Muhakkak bunu yazmalıyım dedim ama yeni kitabım Kemanla Yolculuğun telaşına düştüm ve ancak şimdi yazabiliyorum bu konuyu.

İstanbulu Gelin dizisinin son bölümünü seyrettikten sonra oturdum ve uzun uzun düşündüm. Dizide aslında erkek egemen bir hava sergileniyor sanıyoruz ama bütün erkek kahramanlar feci şekilde eziliyor.

Öncelikle Özcan Deniz'in canlandırdığı Faruk karakteri üç tane güçlü kadının esiri olmuş durumda. Esma Sultan, Doktor Hanım ve Süreyya zavallı adamın özel yaşamını şekillendirmek konusunda büyük çaba sarfediyorlar.

 Yıllar önce oğlunun aşkına karşı çıkıp evlenmelerini engelleyen Esma Sultan, ikinci gelininin daha dişli çıkması karşısında çark edip kırk yaşını geçmiş, iş güç sahibi oğlunu boşatıp eski sevgilisi ile birleştirme projelerinde. Bu arada eski sevgili de on yıl sonra daha önce haber vermeden dünyaya getirdiği oğlunu alıp gelerek hala birleşme hayalleri kurduğu kişi ile bir arada olmasını sağlayacak bu projeye destek veriyor. Yeni eş Süreyya ise bütün bu projelere duyarsız kalarak, eşinin bütün çabalarına rağmen aşkına sahip çıkmayarak Esma Hanım ile doktor kızımızın ekmeğine tereyağ sürüyor.

 Bu arada hakkında bu kadar savaşlar yapılan, projeler düzenlenen Faruk Bey ne yapıyor. Üç kadın tarafından ezilmiş bir zavallı olarak ağlıyor.

 Düşündüm ben Faruğun yerinde olsaydım ne yapardım. Önce on sene önce bana hamile olduğunu bile bildirmeden, aşkına sahip çıkmadan çekip giden sevgilime şiddetle karşı çıkardım. Onun oyununa gelmezdim. Çocuğa karşı kanuni vazifelerimi yapardım ama o kadar. Anneme yaşamıma karışmaması gerektiğini kesin bir dille anlatırdım. Eşim Süreyya'yı ikna etmek için mücadele ederdim. Baktım o da ikna olmuyor, yaşamımdaki üç kadını da siler yeni bir aşka yelken açardım, onlar da arkamdan bakakalırdı. 

 O zaman dizi olmazdı diyeceksiniz belki......

 Bitmedi. Gelelim dizideki ikinci erkek karakter Fikret Beye. Zavallı Fikret  ezilmişliğin, kazık yemişliğin baş timsali olarak dolaşıp duruyor. Evlendiği kız eşine değil annesi Esma Sultana aşık. Çocukluğundan bu yana Esma Hanımı  rol model olarak aldığından ve kendini hep onun yerinde görmeyi planladığından, amacına ulaşmak için Fikreti, karnındaki bebeği koz olarak kullanan çok entirikacı bir kadın modeli bu gelin hanım.

 Dizinin diğer erkekleri için yorum yapmayacağım. Zira onlar da baş karakterlerin yolunda gidiyorlar ezilmişlikte.

 Sonra ezilmiş kadın falan demeyelim. Dizilerde ezilmiş kadın yok. Ezilmiş kadın gazetelerin üçüncü sayfalarında kalmış ne yazık ki.........

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..